reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hejo dziewczyny:) Ja tak wpadam o sobie przypomniec. Szkoda ze na forum ostatnio zla passa ale licze ze w koncu ktos procz @Alexa1905 ja przelamie. Ja dzis 25 dc. We wtorek @ i juz jestem zla bo 2 dni bede musiala spasowac z silownia bo wtedy zdycham:( Jakos strasznie napalilam sie na odchudzanie...

Na wątku o planowaniu płci, trzy pozytywne testy, więc grono sierpniówek się pewnie wkrótce powiększy ;)

reklama
Cześć dziewczyny chciałam dołączyć do grupy. Zawsze tylko czytam posty i buszuje po forach ale to już 5 cykl starań i potrzebuje też się wyglądać i podpytać

Mamy już 6 letnia córkę i stwierdziliśmy że czas na drugie. Od jakiegoś czasu mam torbiel 5cm która miała się wchlonac a się nie wchlonela i od 3 cykli od 11dc przez 14 dni biorę 2x dziennie luteine.. Cykle mam około 31-33 dni i prowadzę kalendarzyk co nie zmienia faktu ze dalej nic

Mój bieżący cykl sama nie wiem już jak to interpretować kiedy była owulacja i czy w ogóle była.. Testy owulacyjne nawet robiłam ale niezbyt wzkazywaly cokolwiek moze ktoś rzuci okiem?

Załączniki

• Screenshot_20181126-084906.jpg
    Screenshot_20181126-084906.jpg
    260,4 KB · Wyświetleń: 81
Mamy już 6 letnia córkę i stwierdziliśmy że czas na drugie. Od jakiegoś czasu mam torbiel 5cm która miała się wchlonac a się nie wchlonela i od 3 cykli od 11dc przez 14 dni biorę 2x dziennie luteine.. Cykle mam około 31-33 dni i prowadzę kalendarzyk co nie zmienia faktu ze dalej nic
Witaj, wiesz co nie znam się za bardzo ale coś wyczytałam że luteinę powinno się brać w łazience lutealnej po owulacji, bo luteina blokuje owu. Nie wiem czy to prawda więc nie chce cię wprowadzać w błąd. Ja mam 30dc cykle i owulację mam ok 16-18dc wiec chyba trochę za wcześnie na tabletkę ten 11dc? Niech się dziewczynki wypowiedzą bo one są specami :)

Dziękuję za troskę
Wzięłam na noc luteine i dzisiaj jest lepiej. Nie moge tego nazwać plamieniem- tylko co druga wizytę w toalecie mam śluz delikatnie zabarwiony na różowo, a czasami czysty. Jest tego mało że na wkladce nie widać, tylko na papierze. Nie musiałam dzisiaj brać nospy, bo brzuch nie bolał.
I teraz się zastanawiam czy plamienie ustalo, bo ustalo czy to zasługa luteiny...
Mam mętlik w glowie: jutro z rana odbiorę wyniki, bo razem z betka robilam progesteron i tarczyce.
Powiedzcie mi czy jak mam za wysokie TSH to może to być przyczyną plamien?
Mysle ze powtorka w srode nie zaszkodzi. No i najlepiej rob w tym samym labo.
U mnie 1 dc, 13 cs czas start....
No nie [emoji22][emoji22]
Oby i dla Ciebie 13 cykl byl szczesliwy [emoji110][emoji8]
Witaj, masz dosc dlugie cykle a lekarz kazal juz od 11dc brać luteine? [emoji848] powinno sie ją zaczac brac po owulacji ktora u Ciebie przy takich cyklach raczej wystepuje później niz 11dc a jesli tak szybko zaczynasz brac to luteina moze ci ją zablokowac...
Mój bieżący cykl sama nie wiem już jak to interpretować kiedy była owulacja i czy w ogóle była.. Testy owulacyjne nawet robiłam ale niezbyt wzkazywaly cokolwiek moze ktoś rzuci okiem?
Hmmm... wedlug mnie ciezko powiedzieć póki co czy byla i kiedy...

W sumie to min lekarz od wielu lat już kiedyś przed pierwszą ciąża pomógł mi też miałam torbiel i wycinane były operacyjne. Udało się z 1sza córka w 6 cyklu. Rozmawiałam z moim lekarzem bo wyczytałam o tej luteine że blokuje owulacja ale on mówił że to bzdury że nie blokuje owulacji i że mam brać dalej od 11dc

reklama
Hej Dziewczyny:)
Progesteron 33,83
I nie wiem czy to dużo czy mało? Albo chociaż wystarczająco?
Na normach nie widzę, gdzie mogłabym przypiąć mój wynik.
Ktoś pomoże?

Do góry