reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jakos watpie w to ze nie przyjdzie.
A Ty kiedy masz dostac @?
Flo pokazało na wczoraj - cisza. Reszta pokazuje na jutro lub 22.12 - ale póki co wszelkie objawy minęły. NIC. Absolutnie!

Hej. W temacie cesarki to nie mam porównania z sn, ale drugi poród też chciałabym cesarke. Wiadomo, ze boli, ale jak czytam o tych peknieciach, nacinaniu to wolę cesarke.
Ja w pierwszej ciąży i podczas pierwszego porodu nie miałam za bardzo wyjścia i cięli nie pytając. Młody był wyciągany VACUM więc zależało im na czasie. Powrót do normalnego chodzenia zajął ok. tygodnia, kiedy przyszła położna i mi ściągnęła szwy. Wtedy chodziłam jak nowo narodzona :D a podczas drugiego porodu, pytała mnie położna czy chcę nacięcie krocza, czy nie - powiedziałam, że jeśli będzie taka konieczność, to wolę by cięła, niż mam popękać w niekontrolowanym kierunku. Ale miała chronić krocze jak tylko mogła. Oczywiście szło pięknie, ale młody w ostatniej chwili wychodził najszerszą częścią główki i musiała ciąć bo by nie wyszedł. W tym wypadku gojenie się było o wiele lżejsze.

reklama
Hej. W temacie cesarki to nie mam porównania z sn, ale drugi poród też chciałabym cesarke. Wiadomo, ze boli, ale jak czytam o tych peknieciach, nacinaniu to wolę cesarke. Było całkiem znosnie.
Ja w pierwszej ciąży też miałam cukrzyca, ale regulowalam ja tylko dietą i mój Byczek miał 5.005kg i 61 cm :D
Dzisiaj byłam u Pani Diabetolog i juz dostałam insulinę, bo cukry na czczo brzydkie :/
5kg ? [emoji33]

Ja mialam nacięcie bo wolalam to niz pęknięcie i mi to ani trochę nie przeszkadzalo, mialam kilka szwów ale tego samego dnia juz dawalam rade normanie chodzić tylko siadać musialam ostrozniej[emoji6] szwy mialam rozpuszczalne wiec po ikolo 5dniach same mi wypadly [emoji6]

5kg ? [emoji33]

Ja mialam nacięcie bo wolalam to niz pęknięcie i mi to ani trochę nie przeszkadzalo, mialam kilka szwów ale tego samego dnia juz dawalam rade normanie chodzić tylko siadać musialam ostrozniej[emoji6] szwy mialam rozpuszczalne wiec po ikolo 5dniach same mi wypadly [emoji6]

To musiał być plus. Mi niestety w obu przypadkach ściągała położna.

To musiał być plus. Mi niestety w obu przypadkach ściągała położna.
Bardzo duzy plus, jakos sobie nie wyobrażam zeby mi potem jeszcze miala je polozna ściągać.
Mam nadzieje ze jesli teraz bedzie konieczne naciecie to tez bede miec te rozpuszczalne.

Ja mam juz postep bo dzis wybralam wstepnie szpital w którym chce rodzić [emoji14]

Ech ja mam dzisiaj jakoś nerwowy dzień. Dziwnie się czuję. Jakoś nie wierzę, że mogło się udać w tym cyklu, więc nerwowo czekam na @, a aplikacja wariuje i raz pokazuje 24.12 a raz 26.12.
Powiedzcie mi jeśli pójdę na monitoring cyklu w przyszłym roku to kiedy iść pierwszy raz? Najlepiej zaraz po @ iść na wizytę?

Widzisz, już coś do przodu [emoji23]
Nooo [emoji14] jeszcze tylko wozek [emoji14] jak wszystko dobrze pojdzie to moze w tym tygodniu już kupimy [emoji13]
Ech ja mam dzisiaj jakoś nerwowy dzień. Dziwnie się czuję. Jakoś nie wierzę, że mogło się udać w tym cyklu, więc nerwowo czekam na @, a aplikacja wariuje i raz pokazuje 24.12 a raz 26.12.
Powiedzcie mi jeśli pójdę na monitoring cyklu w przyszłym roku to kiedy iść pierwszy raz? Najlepiej zaraz po @ iść na wizytę?
Zależy jak dlugie masz cykle [emoji6] ja przy swoich 25-29dniowych mialam pojsc pierwszy raz w 10dc

Nooo [emoji14] jeszcze tylko wozek [emoji14] jak wszystko dobrze pojdzie to moze w tym tygodniu już kupimy [emoji13]Zależy jak dlugie masz cykle [emoji6] ja przy swoich 25-29dniowych mialam pojsc pierwszy raz w 10dc

To przy 40 :D to wyjdzie 25 :p kurde chyba i tak pójde szybciej żeby ogarnąć o co chodzi z takimi dłigimi. Ale wszystkie hormony co zabawne wyszły mi książkowe łącznie z tarczycą.

Myślę, że warto isc do gina i on wszystko powie i obliczy. W koncu pod tym względem on zna cie najlepiej.

reklama
Do góry