reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kurcze, faktycznie jakaś patologiczna rodzina i zachowanie. [emoji33] jak tak można? Mam nadzieje, że już więcej nie będzie zaczepiała ta baba waszych dziewczynek. Teraz bym nikogo chyba nie informowała, ale gdyby się powtórzyło, to chyba nie będzie wyjscia
2 razy je zaczepila w ostatnim czasie i skrzyczala... ja sie staram nie klocic i nigdy nie wtracam sie w dzieci.. jula tez sie skarzy czesto ale to dzieciaki dzis sie kloca a jutro razem bawia.. tylko ze ta baba zrujnowala to wszystko co bylo.. dzieci sa zastraszone.. oni naprawde sa trudni obrzucaja okna gownami wyzywaja z wulgaryzmami... to taka rodzinka w spadku.. eksmitowani z jednego miejsca do kamienicy obok i sie dziwie ze tak posrod normalnie zyjacych ludzi wcisneli taki margines... policja zna ich bo skargi byly czesto.. serio nie mam pomyslu jak ratowac wolnosc naszych dziewczynek.

w miare mozliwosci bywam z nimi na dworze wwteddy czuja sie bezpieczne ale nie zawsze moge byc.

Ostatnia edycja:
reklama
2 razy je zaczepila w ostatnim czasie i skrzyczala... ja sie staram nie klocic i nigdy nie wtracam sie w dzieci.. jula tez sie skarzy czesto ale to dzieciaki dzis sie kloca a jutro razem bawia.. tylko ze ta baba zrujnowala to wszystko co bylo.. dzieci sa zastraszone.. oni naprawde sa trudni obrzucaja okna gownami wyzywaja z wulgaryzmami... to taka rodzinka w spadku.. eksmitowani z jednego miejsca do kamienicy obok i sie dziwie ze tak posrod normalnie zyjacych ludzi wcisneli taki margines... policja zna ich bo skargi byly czesto.. serio nie mam pomyslu jak ratowac wolnosc naszych dziewczynek.

w miare mozliwosci bywam z nimi na dworze wwteddy czuja sie bezpieczne ale nie zawsze moge byc.

dziwne że były skargi i policja z tym jeszcze nic nie zrobiła... bardzo współczuje :(

ja na Twoim miejscu zgłosiłabym to anonimowo do mopsu itd, podała godziny w których rodzice spożywają alkohol i żeby właśnie wtedy wpadli na kontrole niezapowiedzianą. Biedne dziecko, wychowane przez kompletną patologię. Trzymaj swoje dzieciaczki jak najdalej od tych zwyroli. A jeśli boisz się o swoje dzieci czy samochód, zainstaluj kamere z okna na podwórko gdzie małe się bawią, lub w aucie całodobową.

dziwne że były skargi i policja z tym jeszcze nic nie zrobiła... bardzo współczuje :(
Bo policja olewa takie rzeczy mam sąsiadów tzn jest jeden dom na pół i tak Ci bliżej mnie są spoko, młodzi ludzie z dzieciaczkiem a z drugiej strony patola, ona i on alkoholicy drą sie prawie codziennie, w nocy awantury, grożą miedzy sobą, że spalą dom, grożą sąsiadom, że podpalą to, policja tu jest kilka razy na tydzień i nic z tym nie robią... Co najlepsze tam to ta babka jeździ pod wpływem autem, policja tyle razy wzywana a ona nadal ma prawko! No i jest pielęgniarką i taka napruta chodzi do pracy. Ale ponoć wtedy ręce się jej nie trzęsą to lepiej pobiera krew i robi zastrzyki... Dziecko tej kobiety jest rok młodsze ode mnie, ma zespół FAS bo w ciąży ta babka chlała, dziecko było zaniedbane, ona nawalona ile razy leżała w domu a dzieciak samo chodziło po ulicy zasikane to już z opowiadań rodziców bardziej pamiętam ale i jak byłam starsza to tą małą uczyłam mówić, uczyłam kolorów bo rodzice mieli w dupie no i tak jak mówię do tej pory nic nie zrobili a to dziecko już dorosłe...

