reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
ja nie widze żebyśmy coś złego zrobili, planowaliśmy to dziecko..
Dokładnie... [emoji17] A i tak pretensje i oburzenie [emoji17] jego rodzice są specyficzni. Nawet do jego siostry mieli pretensje jak zaszła. A jest starsza. I niby mówiła, że każdy wiedział, że się starają a jak przyszło co do czego to nikt nie wiedział i pretensje do niej.

to nie nasza wina, nie martw sie. tak miało być.
ja na początku szukałam przyczyny..
[emoji17] Ja się obwiniałam przez każdego i miałam wyrzuty. Ale była na wczesnym etapie, nie było nawet zarodka, potrzebowałam pomocy bo miałam zawsze problem z niskim progesteronem, nie miałam miesiączek, owulacji bo nie było spadku więc nie było @ no i też nie rosło i nie było owulacji. Miałam plamienia. Teraz jak się dowiedziałam o ciąży to od razu do lekarza na drugi dzień po luteine bo lekarz bał się poronienia

Przez poronienia kobieta bardzo się zmienia. Jak zachodzi w kolejną ciążę. Ja się bardzo bałam. Szczególnie jak miałam i mam bóle, od razu czarne myśli bo nie wiedziałam z początku, że te bóle są normalne. Teraz plamienie, raz po szpitalu po ingerencji tam w środku wziernikiem potem po stosunku. I po prostu byłam załamana już, najgorsze myśli, że co się dzieje czy to normalne [emoji17] masakra. Dalej się boję szczególnie jak czytam te wszystkie straszne przeżycia które was spotykają [emoji17] Od razu mam czarne myśli i się modlę żeby mnie nie spotkało to wszystko [emoji17]

Za bardzo biorę wszystko do siebie i utożsamiam się z waszymi przeżyciami [emoji17] Przeżywam je strasznie i za każdym razem mam łzy w oczach i nie mogę uwierzyć. Ja taka jestem z natury, dodatkowo ciąża sprawiła, że jeszcze bardziej się taka stałam współczująca [emoji17]

Moja znajoma dziś, że jej się szyjka skróciła i jest pod kontrolą a jest mniej więcej w tym samym tygodniu [emoji17] I po prostu mam dość [emoji17]

[emoji17] Ja się obwiniałam przez każdego i miałam wyrzuty. Ale była na wczesnym etapie, nie było nawet zarodka, potrzebowałam pomocy bo miałam zawsze problem z niskim progesteronem, nie miałam miesiączek, owulacji bo nie było spadku więc nie było @ no i też nie rosło i nie było owulacji. Miałam plamienia. Teraz jak się dowiedziałam o ciąży to od razu do lekarza na drugi dzień po luteine bo lekarz bał się poronienia

u mnie też nie było nic na usg widać ale ciąża była :(

u mnie też nie było nic na usg widać ale ciąża była :(
[emoji17][emoji17][emoji17] Eh przykro mi.
Eh ja mam nawet takie myśli, że nie utrzymam. Mimo, że 13 tydzień już i chyba ryzyko spadło [emoji17] Nie widzę tego wszystkiego, że będzie dzidziulek [emoji17] Po prostu po stratach nie wierze [emoji17] I nie umiem się nastawić.

reklama
[emoji17][emoji17][emoji17] Eh przykro mi.
Eh ja mam nawet takie myśli, że nie utrzymam. Mimo, że 13 tydzień już i chyba ryzyko spadło [emoji17] Nie widzę tego wszystkiego, że będzie dzidziulek [emoji17] Po prostu po stratach nie wierze [emoji17] I nie umiem się nastawić.

teraz to juz bedzie dobrze :)

Do góry