reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Moja ma teraz 21 miesięcy. Wydaje mi się że to właśnie taki dobry czas już na kolejne żeby różnica wieku nie była zbyt duża a żeby się też nie 'zajechac'.
Między synem a małą jest dokładnie 4 lata i 8 dni różnicy.
I bardzo sobie chwalę. Bo on już ją tyle samodzielny że sam pójdzie do WC, jak głodny czy pić to zawola. Już zajmie się sobą.
Teraz decyzja o zmniejszeniu różnicy wieku przez to że za kilka miesięcy zamieszkamy z rodzicami moimi więc będzie pomoc, no i ja bym chciała szybko do pracy wrócić. Bo ja na swojej działalności. To po Aleksie klientek wyrobiłam to teraz niestety ale musialam z tego zrezygnować. I nie chce powtórki z rozrywki.
Tzn też mam drugą pracę która mogę w domu robić z dziećmi.
No ale i tak chciałabym wrócić do tego co kocham

Między synem a małą jest dokładnie 4 lata i 8 dni różnicy.
I bardzo sobie chwalę. Bo on już ją tyle samodzielny że sam pójdzie do WC, jak głodny czy pić to zawola. Już zajmie się sobą.
Teraz decyzja o zmniejszeniu różnicy wieku przez to że za kilka miesięcy zamieszkamy z rodzicami moimi więc będzie pomoc, no i ja bym chciała szybko do pracy wrócić. Bo ja na swojej działalności. To po Aleksie klientek wyrobiłam to teraz niestety ale musialam z tego zrezygnować. I nie chce powtórki z rozrywki.
Tzn też mam drugą pracę która mogę w domu robić z dziećmi.
No ale i tak chciałabym wrócić do tego co kocham
A zdradzisz co to za praca? Chciałabym mieć pracę która lubię i która mi sprawia przyjemność. Pewnie to Marzenie każdego. Fajnie ze taka masz i w tym wypadku nie dziwię się że chcesz szybko wrócić :) mnie już 2 i pół roku nie ma w pracy i jak wszystko dobrze się ułoży to jeszcze długo nie wrócę. Trochę obawiam się tej długiej przerwy, ale zawsze marzyłam o dwójce dzieci więc stwierdziłam że nie ma co patrzeć na pracę. Najważniejsze że mam dokąd wrócić.

A zdradzisz co to za praca? Chciałabym mieć pracę która lubię i która mi sprawia przyjemność. Pewnie to Marzenie każdego. Fajnie ze taka masz i w tym wypadku nie dziwię się że chcesz szybko wrócić :) mnie już 2 i pół roku nie ma w pracy i jak wszystko dobrze się ułoży to jeszcze długo nie wrócę. Trochę obawiam się tej długiej przerwy, ale zawsze marzyłam o dwójce dzieci więc stwierdziłam że nie ma co patrzeć na pracę. Najważniejsze że mam dokąd wrócić.
Jestem kosmetyczka :) ale specjalizuje w stylizacji paznokci dłoni i pielęgnacji stóp :)

Natomiast praca która mogę robić w domu przy dzieciach to jestem starszym wicedyrektorem w jednej z firm mlm :) i teraz pełna para poki mam czas dąże do tytułu dyrektora :)
Sprzedaje prudukty których sama używam no i prawadze grupę ludzi :)

Powiem Wam, że medycyna w dzisiejszych czasach coraz bardziej mnie załamuje. Na domiar złego ( co mogli mi oszczędzić już ) dowiedziałam się, że był synek. Także możecie się domyślić... jak się czuję. Po prostu mi się to w głowie wszystko nie mieści już. To dla mnie jakaś chora abstrakcja jak z jakiegoś filmu... Brak mi słów. Targają mną tak zmienne emocje i nastroje. Z jednej strony wygadałam się dziewczyną po części ( bo nie chce opowiadać wszystkiego ) właśnie Gosi, Maliinie a z drugiej atakuje każdego w tym momencie nawet rodzinę, mojego, nie radzę sobie, tłumaczę sobię, że tak musiało być, chociaż tak naprawdę nie, że uratował mi życie, nie będę pisała dlaczego i co mogłoby się stać nie chce nikogo straszyć tak jak mi zarzucano po prostu jestem wdzięczna mojemu synkowi i upamiętnie go
Z czasem ból minie.. Musisz być silna i wspierać się z partnerem na wzajem bo pewnie też to przeżywa...nikt nie pocieszy cię ale zawsze razem raźniej:-*

Kobieta zmienną jest :) ale ja mam przeczucie wewnętrzne że jednak udało się Wam, a sama wiesz nie ma to jak intuicja kobieca :)

@asik widzę kreseczke bladziutką [emoji134] ja bym poleciała jeszcze po test lub poprosiła m, żeby kupił jeszcze jeden i zrobiła rano, ale akurat ja mam świra na punkcie testów heh. Po cichutku słoneczko gratuluję [emoji8] i dużo dużo zdrówka życzę.

@malaga przykro mi :((
Dziękuję:-* mam nadzieję że w piątek będę mogła sie z wami cieszyć:-*a jeśli nie to działamy dalej:-*

reklama
Do góry