reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
w poniedziałek byliśmy na badaniu plemnikorów, póki co tylko próbka oddana, w poniedziałek wyniki.
ale dziwnie było :D jakoś tak "na zawołanie" mężu biedny musiał dać radę.. niby chojraka zgrywał, ale dłuugo to szło i mało co było w kubeczku :( zastanawiam się czy za mało nasienia ma jakiś wpływ na wynik? sorki dziewczyny za szczegóły :D

w ogóle lekarz jak opowiadał przez tel że ma takie specjalne pomieszczenie , my wchodzimy a tam kibelek pół metra na pół metra, trzeszcząca wentylacja i zimno jak cholera. aż się skupić nie szło.. :D oby się okazało że plemnikory okej i żebyśmy nie musieli tam wracać

reklama
U mnie to wyglada tak - nie wiem czy robić sobie nadzieje czy nie.
IMG_2609.JPG

Załączniki

• IMG_2609.JPG
    IMG_2609.JPG
    195,6 KB · Wyświetleń: 303
Jestem :( z dzidzia wszystko w porządku , nie ma zagrozenia, serduszko bije prawidlowo. Przyjeli mnie dosc szybko . Od razu na oddziale polozniczym mnie wolali. Zbadala mnie polozna , stres stres i jeszcze raz stres , mam unikac stresu i jeszcze bardziej sie oszczędzać , nospa magnez zwiekszona luteina. Poleciala mi krew ze sluzem, cala droge plakalam do szpitala ledwo oddychalam , masakra nie wiedzialam co sie dzieje i dlaczego tak sie dzieje :( mam dosc juz
Dobrze ze z maluszkiem wszystko w porzadku i probuj unikac stresu. 3 mam kciuki by juz bylo tylko dobrze✊✊
Dziewczyny chyba jednak ciąży u mnie nie będzie. Spadek mega do 36,83 więc nie wiem czy jest sens testować.... jeszcze weekend mierzenia temp. przede mną ale już absolutnie się nie nastawiam :((( straciłam dziś jednak te nadzieję.
Kochana poki @ nie ma jest nadzieja. Kiedy planowo masz miec @?

Dziękuje Maliinka [emoji846][emoji846] Ślub mieliśmy zaplanowany od dawna na nasza 6 rocznice i mała postanowiła być z nami w tym dniu. [emoji846][emoji846] i mam taka refleksje. My mielimy ślub bardzo kameralny. Tylko my i świadkowie. 6 osób z nami bo o takim marzyliśmy i taki chcieliśmy od zawsze. Nie robiliśmy wesela, jedynie obiad w naszej ulubionej restauracji. do 23-24 byłam tego dnia na nogach. Polozylam się wcześniej a resta sobie siedziała dłużej. Ciąże znoszę dobrze i stwierdzam, ze nie mam pojecia jak dziewczyny w ciąży wytrzymują wesele???? Ja bym nie dała rady i gdybyśmy planowali ślub z weselem a byłabym w ciąży, na pewno bym to przełożyła na po porodzie.
Gratuluje kochana i wszystkiego naj na nowej drodze zycia:*
My z mezem bralismy slub 5 wrzesnia a 1 wrzesnia ginekolog potwierdzil ze jestem w 6 tyg ciazy. Niestety slub mialam z weselem i zle go wspominam bo latalam co pochwile wymiotowac:(

Ja w sumie nie dokonca wierze ze plamienie bylo przez stres :( niby w srodku nic nie wskazywalo na zagrozenie ale nic więcej nie wiem tak naprawdę

I to jeszcze na takim etapie w 14 tyg gdzie chyba takie akcje i ryzyko poronienia nie powinno juz chyba byc.
Mialam wczoraj problem z zalatwieniem sie bo mam wzdecia moze to tez mialo wplyw

reklama
@ForgetMeeNot Gratuluję ślubu, wszystkiego co NAJdla całej waszej trójki! :tak: jak tam po wizycie ostatniej? Już na zwolnieniu? Jak tam z szyjką?

@Malaga00 dobrze ze z małą wszystko ok. Spokoju życzę Ci dużo, pewnie ciężko wykonać, ale staraj się nie stresować. Olej wszystko, teraz najważniejsza jesteś ty i maleństwo.

@Kasienka3b nawet nie wiesz jak liczę na to, że Ci się uda. Mam nadzieję, że to będzie ten cykl:tak:

@Magda 2791 jak tam u Ciebie z temperaturą? Był skok?

U mnie 21dc i skoku niestety nie było. To pierwszy taki cykl odkąd mierze temperaturę. No cóż oby kolejny był lepszy.
Tez licze na ten cykl ale jesli nie wyjdzie to dalej menczyc bede swojego doktorka:)
A co do Ciebie to tez mocno 3mam kciuki za Twoj cykl✊✊
O wow , 20 cm to baaardzo dużo :) odważnie. Prawie metamorfoza. Niestety czasem jak włosy są zniszczone to nie ma wyjścia. Nie lubię tego :)
Trzymam w takim razie kciuki za to żeby @ nie przyszła :)

Dziękujemy bardzo :) :) Po wizycie ok, nawet bardzo ok. Od wczoraj mam zwolnenie, ale na wolnym byłam już prawie tydziń. Wykorzystałam odbiór za pracujące weekendy to co miałam do odbioru plus okolicznościowy i na wizycie doktorek nie wiedząc o tym pwiedział, że chyba odpoczywam ostatnio bo brzuch zupełnie inny. Jeszcze raz pomierzył małą bo z uwagi na ten ładny brzuch wszytsko było lepiej widać. i szyjka wydłużyła się do 39 mm, także super. Jak widać odpoczynek w ciąży ma ogromne znaczenie i unikanie stresu :) :) Trzeba o tym pamiętać i mimo, że czujemy się może nawet dobrze to jednak ma to wpływ na malucha, taki intensywny tryb życia.
No i w koncu malutka pierwszy raz nam się pokazała :) :)
Zobacz załącznik 908517
W przyszłym tygodniu mam wizytę w czwartek i muszę przyjść już z wynikiem testu obciążania glukozą. We wtorek wybieram się na badania. Mam nadzieję, że nie będzie to takie straszne jak opisują. NIgdy wcześniej nie robiłam tego badania.

A stosujesz testy owu? Tam też nie widać owu,?
Ale sliczna kruszynka:)

Do góry