reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kochane! Czy któraś z was wie może w którym tygodniu podają zastrzyk z immunnoglobuliną?
Ja dostalam po 2 porodzie na pewno, ale to w DE, a za chiny nie pamiętam czy dostałam po pierwszym porodzie
A teraz masz dostać? Wiem że miałas wcześniej pozamaciczna. Więc nie wiem jak to u Cb będzie wyglądać. Ale ogólnie w pierwszej ciąży nie podają. Dopiero po porodzie podobno jak się okaże że dziecko ma inną grupę krwi.
Syn nr miał inna grupę niż ja to na pewno. To może dlatego dostałam po porodzie nr 2, kurka wogole nie wiem teraz nic haha muszę się dowiedzieć.

reklama
Ja dostalam po 2 porodzie na pewno, ale to w DE, a za chiny nie pamiętam czy dostałam po pierwszym porodzieSyn nr miał inna grupę niż ja to na pewno. To może dlatego dostałam po porodzie nr 2, kurka wogole nie wiem teraz nic haha muszę się dowiedzieć.
U mnie to już liczone jako drugi poród, wiem, że lekarz powinien raz na trymestr robić test coombsa to i pewnie na czas dostanę zastrzyk. :)

Znikam znowu, nie nadaję się do gratulowania nowo zafasolkowanym, zbyt zazdroszczę i przeżywam, wrócę jak coś się u mnie zmieni i ja będę się mogła czymś pochwalić. Będę dostępna na priv dla chcących ...
Biedna [emoji17] Kochana pociesze Cię, że ja też się starałam. Coraz gorsza diagnoza. Każdy lekarz rozkładał ręce i słyszałam " Ja nie wiem co Pani jest " A każdy zachodził w ciążę a ja zalewałam się łzami jak słyszałam o ciąży, który tydzień, płeć. Nie mogłam tego słuchać. A jeszcze po dwóch poronieniach cały czas w myślach miałam " dlaczego " " dlaczego akurat ja " Przecież nigdy nikomu w życiu nic złego nie zrobiłam nie życzyłam nigdy nikomu źle. Mimo, że czułam ból w środku to i tak zawsze życzyłam dobrze. Jak dowiedziałam się, że siostra mojego zaszła w ciążę... No ból nie do opisania, zalałam się łzami. Płakałam strasznie. Nie mogłam po porodzie się przekonać do tego dziecka. Nie mogłam patrzeć na nie. Jak nie udawało się zachodzić to zaczęłam myśleć, że już nigdy nie zajde, już chciałam głębiej szukać. A po prostu byłam zablokowana, w głowie. Miałam parcie na dziecko. Jak odpuściłam, BUM ciąża! Zaczęłam żyć, bo miesiąc wstecz poronienie. Zaczęłam wychodzić, bawić się. Trochę odpychałam mojego. Ale musiałam odreagować. Koncerty, wypady z przyjaciółmi. Zajęłam głowę. I zaszłam i nawet nie spodziewałam się. Miesiączka się spóźniała a ja " to napewno nie ciąża " i zwalałam to na hormony. Aż dla tak naprawdę jaj zrobiłam betę a tam już 2 tysiące i mnie ścięło, radość niesamowita ale i strach. Naprawdę wiem po sobie, że trzeba dać sobie czas, odpocząć, na chwilę nawet. Kochana odpocznij. Zrób coś dla siebie. Zrób coś co lubisz. Zacznij żyć. A zobaczysz upragnione 2 kreseczki. Płacz, bo wypłakanie się pomaga a nawet wykrzycz to! I wróć jak będziesz gotowa [emoji8] Bardzo mocno ściskam i trzymam kciuki. [emoji8]

Ja miałam dwa dni takiego dość mocnego plamienia żywą krwią ze śluzem. Wkładka oczywiście wystarczała, ale musiałam ją dość często wymieniać. Nawet mówiłam do męża że szybko coś mi się okres zaczyna... :D

@Velvetka miałam tak samo.. Zniknij, przewietrz głowę od forum... Trzymam za Ciebie kciuki i przesyłam uściski!
@Zmijka25 u mnie właśnie dokładnie tak samo to wygląda... Jestem przekonana że to okres [emoji24] bo dziś od rana rozhulał się na całego...

Was też tak w ciąży swędzą sutki? [emoji23] Dziewczyny dziś lecę kupić balsam na rozstępy, możecie mi coś polecić? Z tych drogerii Rossmann itp? Bo się chyba zadrapie... Masakra. Sutki to ja mam na połowę piersi ;o Takie wielkie. Co do piersi. To nie wchodzę w swoje staniki ;o Piersi mam jak bomby

reklama
Któraś używa? Bo ja nie mam pojęcia co kupić [emoji31]
Screenshot_20180921-181222_Rossmann.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180921-181222_Rossmann.jpg
    Screenshot_20180921-181222_Rossmann.jpg
    51,9 KB · Wyświetleń: 296
Do góry