Jakbyś zadzwoniła, że mają marihuanę w domu to na sygnale by jechali i zawinęli by na momencie! Bo taki mamy porąbany kraj... Ktoś katuje dziecko dostaje 5lat albo nic bo nie mają dowodów a ktoś kto kulturalnie w domu sobie pali zioło to BANDYTA i NARKOMAN dostaje 8 lat pozbawienia wolności a inni niekulturalnie chleją i wszczynają awantury w tym samym momencie i jest ok.

Bo policja olewa takie rzeczy mam sąsiadów tzn jest jeden dom na pół i tak Ci bliżej mnie są spoko, młodzi ludzie z dzieciaczkiem a z drugiej strony patola, ona i on alkoholicy drą sie prawie codziennie, w nocy awantury, grożą miedzy sobą, że spalą dom, grożą sąsiadom, że podpalą to, policja tu jest kilka razy na tydzień i nic z tym nie robią... Co najlepsze tam to ta babka jeździ pod wpływem autem, policja tyle razy wzywana a ona nadal ma prawko! No i jest pielęgniarką i taka napruta chodzi do pracy. Ale ponoć wtedy ręce się jej nie trzęsą to lepiej pobiera krew i robi zastrzyki... Dziecko tej kobiety jest rok młodsze ode mnie, ma zespół FAS bo w ciąży ta babka chlała, dziecko było zaniedbane, ona nawalona ile razy leżała w domu a dzieciak samo chodziło po ulicy zasikane to już z opowiadań rodziców bardziej pamiętam ale i jak byłam starsza to tą małą uczyłam mówić, uczyłam kolorów bo rodzice mieli w dupie no i tak jak mówię do tej pory nic nie zrobili a to dziecko już dorosłe...

masakra... :no::no::no:

Ja to słuchać nie mogę o krzywdzie dzieci bo mi się taki włącza wkurw, że bym pozabijała tych co krzywdzą biedne dzieci... I to nie ważne czy to przemoc fizyczna czy 'tylko' psychiczna bo każda boli i żadna nie powinna mieć miejsca. Nie mogę patrzec na to jak takie patole się mnożą by mieć tylko te 500+ na używki a dzieciaki zaniedbane są... Zanim ktoś chce począć dziecko powinien przejść testy psychologiczne i wywiad jakiś chociaż czy na pewno się nadaje na rodzica...

o masakra... ja bym męża na tą mendę posłała...

A co może Twój mąż zrobić? Tyle samo co Ty. A co więcej może policja zrobić? Przyjadą, spiszą, pogrożą palcem. Przecież ich nie zamkną ani nie wyrzucą z mieszkania za zakłócanie spokoju.

@Maliina a może dziewczyny mogą bawić się przez pewien czas w innej części osiedla, niekoniecznie pod blokiem? Za jakiś czas kobieta zapomni. Policja nic nie zrobi i lepiej nie wchodzić w konflikt z taką rodziną bo niczego z nimi nie da się ustalić a działają impulsywnie. Może można napisać petycję do burmistrza o przeniesienie tej rodziny, skoro mieszkają w mieszkaniu socjalnym ale to się będzie długo ciągnęło i musiałoby się podpisać jak najwięcej sąsiadów.

reklama
A co może Twój mąż zrobić? Tyle samo co Ty. A co więcej może policja zrobić? Przyjadą, spiszą, pogrożą palcem. Przecież ich nie zamkną ani nie wyrzucą z mieszkania za zakłócanie spokoju.

No niekoniecznie. Mąż zrobi więcej niż ja, bardziej postraszy a mój to juz wgl :-D z tego co wiem osoba która zakłóca spokój pod wpływem alkoholu, narkotyków albo czegokolwiek innego może dostać karę grzywny do 5000 zl a nawet areszt do 30 dni.. powinni zrobić z tym coś więcej niż przyjść i spisać. Może to coś więcej by pomogło
Link do: Zakłócanie spokoju dziennego
Ja sie nie znam ale przeczytałam coś takiego

Do góry