Proszę o radę dziewczyny które dostały leki na to by pęcherzyki rosły i został wykonany monitoring cyklu, w jakim dniu cyklu najlepiej się udać do lekarza? Wiem że na początku ale w 3, 5dc? jeśliby poszłabym to przepisze mi receptę i zaczynam brać lek a później monitoring czy już tego 5 dc robi usg?
reklama
ForgetMeeNot
Fanka BB :)
A ta moja poprzednia gin to jednak uważała ze miałam niski progesteron, a ten obecny ze nie, ze w normie i zeby go nie badac. Ja już sama nie wiem, nie chce być mądrzejsza od lekarza, ale mam po prostu wrażenie ze niektóre sprawy bagatelizują :/
Irenka, pamietam jak się martwiłaś tum progesteronem, faktycznie miałaś niski. Ja mimo znacznie wyższego i tak dorastałam i duphaston 3x1 i luteinę 2x1 a miałam dwa czy trzy razy plamienie.
Nie jesteś wybredna w mojej ocenie, raczej ostrożna i tez mysle, ze dziwne podejście lekarza. Nie jestem zwolennikiem obstawia się lekami, w ogóle unikam leków i biore je w ostatecznosci, ale czasem po prostu trzeba i wydaje mi się, ze naprawdę w ciąży meeeeega ważne mieć pełne zaufanie do swojego lekarza. Powinnaś się przy nim czuć przede wszystkim bezpiecznie i komfortowo.
raz_dwa_trzy
Ja brałam CLO od 5 do 9 dc ,później jakoś 11dc monitoring, później miałam przyjść 14dc,lekarz stwierdził,że już zaraz owulacja, wiec dostalam jeszcze zastrzyk ovitrelle i się udałoProszę o radę dziewczyny które dostały leki na to by pęcherzyki rosły i został wykonany monitoring cyklu, w jakim dniu cyklu najlepiej się udać do lekarza? Wiem że na początku ale w 3, 5dc? jeśliby poszłabym to przepisze mi receptę i zaczynam brać lek a później monitoring czy już tego 5 dc robi usg?
m-s
No kochane ja po wczorajszej wizycie. Ciąża wczesna. Pęcherzyk jeszcze brak fasolki. Narazie wszystko ok. Pęcherzyk ładnie zgrubiony. Kolejna wizyta 11.10 mam nadzieję że się ukaże nam kropek hehe
Poszłam wcześnie do lekarza bo pracuje w takiej firmie gdzie nie jest wskazana praca kobieta w ciąży zwłaszcza na początku.
Poszłam wcześnie do lekarza bo pracuje w takiej firmie gdzie nie jest wskazana praca kobieta w ciąży zwłaszcza na początku.
IrenaX
No i właśnie... chyba znowu muszę zmienić lekarza Irenka, pamietam jak się martwiłaś tum progesteronem, faktycznie miałaś niski. Ja mimo znacznie wyższego i tak dorastałam i duphaston 3x1 i luteinę 2x1 a miałam dwa czy trzy razy plamienie.
Nie jesteś wybredna w mojej ocenie, raczej ostrożna i tez mysle, ze dziwne podejście lekarza. Nie jestem zwolennikiem obstawia się lekami, w ogóle unikam leków i biore je w ostatecznosci, ale czasem po prostu trzeba i wydaje mi się, ze naprawdę w ciąży meeeeega ważne mieć pełne zaufanie do swojego lekarza. Powinnaś się przy nim czuć przede wszystkim bezpiecznie i komfortowo.
1
174974
Gość
Znowu wyje syrena strażacka... Wiecie jak mi ciarki przechodzą jak to słyszę...
Od wczoraj zaczęły mnie parzyć sutki. Rano brałam prysznic i tak patrzę na nie w lustrze co tak dziwnie patrzą i szczypią. Obwódki są z 3 razy większe niż normalnie mialam , ciemniejsze i są grudki na nich. To normalne? Bo się wystraszyłam.
A który dokładnie tydzień i dzień u ciebie?No kochane ja po wczorajszej wizycie. Ciąża wczesna. Pęcherzyk jeszcze brak fasolki. Narazie wszystko ok. Pęcherzyk ładnie zgrubiony. Kolejna wizyta 11.10 mam nadzieję że się ukaże nam kropek hehe
Chyba normalne, a jak testy? Robiłaś znowu?Od wczoraj zaczęły mnie parzyć sutki. Rano brałam prysznic i tak patrzę na nie w lustrze co tak dziwnie patrzą i szczypią. Obwódki są z 3 razy większe niż normalnie mialam , ciemniejsze i są grudki na nich. To normalne? Bo się wystraszyłam.
reklama
Dziś nie robiłam. Wczoraj nie miałam kiedy podskoczyć do apteki. Cokolwiek napiszę się na google to wyskakuje o nowotworach :/ dziś kupię test i zrobię jutro termin okresu. Nigdy mnie sutki nie parzyly dlatego pomyślałam że coś jest nie tak w sensie zdrowotnymChyba normalne, a jak testy? Robiłaś znowu?