reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przywiózł mi zwykła spadz iglasta i ta pół na pół z zieloną. I nawet widać że się kolorami roznia :) a co do ziołomiodu to też pozywki sami z ojcem robią, nie kupują chemii przetworzonej.

Nie zajmuje sie ziolomiodami, nie jestem za tym. Ale bardzo fajnie jesli dobrze trafilas, o to jest ciezko. Caly czas czekam az sie Gosia odezwie. Ehh

reklama
Nie zajmuje sie ziolomiodami, nie jestem za tym. Ale bardzo fajnie jesli dobrze trafilas, o to jest ciezko. Caly czas czekam az sie Gosia odezwie. Ehh
Tak ja już od jednej osoby słyszałam że ziołomiód to sam cukier. Natomiast przez rok przerobiłam dużo artykułów, popartch badaniami i jeśli chodzi o cukier, wodę i węglowodant to skład niemalze jest identyczny. Natomiast makro i mikroelementow ma więcej. Ale co itp to zależy od tego jakich ziół użyto do zrobienia pozywki.

A co do Gosi to wcześniej Malina pisała że z nią rozmawiała. I też czekam aż się odezwie ale w sumie.l z drugiej strony rozumiem czemu nie ma ochoty tu pisać.

Paulina a Ty kiedy zaczynasz starania? Długo już masz tę przerwę? Dużo się tu udzielasz, nie kusił Cię powrót? Mi na mojej 5-miesięcznej przerwie było ciężko i nawet raz się złamaliśmy. Na szczęście wtedy nie wyszło. :D Ciekawa jestem jak szybko Wam się uda. :)
Kurcze kusi mnie, jasne, że kusi, ale rozum wygrywa ;) dziecko to nie zabawka i ma swoje potrzeby a ja wolę na te potrzeby mieć pieniądze ;) ostatni cykl, w którym się staraliśmy to był bodajże ten majowy, cóż mam nadzieję, że to mój ostatni cykl bezstaraniowy, a od kolejnego dołączę do Was ;) też jestem ciekawa zważywszy, że w pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu to gdzieś z tyłu głowy jest, a nóż uda się odrazu, ale nie uda się to będziemy próbować ;) 6 listopada mam wizytę kontrolną u ginekologa i wtedy też w tych okolicach będzie owu więc będziemy mam nadzieję już działać ;) udzielam się bo lubię tu przebywać ;) fajnie się coś zapytać, doradzić, niby te kilka miesięcy się nie starałam, ale tu wyszła niedoczynność, tu prolatyna, tu cykle się zmieniły,tu witaminy trzeba było zacząć brać, a jest tu dużo naprawdę doświadczonych i pomocnych kobiet więc zostałam z myślą, że może za jakiś czas przerzuce się na wątek ciążowy ;)

Manasterzec i Baryczka. Bo to syn z rodzicami.
Ja odkąd rok temu poznałam ziołomiód i wglebialam się w temat zakochałam się w ziołomiodach.
Do tego dostałam jeszcze miód ze spadzi jodłowej pół na pół ze spadzia zieloną [emoji7] jeszcze nie otworzyłam bo właśnie dziś idealnie skończyłam ostatni słoik z tamtego roku i będę jutro próbować [emoji7] podobno najlepszy możliwy miód.
Plus u nas szał robi ziołomiód z czarnego bzu. Nie raz w ciąży mnie wyratowal w chorobie gdzie nie można żadnych konkretnych leków brać.
Napisz prosze cos wiecej ns ten temat. I czy Pan rozwozi po calej polsce czy wysyla kurierem ?

Napisz prosze cos wiecej ns ten temat. I czy Pan rozwozi po calej polsce czy wysyla kurierem ?
Link do: Ziołomiody, cz. 1. - Historia, wytwarzanie, skład chemiczny

Link do: Ziołomiody, cz. 2.

Link do: Ziołomiody, cz. 3.

Link do: Ziołomiody, cz. 4. Możliwości leczniczego i zapobiegawczego stosowania ziołomiodów

Z tego co się orientuję wysyłają kurierem. Mi przywozi raz do roku ale to ja mam zamówienia za około 6tys zł. :) no i ma stosunkowo blisko do mnie :)
Teraz już gada próbuje położyć spać bo ją znów chyba gazy łapią :( jutro prześlę Ci namiary.
On ma ziołomiody z : czarnego bzu, tymianku, nagietka, borówki, pokrzywy, aronii i miętowo-rumiankowy.
U mnie większość to czarny bez bo to głównie dla dzieci dziewczyny biorą. W tamtym roku było 150 słoików, teraz w tym roku wróciły i wyszło 220 słoików [emoji23] więc myślę że sprawdziły się jak i u mnie skoro znów zamawiają i robią zapas na cały rok żeby starczyło.

reklama
Do góry