reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No tak, ale nie przedłuża ja będę np na początku ciąży, a pracodawca ma obowiązek przedłużyć po 12 tc a zostać bez kasy 2 lata nie mogę sobie pozwolić aż tyle mój mąż nie zarabia żebym mogła siedzieć w domu :/
Dlatego ja jak byłam w ciąży z córką nie przyznawalam się dopiero kolo 13 tyg powiedziałam

reklama
U mnie na razie cisza 29dc czyli cykl będzie 30dc lub dłuższy. Piersi bolą, sutki czuję, ale test z wczoraj ogromny negatyw więc czekam aż ciocia zawita.

Paulina a jakie masz szefostwo? W porządku? Moja szefowa to świetna kobitka, koleżanka jest na umowie zlecenie i wczoraj rozmawiały i szefowa powiedziała że zaraz podpiszą umowę o pracę, żeby dostała macierzyński.

A ja lecę do biedronki kupić masłelko bo mojemu dzieciowi zamarzyło się ciastka robić, a tak marudzi że mu się nudzi to zrobię z nim. Przynajmniej będzie miał zajęcie i jeszcze ćwiczenia manualne i potem się będziemy objadać ;) przed okresem jestem to mi wolno, co nie ? [emoji23]

U mnie na razie cisza 29dc czyli cykl będzie 30dc lub dłuższy. Piersi bolą, sutki czuję, ale test z wczoraj ogromny negatyw więc czekam aż ciocia zawita.

Paulina a jakie masz szefostwo? W porządku? Moja szefowa to świetna kobitka, koleżanka jest na umowie zlecenie i wczoraj rozmawiały i szefowa powiedziała że zaraz podpiszą umowę o pracę, żeby dostała macierzyński.

A ja lecę do biedronki kupić masłelko bo mojemu dzieciowi zamarzyło się ciastka robić, a tak marudzi że mu się nudzi to zrobię z nim. Przynajmniej będzie miał zajęcie i jeszcze ćwiczenia manualne i potem się będziemy objadać ;) przed okresem jestem to mi wolno, co nie ? [emoji23]
Raczej szefostwo nie jest spoko więc sama rozumiesz, po drugie aż się boje jak zobaczą moje świadectwo pracy jak byłam 5 msc na L4 ciąża, poronienie i później jeszcze chwilę do pracy nie wracałam sama nie wiem co powiem ale trudno czasu nie cofnę, a o poronieniu opowiedzieć nie zamierzam bo zaraz stwierdza że zajde w ciążę i nie będę miała co marzyć o dłuższej umowie

Nie wprowadzaj w błąd :) wszystko zależy od producenta. Kwas foliowy pod nazwą handlową np.Folik jest zarejestrowany jako lek, tak samo jak kwas foliowy w dawce 5 lub 15 mg i ten nie dosc ze jest.lekiem, to jest dostepny jedynie na recepte. A juz np kw foliowy firmy apteo czy biotter jest zarejestrowany jako suplement.
Nie widziałam twojego posta przepraszam;) miałam na myśli, że kwas foliowy nie jest zaliczany do leków które mogą mieć wpływ na wynik badań hormonalnych ;) jak najbardziej zgodzę się, że Folik jest lekiem ;)

Ja bym teraz przed już takimi prawdziwymi staraniami chciała zrobić podstawowe badania morfologia, mocz, badania hormonalne, wizyta u gina i dopiero powrócić do starań na poważnie ;) i tego mojego męża chociaz na podstawowa morfologię namowie bo ostatni raz to chyba z 10 lat temu robił :/
Nasze starania już całkiem na serio, więc jeśli chodzi o badania to jesteśmy ze wszystkimi na bieżąco... choćby dlatego że nasza praca wymaga od nas bardzo szczegółowych badań. I przynajmniej moja druga połówka nie ma wymówki [emoji39]

Nasze starania już całkiem na serio, więc jeśli chodzi o badania to jesteśmy ze wszystkimi na bieżąco... choćby dlatego że nasza praca wymaga od nas bardzo szczegółowych badań. I przynajmniej moja druga połówka nie ma wymówki [emoji39]
U mnie tylko morfologia i mocz raz na 3 lata w pracy więc nic szczególnego ;)

reklama
Tak w ogóle co do objawów to u mnie z dnia na dzień coraz bardziej senna, piersi się robią jakieś takie pełne i bolą, mam okropne gazy i czasem mnie tak ćmi jak na @. Chciałabym już zasnąć i szybciutko obudzić się rano. :D

Do góry