reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Dopiero co wskoczyły 🤦
Ten prożek chyba słaby trochę 🙄
Z tego co kojarzę to jesteś po transferze, więc pewnie progiem jesteś obstawiona?
Jeśli tak to bez szału ten prożek, lekarz pewnie dorzuci dodatkowo.
Trzymam kciuki, żeby podskoczyło :)
A ile to dpt?

mnie się wydaje całkiem w porządku ten progesteron ☺️ to co w piątek idziemy razem sprawdzić przyrost ? ☺️

Wkręciłam chyba sobie, że powinien być wyższy bo od transferu przyjmuje duphaston, zastrzyki prolutex i cyclogest. Wiem, że dupek nie wychodzi w krwi, ale np cyclogest brałam już od punkcji, którą miałam w grudniu. Ale jak mówicie, że jest ok to kamień z serca 😁
Sprawdzę go jeszcze w piątek 😝

Wkręciłam chyba sobie, że powinien być wyższy bo od transferu przyjmuje duphaston, zastrzyki prolutex i cyclogest. Wiem, że dupek nie wychodzi w krwi, ale np cyclogest brałam już od punkcji, którą miałam w grudniu. Ale jak mówicie, że jest ok to kamień z serca 😁
Sprawdzę go jeszcze w piątek 😝
nie ogarnęłam że to nie jest twój naturalny , przy takim wspomaganiu to może faktycznie być trochę słaby , ale no ciążę utrzyma . Myślę że może być tak że lekarz zwiększy dawkę

Z tego co kojarzę to jesteś po transferze, więc pewnie progiem jesteś obstawiona?
Jeśli tak to bez szału ten prożek, lekarz pewnie dorzuci dodatkowo.
Trzymam kciuki, żeby podskoczyło :)
A ile to dpt?

Tak tak, ja jestem po transferze, dzisiaj 9 dpt. Przyjmuję dupka, cyclogest i zastrzyki prolutex dlatego właśnie wydawało mi się, że powinien być wyższy 🙄

Nie masz tak że idąc do lekarza żeby sprawdzić czy jest ta owulacja .
Niby była
A jednak nie
Nie wkurzasz się?
Bo ja czuję się czasem jak osioł głupi
Trochę się wkurzam bo narobiła mi nadziei , faktycznie widziałam taki pęknięty pęcherzyk ale też na drugim jajniku był pęcherzyk 9mm i mówiła że jak mam długie cykle to on może urosnać i z niego być owulacja. Z moich obliczeń to właśnie teraz na dniach powinna być owulacja. Jak jej pytałam czy są możliwe dwie owulację w ostrożnie tygodnia to powiedziała że nie bo progesteron by blokował wzrost Lh czy jakoś tak.

Tak tak, ja jestem po transferze, dzisiaj 9 dpt. Przyjmuję dupka, cyclogest i zastrzyki prolutex dlatego właśnie wydawało mi się, że powinien być wyższy 🙄
No powinien, najlepiej wyślij wyniki lekarzowi. U mnie w klinice są zalecenia, że jeśli progesteron będzie poniżej 20 to koniecznie kontakt z lekarzem.

Trochę się wkurzam bo narobiła mi nadziei , faktycznie widziałam taki pęknięty pęcherzyk ale też na drugim jajniku był pęcherzyk 9mm i mówiła że jak mam długie cykle to on może urosnać i z niego być owulacja. Z moich obliczeń to właśnie teraz na dniach powinna być owulacja. Jak jej pytałam czy są możliwe dwie owulację w ostrożnie tygodnia to powiedziała że nie bo progesteron by blokował wzrost Lh czy jakoś tak.
tak się tylko zastanawiam czy to jest faktycznie takie 0:1 zwłaszcza przy kp?

reklama
@Pierwsze 🥰 jak wygląda u ciebie sytuacja po wizycie ?
Po wizycie okej.
Endometrium ładnie rośnie tak samo pęcherzyki.
W sobotę kontrola i wtedy zadecyduje kiedy punkcja.
Ale mówił że jeśli będzie tak to szło to poniedziałek bądź wtorek punkcja.
Także się cieszę 😊

Powiedział jeszcze że nie spodziewał się po tak niskiej rezerwie jajnikowej że tak ruszę 😊
Kontunuje leki plus dorzucił mi orgalutan czy jakoś tak.
Nie mam jak dokładnie sprawdzić nazwy bo w pracy jestem🙈

Do góry