reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Może, ale nie musi, to nie jest reguła :) moja tak do 30tc była cały czas poniżej 50centyla z wagą, a pozniej jak nadrobiła to az sie z doktorkiem za głowę łapaliśmy [emoji14]
Czuję się już w miare ok, walcze z nawałem pokarmu no i blizna po cesarce ciągnie, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej :)Ja miałam cukrzyce regulowaną samą dietą, cukry aż do samego końca praktycznie idealne, jakies pojedyncze przekroczenia sie znalazły, a takiego pączka urodzilam :D
Super ze juz lepiej sie czujesz [emoji4]
Ja tylko obawiałam się cesarki. Panicznie się tego boję. [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]
Widze ze nie tylko ja tak mam [emoji57][emoji106]

Ja tylko obawiałam się cesarki. Panicznie się tego boję. [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]
Noo powiem Ci, że mam porownanie z sn i gdybym mogła wybrać, to 10000% bardziej wole rodzić naturalnie... Sama cesarka wiadomo nie boli, ale dochodzenie do siebie po operacji to tragedia w moim odczuciu.

Noo powiem Ci, że mam porownanie z sn i gdybym mogła wybrać, to 10000% bardziej wole rodzić naturalnie... Sama cesarka wiadomo nie boli, ale dochodzenie do siebie po operacji to tragedia w moim odczuciu.
No jednak cc to operacja a z 2 tyg i dojdziesz do siebie. Ja po cc z synem wlasnie tyle dochodzilam do siebie.

No i właśnie tego dochodzenia do siebie po sie boje... po sn latalam jakby nigdy nic juz tego samego dnia a po cc to moze byc duzo gorzej...

Ja nie mam porównania bo rodziłam tylko cc. Bardzo nie chciałam i kompletnie się na to nie nastawialam ale była taka konieczność. Z perspektywy nie było tak źle. W szpitalu zajmowałam się Małą pomimo bólu. Ciężko mi było się wyprostować ale zaciskalam zęby i dawałam radę. Najgorszy był kaszel przy tym wszystkim bo niestety jechałam do porodu przeziębiona. Po 2 tygodniach całkowicie doszłam do siebie.

reklama
Hej. W temacie cesarki to nie mam porównania z sn, ale drugi poród też chciałabym cesarke. Wiadomo, ze boli, ale jak czytam o tych peknieciach, nacinaniu to wolę cesarke. Było całkiem znosnie.
Ja w pierwszej ciąży też miałam cukrzyca, ale regulowalam ja tylko dietą i mój Byczek miał 5.005kg i 61 cm :D
Dzisiaj byłam u Pani Diabetolog i juz dostałam insulinę, bo cukry na czczo brzydkie :/

Do góry