Może ale nie musi.
To już powinien ocenić endokrynolog. Takich nieregularnych cykli nie można lekceważyć bo to nie jest normalne, żaden lekarz nie powinien Ci powiedzieć, że taka Twoja natura. Takiego lekarza szybko olałam, który jeszcze mi powiedział, że jak zajdę w ciążę i urodzę to wszystko wróci do normy, tylko jak zajść w ciąże miałam jak nie miałam owulacji... Jedni mi mówili, ze to PCOS ale to tez nie było to. Dopiero z polecenia jednej dziewczyn z tego wątku poszłam do gin-endo, to bardzo dobry lekarz. Bardzo szczegółowo bada, niekiedy moje wizyty trwały 40 minut. Jak zdiagnozował mi słabą tarczycę to powiedział, że muszę się uzbroić w cierpliwość bo organizm musi dojść do normy a to może potrwać rok, a udało się już po 10 miesiącach.
Dodam, że nie dostałam tylko euthyrox ale jeszcze zalecił dietę w której kazał wykluczyć pieczywo, makarony, słodycze, ograniczyć cukier, ograniczyć smażone i nabiał. Dzięki tej diecie w końcu dobrze się poczułam, wiedziałam później, że złe samopoczucie powodowało pieczywo. No i schudłam 10kg w ciągu pierwszych 4-5 miesięcy.