reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny jak wygląda stymulacja cyklu i jaki to koszt ? Mi lekarz zaproponował, ale chce jeszcze zaczekać dopiero pierwszy cykl jeszcze nie wiem jak się skończy podejrzewam, że negatywnie, ale wolę próbować naturalnie jak z pół roku nie wyjdzie to się zdecyduje, ale boje się bankrucji bo aż tyle nie zarabiam :/
Stymulacja cyklu to zapewne CLO (ok.30zł) +zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków (ok.100zł) ;)

reklama
Skończyłam antybiotyk. I ogólnie w poniedziałek będę 2 tydzień od zabiegu. Trochę krwawiłam, plamiłam. I jak już zaczęłam wychodzić z domu to wczoraj właśnie pojawiła się dziwna wydzielina ;o Więcej chodziłam właśnie nie wiem czy się przeciążyłam. Wydzielina jest dziwna nawet nie wiem jak opisać, jakby śluz z krwią, taka gęsta, ciągnąca, przepraszam za wyrażenie ;o Nie boli mnie nic, ani nie mam gorączki, to normalne po takim zabiegu? Nie mam nawet kogo zapytać [emoji17]
Nie miałam tak. Tylko normalne krwawienie - wiec tez nie pomogę :(

Ja miałam takie rozwalone cykle jak zaczęłam leczyć tarczycę miałam nawet 24 dniowy cykl, zaczęło się wszystko normować cykle około 30 dniowe to wpadłam w nadczynność polekowa i znowu zaczyna pewnie zacznie się problem...
Kobieta to zawsze ma problem naprawdę :/
No to u mnie był teraz taki :/ zastanawiam się właśnie czy to nie od tarczycy:/ 3 cykle z rzędu 28 jak w zegarku, a ten 24... wtf??

No to u mnie był teraz taki :/ zastanawiam się właśnie czy to nie od tarczycy:/ 3 cykle z rzędu 28 jak w zegarku, a ten 24... wtf??
No widzisz mi leczyła niedoczynność a popadłam w nadczynność polekowa masakra place 200 zł za wizytę i nie dopilnowała takiej rzeczy chociaż widziała, że cały czas tarczyca leci w dół jestem taka zła, kazała odstawić leki i powtórzyć tarczycę za 6 tyg ale ja sama zrobię po 2 tyg od ostatniego badania bo nie chce znowu popaść w jakąś duża niedoczynność :/

@paulina1994 oprócz kosztu leków ok 150 zł dochodzą wizyty u ginekologa w moim przypadku zazwyczaj 2 czasami 3 wizyty po 150 zl. Więc koszt waha się ok 500 zł na cykl. I mało i dużo. Jak placisz tyle i nie wychodzi to trochę człowieka szlag trafia, gdyby wyszło byłabym w stanie i 10 razy tyle zapłacić.... Miałam już 3 stymulacje i 5 monitorowanych cykli i jak widać nie zawsze to przynosi efekt. Choć wiem, że szanse są większe i liczę, że w ciągu kolejnych 3 cykli stymulowanych się uda:)

@paulina1994 oprócz kosztu leków ok 150 zł dochodzą wizyty u ginekologa w moim przypadku zazwyczaj 2 czasami 3 wizyty po 150 zl. Więc koszt waha się ok 500 zł na cykl. I mało i dużo. Jak placisz tyle i nie wychodzi to trochę człowieka szlag trafia, gdyby wyszło byłabym w stanie i 10 razy tyle zapłacić.... Miałam już 3 stymulacje i 5 monitorowanych cykli i jak widać nie zawsze to przynosi efekt. Choć wiem, że szanse są większe i liczę, że w ciągu kolejnych 3 cykli stymulowanych się uda:)
Czyli duże koszta więc na razie odpuszczam ;) jak nie wyjdzie z pół roku wtedy zacznę myśleć :)

reklama
No to dzisiaj zaczęłam 3 cykl. Może do trzech razy sztuka :D po miesiączce wybieram się do gina, niech zobaczy jak tam wszystko działa.

Do góry