reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przywiózł mi zwykła spadz iglasta i ta pół na pół z zieloną. I nawet widać że się kolorami roznia :) a co do ziołomiodu to też pozywki sami z ojcem robią, nie kupują chemii przetworzonej.

Nie zajmuje sie ziolomiodami, nie jestem za tym. Ale bardzo fajnie jesli dobrze trafilas, o to jest ciezko. Caly czas czekam az sie Gosia odezwie. Ehh

reklama
Nie zajmuje sie ziolomiodami, nie jestem za tym. Ale bardzo fajnie jesli dobrze trafilas, o to jest ciezko. Caly czas czekam az sie Gosia odezwie. Ehh
Tak ja już od jednej osoby słyszałam że ziołomiód to sam cukier. Natomiast przez rok przerobiłam dużo artykułów, popartch badaniami i jeśli chodzi o cukier, wodę i węglowodant to skład niemalze jest identyczny. Natomiast makro i mikroelementow ma więcej. Ale co itp to zależy od tego jakich ziół użyto do zrobienia pozywki.

A co do Gosi to wcześniej Malina pisała że z nią rozmawiała. I też czekam aż się odezwie ale w sumie.l z drugiej strony rozumiem czemu nie ma ochoty tu pisać.

Paulina a Ty kiedy zaczynasz starania? Długo już masz tę przerwę? Dużo się tu udzielasz, nie kusił Cię powrót? Mi na mojej 5-miesięcznej przerwie było ciężko i nawet raz się złamaliśmy. Na szczęście wtedy nie wyszło. :D Ciekawa jestem jak szybko Wam się uda. :)
Kurcze kusi mnie, jasne, że kusi, ale rozum wygrywa ;) dziecko to nie zabawka i ma swoje potrzeby a ja wolę na te potrzeby mieć pieniądze ;) ostatni cykl, w którym się staraliśmy to był bodajże ten majowy, cóż mam nadzieję, że to mój ostatni cykl bezstaraniowy, a od kolejnego dołączę do Was ;) też jestem ciekawa zważywszy, że w pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu to gdzieś z tyłu głowy jest, a nóż uda się odrazu, ale nie uda się to będziemy próbować ;) 6 listopada mam wizytę kontrolną u ginekologa i wtedy też w tych okolicach będzie owu więc będziemy mam nadzieję już działać ;) udzielam się bo lubię tu przebywać ;) fajnie się coś zapytać, doradzić, niby te kilka miesięcy się nie starałam, ale tu wyszła niedoczynność, tu prolatyna, tu cykle się zmieniły,tu witaminy trzeba było zacząć brać, a jest tu dużo naprawdę doświadczonych i pomocnych kobiet więc zostałam z myślą, że może za jakiś czas przerzuce się na wątek ciążowy ;)

Manasterzec i Baryczka. Bo to syn z rodzicami.
Ja odkąd rok temu poznałam ziołomiód i wglebialam się w temat zakochałam się w ziołomiodach.
Do tego dostałam jeszcze miód ze spadzi jodłowej pół na pół ze spadzia zieloną [emoji7] jeszcze nie otworzyłam bo właśnie dziś idealnie skończyłam ostatni słoik z tamtego roku i będę jutro próbować [emoji7] podobno najlepszy możliwy miód.
Plus u nas szał robi ziołomiód z czarnego bzu. Nie raz w ciąży mnie wyratowal w chorobie gdzie nie można żadnych konkretnych leków brać.
Napisz prosze cos wiecej ns ten temat. I czy Pan rozwozi po calej polsce czy wysyla kurierem ?

Napisz prosze cos wiecej ns ten temat. I czy Pan rozwozi po calej polsce czy wysyla kurierem ?
Link do: Ziołomiody, cz. 1. - Historia, wytwarzanie, skład chemiczny

Link do: Ziołomiody, cz. 2.

Link do: Ziołomiody, cz. 3.

Link do: Ziołomiody, cz. 4. Możliwości leczniczego i zapobiegawczego stosowania ziołomiodów

Z tego co się orientuję wysyłają kurierem. Mi przywozi raz do roku ale to ja mam zamówienia za około 6tys zł. :) no i ma stosunkowo blisko do mnie :)
Teraz już gada próbuje położyć spać bo ją znów chyba gazy łapią :( jutro prześlę Ci namiary.
On ma ziołomiody z : czarnego bzu, tymianku, nagietka, borówki, pokrzywy, aronii i miętowo-rumiankowy.
U mnie większość to czarny bez bo to głównie dla dzieci dziewczyny biorą. W tamtym roku było 150 słoików, teraz w tym roku wróciły i wyszło 220 słoików [emoji23] więc myślę że sprawdziły się jak i u mnie skoro znów zamawiają i robią zapas na cały rok żeby starczyło.

reklama
Do góry