reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja bym nie czekała tylko zaczęła już brać.
Skurcze mogą być grozniejsze niz branie tabletek. Weź tabletke nospy i magnez. I się połóż. Jak często masz skurcze? Pójdziesz do apteki i jak powiesz ze magnez tak żeby ciężarna mogła to Ci dadzą odpowiedni. Najczęściej to właśnie asmag. Trzy razy dziennie po 2 tabletki. Tak na prawdę to powinno się w ciąży nawrt bez skurczy magnez. W ciąży rośnie na niego zapotrzebowanie
A skurcze mogą powodować skracanie albo rozwieranie szyjki.
Bierz tabsy jak najszybciej. Jeśli nie przejdro albo skurcze zaczną robić się mocniejsze albo częstsze to bym od razu do szpitala leciała. Jak to nie jeden lekarz mi mówił lepiej trzy razy za dużo do szpitala pojechać niż o ten raz za mało. I broń boże nie chodzi mi o straszenie Ciebie tylko wyczulenie. Bo we wczesnej ciąży takie skurcze to nie bardzo.

reklama
U uwierz ze magnez i nospe w ciąży 90% z nas brało. Magnez jest bezpieczny w ciąży na 10000%. NOSPE też. Chociaż ja do niej mam podejście z dystansem. I w ciąży z Mają brałam tylko 7 dni wtedy kiedy była taka konieczność przez te skurcze w 21tc. Potem odstawiłam jak się wyciszyly i zostawiłam sam magnez

Ja bym nie czekała tylko zaczęła już brać.
Skurcze mogą być grozniejsze niz branie tabletek. Weź tabletke nospy i magnez. I się połóż. Jak często masz skurcze? Pójdziesz do apteki i jak powiesz ze magnez tak żeby ciężarna mogła to Ci dadzą odpowiedni. Najczęściej to właśnie asmag. Trzy razy dziennie po 2 tabletki. Tak na prawdę to powinno się w ciąży nawrt bez skurczy magnez. W ciąży rośnie na niego zapotrzebowanie
To mój mi kupi wtedy to co napisałaś. Wolę brać coś sprawdzonego a wierze Ci na słowo, że są dobre te tabletki [emoji17] I będę brała dawkę jak piszesz najwyżej lekarka zmieni mi tego 4go [emoji17]
No właśnie przechodzą ale naprawdę mnie bolało. Wczoraj jak się podnosiłam to miałam takie rwanie [emoji17]

To mój mi kupi wtedy to co napisałaś. Wolę brać coś sprawdzonego a wierze Ci na słowo, że są dobre te tabletki [emoji17] I będę brała dawkę jak piszesz najwyżej lekarka zmieni mi tego 4go [emoji17]
No właśnie przechodzą ale naprawdę mnie bolało. Wczoraj jak się podnosiłam to miałam takie rwanie [emoji17]
To uważaj na skurcze. Bo ja w 21 tc. MAJĄ miałam nakaz leżenia tydzień czasu, luteina, magnez, nospa. Mimo że szyjka się nie slracala.
Z Aleksem w 35tc konskimi dawkamk magnezu w kroplowkach wstrzymali mi akcje porodówa w szpitalu. Gdzie rozwarcie już się zaczynało robić. I proszę Cię następnym razem przy bolesnych skurczach bierzesz leki i się kładziesz. Jeśli w ciągu Max godziny nie przejdzie po lekach to do szpitala sprawdzić czy się tam nic nie dzieje. I przed wszystkim jeśli się będą często skurcze powtarzać to lekarz na pewno nakaze Ci oszczędny tryb życia..

To uważaj na skurcze. Bo ja w 22 tc. MAJĄ miałam nakaz leżenia tydzień czasu, luteina, magnez, nospa. Mimo że szyjka się nie slracala.
Z Aleksem w 35tc konskimi dawkamk magnezu w kroplowkach wstrzymali mi akcje porodówa w szpitalu. Gdzie rozwarcie już się zaczynało robić. I proszę Cię następnym razem przy bolesnych skurczach bierzesz leki i się kładziesz. Jeśli w ciągu Max godziny nie przejdzie po lekach to do szpitala sprawdzić czy się tam nic nie dzieje.
Dobrze kochana dziękuję bardzo [emoji17][emoji17] Cały czas leżę [emoji17] To moja taka pierwsza ciąża [emoji17] Boję się, że w szpitalu mnie wyśmieją [emoji17] Ale wezmę tabletki i poczekam godzinę tak jak mówisz. Dziękuję jeszcze raz [emoji17] nie wiedziałam, że magnez jest tak konieczny w ciąży [emoji17]

Mój już leci do apteki. Wziąć od razu 2 tabletki? Biorę luteine 3 razy dziennie nie wiem czy wziąć o jedną więcej dziś [emoji17]

Dobrze kochana dziękuję bardzo [emoji17][emoji17] Cały czas leżę [emoji17] To moja taka pierwsza ciąża [emoji17] Boję się, że w szpitalu mnie wyśmieją [emoji17] Ale wezmę tabletki i poczekam godzinę tak jak mówisz. Dziękuję jeszcze raz [emoji17] nie wiedziałam, że magnez jest tak konieczny w ciąży [emoji17]
Nikt w szpitalu Cię nie wyśmieje. Skurcze bolesne we wczesnej ciąży nie są bezpieczne. A co ile te skurcze miałaś?

Luteiny więcej nie bierz. Ja miałam dopocjwowo czy skurczach dwa razy dziennie po jednej. Magnez bierz trzy razy dziennie (co8 h) po dwie tabletki. Do wyciszenia skurczy a potem możesz zmniejszyć dawkę albo po prostu lekarz Ci napisze co i jak.

Nikt w szpitalu Cię nie wyśmieje. Skurcze bolesne we wczesnej ciąży nie są bezpieczne. A co ile te skurcze miałaś?
Tzn były takie bóle jak się podnosiłam w okolicy jajników i pachwin. Wczoraj jak byliśmy na zakupach w auchanie to też mnie tak rwało jak chodziłam dłużej. A ja ostatnio miałam taki dłuższy spacer a wcześniej nie wychodziłam prawie z domu bo wymioty i angina i nie miałam siły. I właśnie byliśmy na bardzo długim spacerze i poczułam się wtedy słabo, zaczęło mnie boleć tam, kręcić się w głowie więc też podejrzewam, że musiałam się przeciążyć i to było za długo dla mnie już [emoji17] [emoji17]

reklama

Mi tera brzuch zaczął się spinać i twarsniec. Biore Aspargin i nospe forte od czwartku w dawcę 240 mg na dobę. A jestem dziś w 20+5 i powiem Ci, ze tez jetem jestem zestresowana tum faktem. Słuchaj Kati. Jak weźmiesz nospe nic Ci nie będzie a ona działa rozkurczowo

Do góry