reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@Malaga00 zapewne moze byc tak jak dziewczyny piszą.. Niestety lekkie otarcie i naczynko moze jakies strzelic i tez bedzie krwawienie ktore niepotrzebnie stresuje. Jak masz problem z nawilzeniem uzywaj może wazelinki lub zeli nawilzajacych?
Co do czytania i wkrecania.. Musisz miec umiar.. Pamietaj kazda z nas jest inna i mialas USG bez zastrzeżeń. Nie porownuj nigdy z nikim wynikow, wielkosci dzidzi itp. Jesli ufasz lekarzowi a on Ci mowi ze wszystko jest wzorowo idz tym tropem. Po co sie stresowac i nakręcac?

@Malaga00 zapewne moze byc tak jak dziewczyny piszą.. Niestety lekkie otarcie i naczynko moze jakies strzelic i tez bedzie krwawienie ktore niepotrzebnie stresuje. Jak masz problem z nawilzeniem uzywaj może wazelinki lub zeli nawilzajacych?
Co do czytania i wkrecania.. Musisz miec umiar.. Pamietaj kazda z nas jest inna i mialas USG bez zastrzeżeń. Nie porownuj nigdy z nikim wynikow, wielkosci dzidzi itp. Jesli ufasz lekarzowi a on Ci mowi ze wszystko jest wzorowo idz tym tropem. Po co sie stresowac i nakręcac?
Mam nadzieję, że tak jest. Najwyżej jak będzie gorzej to będę musiała pojechać na IP. [emoji19] Tak wiem, ale nie wiedziałam, że mi się tak zdąży. Nigdy podczas stosunku nie miałam krwawienia. Nawet teraz jak to co jakiś czas robiliśmy to nic nie było. I dziś nagle [emoji19] Na razie nie chce tego robić bo nie chce niepotrzebnego stresu [emoji17] Ja wiem, ale już czytałam, że usg może pokazać, że jest dobrze a nie jest i miałam mieszane uczucia [emoji17] ale już nie chce się stresować. Bo teraz już stres jest tym plamieniem [emoji17]

Mam nadzieję, że tak jest. Najwyżej jak będzie gorzej to będę musiała pojechać na IP. [emoji19] Tak wiem, ale nie wiedziałam, że mi się tak zdąży. Nigdy podczas stosunku nie miałam krwawienia. Nawet teraz jak to co jakiś czas robiliśmy to nic nie było. I dziś nagle [emoji19] Na razie nie chce tego robić bo nie chce niepotrzebnego stresu [emoji17] Ja wiem, ale już czytałam, że usg może pokazać, że jest dobrze a nie jest i miałam mieszane uczucia [emoji17] ale już nie chce się stresować. Bo teraz już stres jest tym plamieniem [emoji17]
Ale rowniez jak pisala agrafka moze dostarczyc duzo strachu. Widzisz tu tak naprawde chyba nie ma zlotego srodka.. Musisz zdecydowac co jest dla Ciebie najlepsze? Zrobic to i sie uspokoic? Czy tez moze przysporzyć zmartwień ale tez zarazem jak pisala ForgetMeeNot sa wady które mozna leczyc w zyciu plodowym. Tak naprawde decyzja należy do Ciebie i partnera.
Ja np wiem ze jesli USG wyjdzie wzorowo nie decyduje sie dalej. Ale ja jestem przekonana do swojej decyzji. I badania bede robic tylko wtedy jak bede miala wskazanie.

Ja płaciłam 400 zł. Ale nie miałam możliwości rezygnowania z Pappa. Po Pappie zazwyczaj wynik wychodzi korzystniejszy niż po samym usg. Więc samo usg też Cię może stresować do końca ciąży. :p

Ja dzisiaj też mam wizytę na 15.40. Dowiem się, czy mój chłopiec jest nadal chłopcem. :)

@Kasienka3b co tam u Ciebie? Ostatni Twój post widziałam kilka dni temu, kiedy zapowiadałaś, że następnego dnia będziesz testować.
Niestety @ przyszla;/
Test zrobilam a na kolejny dzien @ przyszla z taka sila ze nie wyrabiam bo boli i okropnie krwawie. Dzis juz 3dc.

Badania robiliśmy na miejscu, dostaliśmy klucz do pokoju w oddzielnym budynku. Także od tej strony jest super.
My już po badaniu i odebraniu wyników.... I chyba nie jest dobrze. .. Tylko 1% prawidłowych plemników i tylko 19% ruchu..... :(
Wyniki nasienia interpretuje się całościowo,nie tylko poszczególne wartości. Jeśli jest sporo plemników, to tak jak dziewczyny pisały, nadrabiają tą słabą ilość prawidłowych. 1% to fakt, bez szału. Ze swojej strony polecam więcej ruchu (nie rower!), witaminy (u nas sprawdził się profertil, dobry jest też androvit), zmienić obcisłe bokserki na luźne, bawełniane gatki :) no i ograniczyć (lub najlepiej całkowicie odpuscic) alkohol. Pamiętaj też,że jeśli w przeciągu 3 miesięcy wstecz chorował, gorączkował i/lub przyjmował antybiotyk mogło to negatywnie wpłynąć na wynik. :) powodzenia!

reklama
Do góry