reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
ForgetMeeNot, to czekam w takim razie... Generalnie czuję się jakbym za moment miała dostać okres i mam to uczucie od owu, tylko mam wrażenie, że jest nasilone. Nie chcę się nakręcać ale im bliżej terminu @ tym bardziej człowiek analizuje niestety.

Co do włosów, miałam mega problem niedawno i zrobiłam jedyne co mi przyszło do głowy czyli ścięłam 20cm. I nie wypadają [emoji16]

reklama
@ForgetMeeNot Gratuluję ślubu, wszystkiego co NAJdla całej waszej trójki! :tak: jak tam po wizycie ostatniej? Już na zwolnieniu? Jak tam z szyjką?

@Malaga00 dobrze ze z małą wszystko ok. Spokoju życzę Ci dużo, pewnie ciężko wykonać, ale staraj się nie stresować. Olej wszystko, teraz najważniejsza jesteś ty i maleństwo.

@Kasienka3b nawet nie wiesz jak liczę na to, że Ci się uda. Mam nadzieję, że to będzie ten cykl:tak:

@Magda 2791 jak tam u Ciebie z temperaturą? Był skok?

U mnie 21dc i skoku niestety nie było. To pierwszy taki cykl odkąd mierze temperaturę. No cóż oby kolejny był lepszy.

Jestem :( z dzidzia wszystko w porządku , nie ma zagrozenia, serduszko bije prawidlowo. Przyjeli mnie dosc szybko . Od razu na oddziale polozniczym mnie wolali. Zbadala mnie polozna , stres stres i jeszcze raz stres , mam unikac stresu i jeszcze bardziej sie oszczędzać , nospa magnez zwiekszona luteina. Poleciala mi krew ze sluzem, cala droge plakalam do szpitala ledwo oddychalam , masakra nie wiedzialam co sie dzieje i dlaczego tak sie dzieje :( mam dosc juz
Musisz naprawdę się uspokoić ! Nerwy na wodzy, ja wiem, że czasami jest ciężko, ale musisz być silna dla dziecka ! Wyluzuj pamiętaj, że awantura z facetem minie, nieporozumienie z wszystkimi też minie, a dziecko to wszystko czuje ! Nakazuje natychmiast leżeć, wypoczywać i nie stresuj się ! Nie wiem czy w ciąży możesz czy nie dowiesz się u lekarza, ale może chociaż jakaś melisa raz czy dwa razy dziennie...

ForgetMeeNot, to czekam w takim razie... Generalnie czuję się jakbym za moment miała dostać okres i mam to uczucie od owu, tylko mam wrażenie, że jest nasilone. Nie chcę się nakręcać ale im bliżej terminu @ tym bardziej człowiek analizuje niestety.

Co do włosów, miałam mega problem niedawno i zrobiłam jedyne co mi przyszło do głowy czyli ścięłam 20cm. I nie wypadają [emoji16]
O wow , 20 cm to baaardzo dużo :) odważnie. Prawie metamorfoza. Niestety czasem jak włosy są zniszczone to nie ma wyjścia. Nie lubię tego :)
Trzymam w takim razie kciuki za to żeby @ nie przyszła :)
@ForgetMeeNot Gratuluję ślubu, wszystkiego co NAJdla całej waszej trójki! :tak: jak tam po wizycie ostatniej? Już na zwolnieniu? Jak tam z szyjką?

U mnie 21dc i skoku niestety nie było. To pierwszy taki cykl odkąd mierze temperaturę. No cóż oby kolejny był lepszy.

Dziękujemy bardzo :) :) Po wizycie ok, nawet bardzo ok. Od wczoraj mam zwolnenie, ale na wolnym byłam już prawie tydziń. Wykorzystałam odbiór za pracujące weekendy to co miałam do odbioru plus okolicznościowy i na wizycie doktorek nie wiedząc o tym pwiedział, że chyba odpoczywam ostatnio bo brzuch zupełnie inny. Jeszcze raz pomierzył małą bo z uwagi na ten ładny brzuch wszytsko było lepiej widać. i szyjka wydłużyła się do 39 mm, także super. Jak widać odpoczynek w ciąży ma ogromne znaczenie i unikanie stresu :) :) Trzeba o tym pamiętać i mimo, że czujemy się może nawet dobrze to jednak ma to wpływ na malucha, taki intensywny tryb życia.
No i w koncu malutka pierwszy raz nam się pokazała :) :)
IMG_3405.JPG
W przyszłym tygodniu mam wizytę w czwartek i muszę przyjść już z wynikiem testu obciążania glukozą. We wtorek wybieram się na badania. Mam nadzieję, że nie będzie to takie straszne jak opisują. NIgdy wcześniej nie robiłam tego badania.

A stosujesz testy owu? Tam też nie widać owu,?

Załączniki

• IMG_3405.JPG
    IMG_3405.JPG
    288,4 KB · Wyświetleń: 124
Ostatnia edycja:
O wow , 20 cm to baaardzo dużo :) odważnie. Prawie metamorfoza. Niestety czasem jak włosy są zniszczone to nie ma wyjścia. Nie lubię tego :)
Trzymam w takim razie kciuki za to żeby @ nie przyszła :)

Dziękujemy bardzo :) :) Po wizycie ok, nawet bardzo ok. Od wczoraj mam zwolnenie, ale na wolnym byłam już prawie tydziń. Wykorzystałam odbiór za pracujące weekendy to co miałam do odbioru plus okolicznościowy i na wizycie doktorek nie wiedząc o tym pwiedział, że chyba odpoczywam ostatnio bo brzuch zupełnie inny. Jeszcze raz pomierzył małą bo z uwagi na ten ładny brzuch wszytsko było lepiej widać. i szyjka wydłużyła się do 39 mm, także super. Jak widać odpoczynek w ciąży ma ogromne znaczenie i unikanie stresu :) :) Trzeba o tym pamiętać i mimo, że czujemy się może nawet dobrze to jednak ma to wpływ na malucha, taki intensywny tryb życia.
No i w koncu malutka pierwszy raz nam się pokazała :) :)
Zobacz załącznik 908517
jejku jakie piękne ujęcie

Jest lepiej dziewczyny. Muszę się uspokoić i nie przejmować wszystkimi. Będę pić na razie melise.
A dzidzia jest coraz większa :( Nie pokazała mi jej wg na usg...tylko podpatrzałam na wydruku z usg, eh

Dziewczyny wierzycie, że zmarli chcą nam przez sen przekazać wiadomość ? rok temu zmarł mój wujek z dzieciństwa, nagle, nie wiedział, że ma raka. Jakiś czas temu śniło mi się, że prosi o zapalenie znicza na grobie , wierzycie w coś takiego ? o_O

reklama
w poniedziałek byliśmy na badaniu plemnikorów, póki co tylko próbka oddana, w poniedziałek wyniki.
ale dziwnie było :D jakoś tak "na zawołanie" mężu biedny musiał dać radę.. niby chojraka zgrywał, ale dłuugo to szło i mało co było w kubeczku :( zastanawiam się czy za mało nasienia ma jakiś wpływ na wynik? sorki dziewczyny za szczegóły :D

Do góry