reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
ForgetMeeNot, to czekam w takim razie... Generalnie czuję się jakbym za moment miała dostać okres i mam to uczucie od owu, tylko mam wrażenie, że jest nasilone. Nie chcę się nakręcać ale im bliżej terminu @ tym bardziej człowiek analizuje niestety.

Co do włosów, miałam mega problem niedawno i zrobiłam jedyne co mi przyszło do głowy czyli ścięłam 20cm. I nie wypadają [emoji16]

reklama
@ForgetMeeNot Gratuluję ślubu, wszystkiego co NAJdla całej waszej trójki! :tak: jak tam po wizycie ostatniej? Już na zwolnieniu? Jak tam z szyjką?

@Malaga00 dobrze ze z małą wszystko ok. Spokoju życzę Ci dużo, pewnie ciężko wykonać, ale staraj się nie stresować. Olej wszystko, teraz najważniejsza jesteś ty i maleństwo.

@Kasienka3b nawet nie wiesz jak liczę na to, że Ci się uda. Mam nadzieję, że to będzie ten cykl:tak:

@Magda 2791 jak tam u Ciebie z temperaturą? Był skok?

U mnie 21dc i skoku niestety nie było. To pierwszy taki cykl odkąd mierze temperaturę. No cóż oby kolejny był lepszy.

Jestem :( z dzidzia wszystko w porządku , nie ma zagrozenia, serduszko bije prawidlowo. Przyjeli mnie dosc szybko . Od razu na oddziale polozniczym mnie wolali. Zbadala mnie polozna , stres stres i jeszcze raz stres , mam unikac stresu i jeszcze bardziej sie oszczędzać , nospa magnez zwiekszona luteina. Poleciala mi krew ze sluzem, cala droge plakalam do szpitala ledwo oddychalam , masakra nie wiedzialam co sie dzieje i dlaczego tak sie dzieje :( mam dosc juz
Musisz naprawdę się uspokoić ! Nerwy na wodzy, ja wiem, że czasami jest ciężko, ale musisz być silna dla dziecka ! Wyluzuj pamiętaj, że awantura z facetem minie, nieporozumienie z wszystkimi też minie, a dziecko to wszystko czuje ! Nakazuje natychmiast leżeć, wypoczywać i nie stresuj się ! Nie wiem czy w ciąży możesz czy nie dowiesz się u lekarza, ale może chociaż jakaś melisa raz czy dwa razy dziennie...

ForgetMeeNot, to czekam w takim razie... Generalnie czuję się jakbym za moment miała dostać okres i mam to uczucie od owu, tylko mam wrażenie, że jest nasilone. Nie chcę się nakręcać ale im bliżej terminu @ tym bardziej człowiek analizuje niestety.

Co do włosów, miałam mega problem niedawno i zrobiłam jedyne co mi przyszło do głowy czyli ścięłam 20cm. I nie wypadają [emoji16]
O wow , 20 cm to baaardzo dużo :) odważnie. Prawie metamorfoza. Niestety czasem jak włosy są zniszczone to nie ma wyjścia. Nie lubię tego :)
Trzymam w takim razie kciuki za to żeby @ nie przyszła :)
@ForgetMeeNot Gratuluję ślubu, wszystkiego co NAJdla całej waszej trójki! :tak: jak tam po wizycie ostatniej? Już na zwolnieniu? Jak tam z szyjką?

U mnie 21dc i skoku niestety nie było. To pierwszy taki cykl odkąd mierze temperaturę. No cóż oby kolejny był lepszy.

Dziękujemy bardzo :) :) Po wizycie ok, nawet bardzo ok. Od wczoraj mam zwolnenie, ale na wolnym byłam już prawie tydziń. Wykorzystałam odbiór za pracujące weekendy to co miałam do odbioru plus okolicznościowy i na wizycie doktorek nie wiedząc o tym pwiedział, że chyba odpoczywam ostatnio bo brzuch zupełnie inny. Jeszcze raz pomierzył małą bo z uwagi na ten ładny brzuch wszytsko było lepiej widać. i szyjka wydłużyła się do 39 mm, także super. Jak widać odpoczynek w ciąży ma ogromne znaczenie i unikanie stresu :) :) Trzeba o tym pamiętać i mimo, że czujemy się może nawet dobrze to jednak ma to wpływ na malucha, taki intensywny tryb życia.
No i w koncu malutka pierwszy raz nam się pokazała :) :)
IMG_3405.JPG
W przyszłym tygodniu mam wizytę w czwartek i muszę przyjść już z wynikiem testu obciążania glukozą. We wtorek wybieram się na badania. Mam nadzieję, że nie będzie to takie straszne jak opisują. NIgdy wcześniej nie robiłam tego badania.

A stosujesz testy owu? Tam też nie widać owu,?

Załączniki

• IMG_3405.JPG
    IMG_3405.JPG
    288,4 KB · Wyświetleń: 129
Ostatnia edycja:
O wow , 20 cm to baaardzo dużo :) odważnie. Prawie metamorfoza. Niestety czasem jak włosy są zniszczone to nie ma wyjścia. Nie lubię tego :)
Trzymam w takim razie kciuki za to żeby @ nie przyszła :)

Dziękujemy bardzo :) :) Po wizycie ok, nawet bardzo ok. Od wczoraj mam zwolnenie, ale na wolnym byłam już prawie tydziń. Wykorzystałam odbiór za pracujące weekendy to co miałam do odbioru plus okolicznościowy i na wizycie doktorek nie wiedząc o tym pwiedział, że chyba odpoczywam ostatnio bo brzuch zupełnie inny. Jeszcze raz pomierzył małą bo z uwagi na ten ładny brzuch wszytsko było lepiej widać. i szyjka wydłużyła się do 39 mm, także super. Jak widać odpoczynek w ciąży ma ogromne znaczenie i unikanie stresu :) :) Trzeba o tym pamiętać i mimo, że czujemy się może nawet dobrze to jednak ma to wpływ na malucha, taki intensywny tryb życia.
No i w koncu malutka pierwszy raz nam się pokazała :) :)
Zobacz załącznik 908517
jejku jakie piękne ujęcie

Jest lepiej dziewczyny. Muszę się uspokoić i nie przejmować wszystkimi. Będę pić na razie melise.
A dzidzia jest coraz większa :( Nie pokazała mi jej wg na usg...tylko podpatrzałam na wydruku z usg, eh

Dziewczyny wierzycie, że zmarli chcą nam przez sen przekazać wiadomość ? rok temu zmarł mój wujek z dzieciństwa, nagle, nie wiedział, że ma raka. Jakiś czas temu śniło mi się, że prosi o zapalenie znicza na grobie , wierzycie w coś takiego ? o_O

reklama
w poniedziałek byliśmy na badaniu plemnikorów, póki co tylko próbka oddana, w poniedziałek wyniki.
ale dziwnie było :D jakoś tak "na zawołanie" mężu biedny musiał dać radę.. niby chojraka zgrywał, ale dłuugo to szło i mało co było w kubeczku :( zastanawiam się czy za mało nasienia ma jakiś wpływ na wynik? sorki dziewczyny za szczegóły :D

Do góry