reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej Dziewczyny,
a ja mam pytanie tak z innej beczki, bo o zębach. Wyrywała już może któraś z Was kiedyś chirurgicznie górną ósemkę ? Jeśli tak, to jak się czułyście po tym jak znieczulenie Wam puscilo ?

Jestem trochę przerażona, bo jutro idę właśnie wyciąć tą nieszczęsna ósemkę i juz mnie kilka osób nastraszyło, że mogę przez dwa dni zdychać i mieć wyjęte z życia :( ...
Ja miałam dwie górne chirurgicznie. Pierwsza cacy przecięli dziąsło wyjęli zaszyli mało co mnie bolało natomiast druga mi zmasakrowali bo się pomylili stwierdzili że łatwo wyjdzie i przy wyciąganiu urwał się korzeń 2h mi tam coś robili no i niestety ale wtedy mocno bolało po ja miałam Ketonal to mi przeszło inaczej by było ciężko

reklama
Ja już po wizycie. Niestety nic nie było widać, dosłownie nic. Lekarz mnie uspokoił że to wcale nie musi być pozamaciczna i za 12 dni czyli 8 października mam kolejną wizytę. Jutro jadę na badania krwi, moczu i na betę. Ogólnie lekarz tak jakby coś tam widział, ale mówi, że musimy dać chwilę czasu.
Po prostu za szybko... który tydzien u Ciebie ?

Poznajcie Alicje:)
IMG_20180926_130748.jpg

Załączniki

• IMG_20180926_130748.jpg
    IMG_20180926_130748.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 126
O kurcze, takie długie cykle...:szok: dobrze, ze nowy lekarz zareagował bo tsh ewidentnie wymaga leczenia - przy staraniach powinno być coś koło 1,5... ciekawe jak wyszły Ci wyniki - koniecznie daj znać!
no też jestem ciekawa, od końca czerwca jestem na euthuroxie 25, po miesiącu zrobiłam sobie kontrolnie tsh i było 1.3, dlatego też stwierdziłam że jak odstawie duphaston to i może cykle się skróciły, jak widać-nie :((
trochę się martwię, że może te TSH za mocno jednak spadło od tego czasu, ale okaże się to po 17:00..

A ja mam pytanie z innej bajki...do mam które mają synkow.
Mianowicie dziś jestem po wizycie bilansie dziecka. 6 latka. Wszystko ok w normie tylko pediatra zauważyła że ledwo schodzi stulejka przy siusiaku..I mówi żeby pracować z dzieckiem przy codziennych kąpielach bo jak nie to może czekać dziecko zabieg chirurgiczny...Aż się wystraszylam.. Czy któraś miała podobny przypadek?

Mianowicie dziś jestem po wizycie bilansie dziecka. 6 latka. Wszystko ok w normie tylko pediatra zauważyła że ledwo schodzi stulejka przy siusiaku..I mówi żeby pracować z dzieckiem przy codziennych kąpielach bo jak nie to może czekać dziecko zabieg chirurgiczny...Aż się wystraszylam.. Czy któraś miała podobny przypadek?

U mojego starszaka ciężko schodzi skórka z siurka. Ale po kąpieli rzeczywiście ładnie opadnie. Trzeba po prostu ściągać. Nie ma innej opcji. Młodszy sam sobie nawet ściąga przy myciu.

U mojego mlodego tak bylo. Pediatra tez kazal nad tym pracowac delikatnie podczas kąpieli, nic na siłę, a z racji ze mielismy wizyte u chirurga bo mlodemu nie schodzilo jądro do moszny(oeracje ma w przyszlym miesiacu) to od razu chirurg sie temu przyjrzal i dostalismy jakas maść, ale niestety za duzo nie pomogła wiec najprawdopodobniej tez czeka go zabieg.

Hej Dziewczyny,
a ja mam pytanie tak z innej beczki, bo o zębach. Wyrywała już może któraś z Was kiedyś chirurgicznie górną ósemkę ? Jeśli tak, to jak się czułyście po tym jak znieczulenie Wam puscilo ?

Jestem trochę przerażona, bo jutro idę właśnie wyciąć tą nieszczęsna ósemkę i juz mnie kilka osób nastraszyło, że mogę przez dwa dni zdychać i mieć wyjęte z życia :( ...
Proponuje zwolnienie na 2-3 dni i mocne środki przeciwbólowe i duuuużo lodów [emoji4]

reklama
Syna nie mam moja siostra ma 3 synów :) coś ci wyślę . Po 3 roku życia u 90% chłopców napletek jest odprowadzany w całości lub częściowo (co również jest prawidłowe), bez ingerencji osób trzecich. U 1% napletek w pełni odkleja się w okresie dojrzewania, co również nie jest niczym złym. Należy pozwolić naturze działać w swoim tempie i nie ingerować w nią, jeżeli nie ma ku temu medycznych podstaw." I jestem tego samego zdania .

Do góry