reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja dzisiaj przed 4 rano obudziłam się zapocona, śniło mi się że dostałam miesiączki. Pobieglam do łazienki i od razu zrobiłam test ż2e swiezutkiego moczu i dopiero spokojnie się położyłam, a i tak zasnęłam dopiero po 5. Tak ciężko mi uwierzyć, że od razu po biochemicznej zaskoczyło ponownie [emoji4]Zobacz załącznik 905407
Gratulację ❤️❤️❤️❤️

reklama
i jaka? ja mam narazie 3 typy wozkow ale wciaz szukam czy co wpadnie do glowwy. zastanawiam sie czy kupic 2w1 czy tylko gondole i pozniej juz spacerowke inna lzejsza bo te jednak od gondoli stelaze sa dosc ciezkie po 9kg plus spacerowka i robi sie 14-15kg.. fotelik z baza i tak planuje kupic osobno i widzialam ze w Zielonej beda targi w Tobi i beda pomagac dobierac odpowiedni fotelik do danego auta... mysle czy nie pojechac i wtedy kazdy wozek zmacam orientacyjnie.
Ja mam spacerowke britax aigle i dokupuje tylko gondole (znalazlam uzywke za 250 zl) do tego dokupie fotelik tez z britax żeby pasował i styknie. Z córka miałam wozek 3 w 1 i uwazam, że to katastrofa fotelik z chińskiego plastiku bez atestów, spacerówki nie użyłam ani razu bo była za ciężka. Także ja odradzam. Natomiast jest taki wózek peg perego i on juz w zestawie 2 w 1 jest na prawde spoko. Fajnie sie sklada i jest lekki. Teraz jestem zwolenniczka kupowania osobnych fotelikow z atestami. No i uważam, że kupowanie nowego wózka też jest bez sensu. Tamten kupiłam za 700 zl i sprzedalam za tyle samo o tyle dobrze ;)

Ja mam spacerowke britax aigle i dokupuje tylko gondole (znalazlam uzywke za 250 zl) do tego dokupie fotelik tez z britax żeby pasował i styknie. Z córka miałam wozek 3 w 1 i uwazam, że to katastrofa fotelik z chińskiego plastiku bez atestów, spacerówki nie użyłam ani razu bo była za ciężka. Także ja odradzam. Natomiast jest taki wózek peg perego i on juz w zestawie 2 w 1 jest na prawde spoko. Fajnie sie sklada i jest lekki. Teraz jestem zwolenniczka kupowania osobnych fotelikow z atestami. No i uważam, że kupowanie nowego wózka też jest bez sensu. Tamten kupiłam za 700 zl i sprzedalam za tyle samo o tyle dobrze ;)
Ja mam wózek 3w1 a nie jest fotelik z chamskiego chińskiego plastiku tylko maxi Cosi :)
Często wózki 3w1 mają już te lepsze foteliki :) jak szukałam w ciąży wózka to już rzadko dają jakieś no name to wózków. Bynajmniej te lepsze firmy wózków jak bebetto, adamex, anex itp

Okej dziękuję pewnie mama też mi poradzi co i jak, muszę z głową kupować [emoji23] Bo wszystko jest takie słodkie, że kupiłabym wszystko.
Tego jest tyle, tych body pajacyków, że się gubię już [emoji134]
Aa to dobrze bo kupiłam takie jakby milusie ogrodniczki cieplutkie z króliczkiem i bluzeczka i też rozmiar 56
Ubranka te malusie są takie słodkie ❤️aż chce się kupić :) dokładnie dużo tego jest :) ja jeszcze mam po córece ubranka takie malutkie ech ale ten czas szybko leci .....

Hej hej! Jak tak o wózkach mowa to ja jestem zakochana w wózkach Adamexa a fotelik na pewno byśmy brali Avionauta czy jak to tam się pisze, bo są zaprojektowane przez fizjoterapełtów.
A ja dzisiaj do lekarza nie poszłam, bo jeszcze mocno krwawie. A na dodatek ósemka mi wychodzi...

Dziewczyny nie mam pojęcia jakie rozmiary ubranek kupować [emoji17] Nie mam pojęcia też jakiej grubości bo rodzę w kwietniu [emoji17]
Ja bym stawiała na 56 ale też nie jakaś gigantyczna ilość. Bo jak nawet będzie duże dziecko to te 56 i tak będzie pasowało. A jak się okaże że malusie to pod koniec ciąży dokupisz 50. U nas 50 nigdy nie zagościło chłopcy ważył po 3600 i 3900. Co do grubości to ubranka na długi i krótki rękaw musisz mieć ale też coś grubszego bo kwiecień jeszcze bywa zimny.
Zazdroszczę tego różu [emoji7]

W tych najmniejszych to najczęściej sie traci głowę [emoji23] potem to juz kupujesz dopiero jak wyrośnie lub widać dziury [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Dokładnie [emoji28] a potem leżą w szafie ciuszki w idealnym stanie. Takie małe to najczęściej nie są wcale zużyte. Warto odkupić od innej mamy.

Ja mam wózek 3w1 a nie jest fotelik z chamskiego chińskiego plastiku tylko maxi Cosi :)
Często wózki 3w1 mają już te lepsze foteliki :) jak szukałam w ciąży wózka to już rzadko dają jakieś no name to wózków. Bynajmniej te lepsze firmy wózków jak bebetto, adamex, anex itp
O to przepraszam. Ja kupowalam 2 lata temu adamex i on niestety nie miał wtedy firmowego fotelika. Sam adamex spisal sie super jesli chodzi o gondole i pompowane koła. Niestety był dla mnie za ciezki i za duzy jesli chodzi o spacerowke. Do meza auta wchodził bez problemu. Do mojego niestety nie stad decyzja o zamianie go na cos mniejszego i padło na britaxa :)

reklama
Ma na szczescie mamy gondole i spacerówkę po chłopakach jeszcze. Ale fakt, że spacerówka z innej serii niż pierwszy wózek. Nie wiem czy teraz nie zmieniłabym na jeszcze lżejsza taka typu „parasolka” byle z daszkiem i jakimś koszem na Ew. zakupy....

Do góry