reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@Malaga00 zapewne moze byc tak jak dziewczyny piszą.. Niestety lekkie otarcie i naczynko moze jakies strzelic i tez bedzie krwawienie ktore niepotrzebnie stresuje. Jak masz problem z nawilzeniem uzywaj może wazelinki lub zeli nawilzajacych?
Co do czytania i wkrecania.. Musisz miec umiar.. Pamietaj kazda z nas jest inna i mialas USG bez zastrzeżeń. Nie porownuj nigdy z nikim wynikow, wielkosci dzidzi itp. Jesli ufasz lekarzowi a on Ci mowi ze wszystko jest wzorowo idz tym tropem. Po co sie stresowac i nakręcac?

@Malaga00 zapewne moze byc tak jak dziewczyny piszą.. Niestety lekkie otarcie i naczynko moze jakies strzelic i tez bedzie krwawienie ktore niepotrzebnie stresuje. Jak masz problem z nawilzeniem uzywaj może wazelinki lub zeli nawilzajacych?
Co do czytania i wkrecania.. Musisz miec umiar.. Pamietaj kazda z nas jest inna i mialas USG bez zastrzeżeń. Nie porownuj nigdy z nikim wynikow, wielkosci dzidzi itp. Jesli ufasz lekarzowi a on Ci mowi ze wszystko jest wzorowo idz tym tropem. Po co sie stresowac i nakręcac?
Mam nadzieję, że tak jest. Najwyżej jak będzie gorzej to będę musiała pojechać na IP. [emoji19] Tak wiem, ale nie wiedziałam, że mi się tak zdąży. Nigdy podczas stosunku nie miałam krwawienia. Nawet teraz jak to co jakiś czas robiliśmy to nic nie było. I dziś nagle [emoji19] Na razie nie chce tego robić bo nie chce niepotrzebnego stresu [emoji17] Ja wiem, ale już czytałam, że usg może pokazać, że jest dobrze a nie jest i miałam mieszane uczucia [emoji17] ale już nie chce się stresować. Bo teraz już stres jest tym plamieniem [emoji17]

Mam nadzieję, że tak jest. Najwyżej jak będzie gorzej to będę musiała pojechać na IP. [emoji19] Tak wiem, ale nie wiedziałam, że mi się tak zdąży. Nigdy podczas stosunku nie miałam krwawienia. Nawet teraz jak to co jakiś czas robiliśmy to nic nie było. I dziś nagle [emoji19] Na razie nie chce tego robić bo nie chce niepotrzebnego stresu [emoji17] Ja wiem, ale już czytałam, że usg może pokazać, że jest dobrze a nie jest i miałam mieszane uczucia [emoji17] ale już nie chce się stresować. Bo teraz już stres jest tym plamieniem [emoji17]
Ale rowniez jak pisala agrafka moze dostarczyc duzo strachu. Widzisz tu tak naprawde chyba nie ma zlotego srodka.. Musisz zdecydowac co jest dla Ciebie najlepsze? Zrobic to i sie uspokoic? Czy tez moze przysporzyć zmartwień ale tez zarazem jak pisala ForgetMeeNot sa wady które mozna leczyc w zyciu plodowym. Tak naprawde decyzja należy do Ciebie i partnera.
Ja np wiem ze jesli USG wyjdzie wzorowo nie decyduje sie dalej. Ale ja jestem przekonana do swojej decyzji. I badania bede robic tylko wtedy jak bede miala wskazanie.

Ja płaciłam 400 zł. Ale nie miałam możliwości rezygnowania z Pappa. Po Pappie zazwyczaj wynik wychodzi korzystniejszy niż po samym usg. Więc samo usg też Cię może stresować do końca ciąży. :p

Ja dzisiaj też mam wizytę na 15.40. Dowiem się, czy mój chłopiec jest nadal chłopcem. :)

@Kasienka3b co tam u Ciebie? Ostatni Twój post widziałam kilka dni temu, kiedy zapowiadałaś, że następnego dnia będziesz testować.
Niestety @ przyszla;/
Test zrobilam a na kolejny dzien @ przyszla z taka sila ze nie wyrabiam bo boli i okropnie krwawie. Dzis juz 3dc.

Badania robiliśmy na miejscu, dostaliśmy klucz do pokoju w oddzielnym budynku. Także od tej strony jest super.
My już po badaniu i odebraniu wyników.... I chyba nie jest dobrze. .. Tylko 1% prawidłowych plemników i tylko 19% ruchu..... :(
Wyniki nasienia interpretuje się całościowo,nie tylko poszczególne wartości. Jeśli jest sporo plemników, to tak jak dziewczyny pisały, nadrabiają tą słabą ilość prawidłowych. 1% to fakt, bez szału. Ze swojej strony polecam więcej ruchu (nie rower!), witaminy (u nas sprawdził się profertil, dobry jest też androvit), zmienić obcisłe bokserki na luźne, bawełniane gatki :) no i ograniczyć (lub najlepiej całkowicie odpuscic) alkohol. Pamiętaj też,że jeśli w przeciągu 3 miesięcy wstecz chorował, gorączkował i/lub przyjmował antybiotyk mogło to negatywnie wpłynąć na wynik. :) powodzenia!

reklama
Do góry