reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
tak mam od zawsze. Ginekolog zaproponowal mi dawno temu tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie ale z tego co wiem 'taka moja uroda' i nie da się za wiele z tym zrobić bez hormonów :)
Też tak miałam, ile to ja lekarzy z tym obleciałam... :p Wyniki tarczycy niby wg norm ogolnych ok, ale wg norm 'moich' czyli do wieku / wagi / wzrostu i patrząc na obraz usg tarczycy miałam ją dośc słabą i dopiero euthyrox pomógł. :)

reklama
Umówioną mam już wizytę od 21dc bo wtedy robiłam wyniki hormonów i leki mi się z resztą kończą. :D Na 26 września. :) No i przyjdę w dwupaku do doktorka. :D
ojej to nic nie zobaczysz jeszcze ale pochwalisz sie doktorkowi.:)
ja sie boje co to za bol jajnika dzis mam... nie moge lezec na plecach i lewym boku... jutro wizyta oby to nie bylo nic zlego bo martwie sie strasznie.

dr google mowi tak cyt." Jeśli bóle jajników występują w pierwszych tygodniach ciąży, jest to całkowicie normalna reakcja organizmu. Możesz wówczas odczuwać lekkie, ciągnące lub kłujące bóle w podbrzuszu, które występują w czasie podobnym do normalnie przebiegającej owulacji czy miesiączki. Tego typu pobolewania nie stanowią powodu do niepokoju. Macica „pamięta”, że co miesiąc ma się kurczyć i stąd bóle podbrzusza. Tak samo jest z jajnikami, one również zaprogramowane są do cyklu owulacyjnego i jajeczkowania i musi minąć jakiś czas, aby przestawiły się na czynność warunkowaną ciążą. Do lekarza udaj się jednak niezwłocznie, gdy bólom jajników towarzyszą plamienia z dróg rodnych oraz podwyższona temperatura ciała."

wiec tym sie pocieszam bo to rzeczywiscie klujacy bol typowy jak mam do owulacji.

ojej to nic nie zobaczysz jeszcze ale pochwalisz sie doktorkowi.:)
ja sie boje co to za bol jajnika dzis mam... nie moge lezec na plecach i lewym boku... jutro wizyta oby to nie bylo nic zlego bo martwie sie strasznie.

dr google mowi tak cyt." Jeśli bóle jajników występują w pierwszych tygodniach ciąży, jest to całkowicie normalna reakcja organizmu. Możesz wówczas odczuwać lekkie, ciągnące lub kłujące bóle w podbrzuszu, które występują w czasie podobnym do normalnie przebiegającej owulacji czy miesiączki. Tego typu pobolewania nie stanowią powodu do niepokoju. Macica „pamięta”, że co miesiąc ma się kurczyć i stąd bóle podbrzusza. Tak samo jest z jajnikami, one również zaprogramowane są do cyklu owulacyjnego i jajeczkowania i musi minąć jakiś czas, aby przestawiły się na czynność warunkowaną ciążą. Do lekarza udaj się jednak niezwłocznie, gdy bólom jajników towarzyszą plamienia z dróg rodnych oraz podwyższona temperatura ciała."

wiec tym sie pocieszam bo to rzeczywiscie klujacy bol typowy jak mam do owulacji.
Powinnam zobaczyć pęcherzyk juz, na serduszko może być za wcześnie ale pęcherzyk już powinien być. A tym bardziej u mnie wskazane jak najszybciej iść do gina z ciążą by zobaczyć czy zagnieździła się w macicy.

Powinnam zobaczyć pęcherzyk juz, na serduszko może być za wcześnie ale pęcherzyk już powinien być. A tym bardziej u mnie wskazane jak najszybciej iść do gina z ciążą by zobaczyć czy zagnieździła się w macicy.
no moze byc pecherzyk ale nie musi takze zebys sie nie stresowala czasem. beta ladnie rosnie ja jestem przekonana ze tym razem bedzie dobrze. szkoda ze nie jestesmy na 1 watku ja na kwietniowkach sie odnalezc nie moge a jesli druga dzidzi bedzie uparta jak pierwsza to zostane majówka:)

no moze byc pecherzyk ale nie musi takze zebys sie nie stresowala czasem. beta ladnie rosnie ja jestem przekonana ze tym razem bedzie dobrze. szkoda ze nie jestesmy na 1 watku ja na kwietniowkach sie odnalezc nie moge a jesli druga dzidzi bedzie uparta jak pierwsza to zostane majówka:)
To będzie już koniec 5tc więc mam wielką nadzieję, że będzie widać chociaż maleńki pęcherzyk. :D
Ja powiem Ci, że mam tak, że tutaj mi jakoś dziwnie pisać, bo już nie jestem ' staraczką ' , na majówkach jest super, ale tak nie wrze temat jeszcze, coś tam ktoś napisze co jakiś czas. Nigdzie się odnaleźć nie mogę. :D

reklama
Do góry