reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej dziewczyny. Proszę bez głupich komentarzy.
A więc 5 września urodziłam sn porob byl bardzo spontaniczny do szpitala trafiłam z rozwarciem 8 cm.. ah co to było ale moje pytanie brzmi czy w czasie plogu można zajść w ciążę przez stosunek przerywany ?

A więc 5 września urodziłam sn porob byl bardzo spontaniczny do szpitala trafiłam z rozwarciem 8 cm.. ah co to było ale moje pytanie brzmi czy w czasie plogu można zajść w ciążę przez stosunek przerywany ?

Wydaje mi się, że nie. Organizm się oczyszcza po porodzie. Hormony jeszcze nie są uregulowane.
Ale ja nie jestem lekarzem. U mnie pierwsza @ po porodzie pojawiła się dopiero po 5 miesiącach.

Mój M. był przy obu porodach. Co prawda przy pierwszym porodzie mieliśmy małe komplikacje - poród przez VACUM, ale przy drugim nie było problemów, tylko nacięcie krocza, ale M. był twardy i dał radę do końca. Nawet przy drugim porodzie przeciął pępowinę i był z tego dumny ;)
Moj nie chce byc przy drugim :p po pierwszym ma uraz;p zszokowal go fakt jak nacinaja krocze.. skomentowal to jakby prosiakowi gardlo podżynali... i choc mial okazje widziec wszystko i przecinac pepowine to teraz wzbrania sie.. z jednej str go rozumiem widok cierpienia i boli porodowych nie jest łatwy ale ja tak bardzo nie chce byc sama...

Przede wszystkim przez okres połogu nie powinno sie w ogole wspolzyc. Ty masz odpoczac, zregenerowac sie i dac oczyscic. Po pierwsze w tej chwili ryzykujesz infekcja bo nie masz nalezytej bariery ochronnej.. a podobno do tych 6tygodni jajniki jeszcze nie pracuja jak trzeba wiec pewnie szansa na ciaze jest niewielka. kazda kobieta w innym tempie na pewno dochodzi do siebie ale jednak trzeba miec namiar ze z zewnatrz mozemy czuc sie super a niekoniecznie w srodku jest juz ok.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn ktore rodzily SN więcej niz raz.
Czy wasi mężowie / partnerzy byli przy każdym porodzie z wami??
Kochana ja rodziłam raz SN ale Ci napiszę. Mój mąż był przy tym porodzie i położna niczego nie świadoma pokazała nam sama z siebie łożysko [emoji26] i mąż mówił, że nie chce być kolejny raz przez ta. Ale mi z tym ale to nie zmusze.

Do góry