reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Jestem :( z dzidzia wszystko w porządku , nie ma zagrozenia, serduszko bije prawidlowo. Przyjeli mnie dosc szybko . Od razu na oddziale polozniczym mnie wolali. Zbadala mnie polozna , stres stres i jeszcze raz stres , mam unikac stresu i jeszcze bardziej sie oszczędzać , nospa magnez zwiekszona luteina. Poleciala mi krew ze sluzem, cala droge plakalam do szpitala ledwo oddychalam , masakra nie wiedzialam co sie dzieje i dlaczego tak sie dzieje :( mam dosc juz
Wypoczywaj, nie stresuj się to najważniejsze.
Super że wszystko ok[emoji4] [emoji8]

Dziewczyny chyba jednak ciąży u mnie nie będzie. Spadek mega do 36,83 więc nie wiem czy jest sens testować.... jeszcze weekend mierzenia temp. przede mną ale już absolutnie się nie nastawiam :((( straciłam dziś jednak te nadzieję.
Ten spadek temperatury może oznaczać zagniezdzenie bądź dobrej mysli[emoji4]

Chyba na test za wcześnie. Dopiero 8 dpo dziś.
To moze skoro dzis 8dpo to ten spadek na implantacje ? [emoji14] ja juz pisalam moja tempka w ciazy nie przekracza 36,80 wiec wiesz [emoji14]

Biotebal niby dobry na wlosy ale w ciazy nie wolno niestety..

Malaga matko dziewczyno ale sie strachu najadlas [emoji17] odpoczywaj jak najwięcej [emoji8]

To chyba znaczy że progesteron nie spada nie?[emoji3]

Tak mi się wydaje, ze to przez to [emoji846][emoji846] czasem bolą tak, ze się dotknąć nie mogę. Szczególnie jak leżę i wstanę, tym bardziej, ze różnica w rozmiarze jest widoczna gołym okiem i nosze teraz miseczkę C, gdzie wcześniej całe życie B... [emoji846][emoji846][emoji846] Na początku miałam tez w zasadzie od owu ból taki jak na @ i wilgotno i mokro. Aaaaa i co jeszzze teraz już na pewno kojarze to z ciąża, chwile po owu miałam meeeeeega silny ból jajnika, ale taki, ze nie sama rady chodzić i myslalam, ze boli mnie biodro. Miałam nawet do lekarza isc, a to było zagnieżdżenie. Nie da się tego pomylić z niczym. Serio. Przez jeden dzień nie dlam rady chodzić i utykalam.

@martoosia04, mi cień cieni cienia widoczny chyba tylko dla mnie wyszedł w 8dpo. W 9 dpo cień cienia ale nawet mój A. był w stanie go dojrzeć.

Aaa i jeśli chodzi o temp, to ja z tych co maja wyższe temperatury. Powyżej 37 w lutealnej a w udanym cyklu poniżej znacznie. Miałam spadek jakos ok 7dpo o i nie podskoczyła do 37.
Tu link
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Malaga , uważaj na siebie i postaraj się nie stresować. Wiem, ze nie jest łatwo bo sama jestem nerwus i czarnowidz.

Ostatnia edycja:
Tak mi się wydaje, ze to przez to [emoji846][emoji846] czasem bolą tak, ze się dotknąć nie mogę. Szczególnie jak leżę i wstanę, tym bardziej, ze różnica w rozmiarze jest widoczna gołym okiem i nosze teraz miseczkę C, gdzie wcześniej całe życie B... [emoji846][emoji846][emoji846] Na początku miałam tez w zasadzie od owu ból taki jak na @ i wilgotno i mokro. Aaaaa i co jeszzze teraz już na pewno kojarze to z ciąża, chwile po owu miałam meeeeeega silny ból jajnika, ale taki, ze nie sama rady chodzić i myslalam, ze boli mnie biodro. Miałam nawet do lekarza isc, a to było zagnieżdżenie. Nie da się tego pomylić z niczym. Serio. Przez jeden dzień nie dlam rady chodzić i utykalam.

@martoosia04, mi cień cieni cienia widoczny chyba tylko dla mnie wyszedł w 8dpo. W 9 dpo cień cienia ale nawet mój A. był w stanie go dojrzeć.

Aaa i jeśli chodzi o temp, to ja z tych co maja wyższe temperatury. Powyżej 37 w lutealnej a w udanym cyklu poniżej znacznie. Miałam spadek jakos ok 7dpo o i nie podskoczyła do 37.
Tu link
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
No i u mnie zawwsze temp byly wyzsze a w cyklu udanym mialam niskie temp.. poczatek fazy ciagle ponizej 36 od owu lekki skok i spadek w 7dpo i pozniej juz bylam po zielonej str mocy.
61e1344795814fddd302b3924505e33a.png

Załączniki

• 61e1344795814fddd302b3924505e33a.png
    61e1344795814fddd302b3924505e33a.png
    16,8 KB · Wyświetleń: 320
Dziewczyny Wam tez tak strasznie włosy wypadają ??:eek:
zanim odkryłam co się dzieje z moim TSH leciały jak szalone, wszyscy mi zwracali uwagę, że straciłąm chyba z połowę włosów :(, i nie pomagały wcierki, vitapil, nic... wyszło mi TSH 4,0... teraz po 4 miesiącach od przyjmowania euthyroxu, TSH spadło do 1,9 i chyba mniej mi lecą :)

zanim odkryłam co się dzieje z moim TSH leciały jak szalone, wszyscy mi zwracali uwagę, że straciłąm chyba z połowę włosów :(, i nie pomagały wcierki, vitapil, nic... wyszło mi TSH 4,0... teraz po 4 miesiącach od przyjmowania euthyroxu, TSH spadło do 1,9 i chyba mniej mi lecą :)
Potwierdzam, mi tez wlosy leciały jak szalone jak mialam nieuregulowaną tarczyce. To był koszmar :O

reklama
Potwierdzam, mi tez wlosy leciały jak szalone jak mialam nieuregulowaną tarczyce. To był koszmar :O
mi leca a hormony sa ok. po jednym wyczesaniu wielka piesc wlosow wyrzucam. fakt ze sa dlugie i ta objetosc sszybko sie zwieksza ale duzo za duzo ich trace. moze jakies witaminy potrzebne?

Do góry