reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Chetnie przyjme namiar. A jak to stosujecie u dzieci ? Do herbatki rutynowo czy tylko w chorobie ?
Przede wszystkim podobnie jak miód nie powinno się podawać przed ukończeniem pierwszego roku życia. Jest to silny alergen.
Natomiast mój syn od tamtego roku (miał wtedy 3 lata) wcina łyżkami, na kanapkach, ja przed ciąża jak odstawiłam słodkie i cukier biały to słodzilam kawe czy herbatę ziołomiodem. Mój syn też lubi po prostu wodę z ziołomiodem pić. Ja ogólnie rozpuszczam w wodzie (można też dodać soku z cytryny bądź aloesa) i zostawiam na noc. A potem pije się na czczo.
Jak mnie choroba lapala to ziołomiód dawałam do wszystkiego. Mleko z ziołomiodem i członkiem 2/3 razy dziennie i po dwóch dniach byłam jak nowonarodzona. Dziewczyny też wiem że robią syrop z cebuli na kaszel dla dzieci i zamiast miodu właśnie dają ziołomiód.
Czyli jednym słowem używa się go tak jak miodu.
Nie nazywa się miodem dlatego że pszczoły nie żywią się nektarem czy spadzia tylko pozywkami z danych ziół.

reklama
Mam się tego obawiać?
Tych skurczy? To są te skurcze Hicksa (czy jak to się pisze) i chce ba większość kobiet je odczuwa pod koniec drugiego i w trzecim trymestrze. Macica się rozciąga i cwiczy. Trwają krotko i są łagodne, wiadomo jakby bolały bardzo i trwały by bardzo długo to wtedy jest powód do obaw.

Kurcze szyba nam pękła w oknie w dużym pokoju od wewnątrz. Jakim sposobem mam pojęcia bo od uszcZekli poszło

No dziwnie bo żadnych objawów okresowych nie mam zwykle skurcze i piersi takie pełniejsze a teraz nic ,coś tam mnie ciąglo na dole ale też tak chyba inaczej aczkolwiek już na ten cykl się nie nastawiam8-)

O to tak jak ja mnie od jakiś 3 tyg piersi bolą a od jakiś 2 dni jeszcze bardziej ze lekko złapie i ból jak bym miała jutro @ czasem mnie łapały skurcze i pobolewa jajnik ale. Boboseksy były ostatnie 2 dni przed planowana owu i 3 dni po wiec marne szanse

reklama
A u mnie wg kalendarzyka ma być jutro owulacja, ale temp cały czas na takim samym poziomie, żadnego skoku więc raczej będzie później. Jutro wypłata to kupie testy i sprawdzę [emoji23]

Do góry