reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No wlasnie co do sklepu nie mam zastrzezen choc sa rozne sytuacje. Jak bratowa moja ma teraz 3 dzieci w tym noworodka 2 tygodniowego maz w Rumunii na misji a nie moze nie iść do sklepu.. Dzieci musza cos zjesc..(w ciazy pomagalo sie ile bylo można ale zakupy sa nieuniknione6). Nikt nie zna naszej sytuacji i naprawde ludzie powinni miec odrobine empatii i przyzwoitości. A kazdy patrzy na siebie. Wiadomo ze przepuszcze w laboratorium osoby na krzywa cukrowa bo to dlugie badanie i uciazliwe..
Ale ja to wiem i zachowam sie życzliwie a drugi bedzie bezczelny i jeszcze sie w ten układ caly wbije.

Co do prawa ktore zostalo wstawione nawet nie wiedzialam o nim. Mam tylko nadzieje ze nie bedzie mi konieczne korzystac z niego zbyt czesto.
Ależ ja sie z Tobą zgadzam w 100%! Sama tez jestem zmuszona chodzic na zakupy, bo moj M. pracuje na rozne zmiany i nie zawsze moze isc ze mna. Nie raz czuje sie bardzo słabo i marze o tym, zeby ktos mnie przepuscił... Raz w sklepie poprosilam babke, to powiedIapa ze jak mialam sily przyjsc do sklepu to teraz powinnam miec sily stać. ;) Także no. Tyle dobrze, ze chociaz w przychodniach itd mozemy sie podeprzec konkretnym prawem.

reklama
hej dziewczyny, a ja takie pytanie z kosmosu :)
po co jest te badanie, glukozy bodajże?
gdzie pobiera się krew na czczo, później pije się 75 glukozy, kolejne badanie po godzinie od wypicia i następne po dwóch godzinach od wypicia?
z jakiej okazji się to robi ? :D

hej dziewczyny, a ja takie pytanie z kosmosu :)
po co jest te badanie, glukozy bodajże?
gdzie pobiera się krew na czczo, później pije się 75 glukozy, kolejne badanie po godzinie od wypicia i następne po dwóch godzinach od wypicia?
z jakiej okazji się to robi ? :D
Mozesz wykluczyć lub potwierdzic tym badaniem cukrzyce. Ja teraz mialam nieco jnne badanie glukozy ktore umozliwa odczyt vukru na przelomie 120 dni i lekarz bedzie mogl zobaczyc czy byly jakies problemy z poziomem cukru czy nie. Ponadto
Jeśli przy pobraniu na czczo wyjdzie zbyt wysoki nawet nie dochodzi do wypicia glukozy.

Ja nie pomogę. Mój młody dzisiaj obudził się z płaczem w nocy że boi się sam spać znowu. Poszedł do naszego łóżka, a ja do jego pokoju... i znów jstem nie wyspana, plecy bolą jak diabli bo jego łóżko nie dość że jest małe dla mnie to jeszcze materac za miękki, wolę twarde bo na inych spać nie mogę. Także jestem cała połamana :(
Mam to samo. Corka ma pojedyncze lozko ale takie całkiem duze ze dorosly spokojnie sie wyspi to jak pol łóżka sypialnianego ale materac jest tak miekkie ze jestem cala potem obolala i po wykrecana.

Ja dopóki czuję się dobrze to i do pobrania nie pcham się bez kolejki. Wszyscy zazwyczaj się spieszą a i też mogą czuć się źle.
To juz kwestia wyboru kazdej kobiety. Nie wnikam czy zle sie czuja ale skoro przyjete sa kryteria osob do wejscia poza kolejnoscia to z tego zamierzam korzystać. Malo ludzi chodzi profilaktycznie na badania wiekszosc przychodzi bo cos mu dolega chory czy zle sie czuje. A ja nosze w sobie nowe zycie i jest to utrudniajace chocby dlatego ze sie siusiu czesto chce, dzidziol gdzies uciska i bola pachwiny. Cieszyc sie jak ktos bezobjawowo ciaze przechodzi i do samego konca moze gory przenosić. :)

To juz kwestia wyboru kazdej kobiety. Nie wnikam czy zle sie czuja ale skoro przyjete sa kryteria osob do wejscia poza kolejnoscia to z tego zamierzam korzystać. Malo ludzi chodzi profilaktycznie na badania wiekszosc przychodzi bo cos mu dolega chory czy zle sie czuje. A ja nosze w sobie nowe zycie i jest to utrudniajace chocby dlatego ze sie siusiu czesto chce, dzidziol gdzies uciska i bola pachwiny. Cieszyc sie jak ktos bezobjawowo ciaze przechodzi i do samego konca moze gory przenosić. :)
Musze zmienic podejscie fajnie to napisalas !

Hej dziewczyny! Zrobiłam ponowne badania na tarczyce... i co tsh podskoczyło! :szok: Jestem w szoku, przeciwciała poszły w dol a tsh za to ponad normę :( masakra
P.S trochę nie wyraźne zdjęcie :p

Załączniki

• 3255E2FD-F0E4-48C9-9103-37C6E0C1616C.jpeg
    3255E2FD-F0E4-48C9-9103-37C6E0C1616C.jpeg
    10,6 KB · Wyświetleń: 94
reklama
A było 2,1... masakra jak to wszystko sue zmienia. Podejrzewam, ze ciąża mi aktywowała przeciwciała, bo TG było ponad 300! A teraz już 80... eeeh dobrze ze w czwartek mam wizytę u endo...

Do góry