reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No tak, ale nie przedłuża ja będę np na początku ciąży, a pracodawca ma obowiązek przedłużyć po 12 tc a zostać bez kasy 2 lata nie mogę sobie pozwolić aż tyle mój mąż nie zarabia żebym mogła siedzieć w domu :/
Dlatego ja jak byłam w ciąży z córką nie przyznawalam się dopiero kolo 13 tyg powiedziałam

reklama
U mnie na razie cisza 29dc czyli cykl będzie 30dc lub dłuższy. Piersi bolą, sutki czuję, ale test z wczoraj ogromny negatyw więc czekam aż ciocia zawita.

Paulina a jakie masz szefostwo? W porządku? Moja szefowa to świetna kobitka, koleżanka jest na umowie zlecenie i wczoraj rozmawiały i szefowa powiedziała że zaraz podpiszą umowę o pracę, żeby dostała macierzyński.

A ja lecę do biedronki kupić masłelko bo mojemu dzieciowi zamarzyło się ciastka robić, a tak marudzi że mu się nudzi to zrobię z nim. Przynajmniej będzie miał zajęcie i jeszcze ćwiczenia manualne i potem się będziemy objadać ;) przed okresem jestem to mi wolno, co nie ? [emoji23]

U mnie na razie cisza 29dc czyli cykl będzie 30dc lub dłuższy. Piersi bolą, sutki czuję, ale test z wczoraj ogromny negatyw więc czekam aż ciocia zawita.

Paulina a jakie masz szefostwo? W porządku? Moja szefowa to świetna kobitka, koleżanka jest na umowie zlecenie i wczoraj rozmawiały i szefowa powiedziała że zaraz podpiszą umowę o pracę, żeby dostała macierzyński.

A ja lecę do biedronki kupić masłelko bo mojemu dzieciowi zamarzyło się ciastka robić, a tak marudzi że mu się nudzi to zrobię z nim. Przynajmniej będzie miał zajęcie i jeszcze ćwiczenia manualne i potem się będziemy objadać ;) przed okresem jestem to mi wolno, co nie ? [emoji23]
Raczej szefostwo nie jest spoko więc sama rozumiesz, po drugie aż się boje jak zobaczą moje świadectwo pracy jak byłam 5 msc na L4 ciąża, poronienie i później jeszcze chwilę do pracy nie wracałam sama nie wiem co powiem ale trudno czasu nie cofnę, a o poronieniu opowiedzieć nie zamierzam bo zaraz stwierdza że zajde w ciążę i nie będę miała co marzyć o dłuższej umowie

Nie wprowadzaj w błąd :) wszystko zależy od producenta. Kwas foliowy pod nazwą handlową np.Folik jest zarejestrowany jako lek, tak samo jak kwas foliowy w dawce 5 lub 15 mg i ten nie dosc ze jest.lekiem, to jest dostepny jedynie na recepte. A juz np kw foliowy firmy apteo czy biotter jest zarejestrowany jako suplement.
Nie widziałam twojego posta przepraszam;) miałam na myśli, że kwas foliowy nie jest zaliczany do leków które mogą mieć wpływ na wynik badań hormonalnych ;) jak najbardziej zgodzę się, że Folik jest lekiem ;)

Ja bym teraz przed już takimi prawdziwymi staraniami chciała zrobić podstawowe badania morfologia, mocz, badania hormonalne, wizyta u gina i dopiero powrócić do starań na poważnie ;) i tego mojego męża chociaz na podstawowa morfologię namowie bo ostatni raz to chyba z 10 lat temu robił :/
Nasze starania już całkiem na serio, więc jeśli chodzi o badania to jesteśmy ze wszystkimi na bieżąco... choćby dlatego że nasza praca wymaga od nas bardzo szczegółowych badań. I przynajmniej moja druga połówka nie ma wymówki [emoji39]

Nasze starania już całkiem na serio, więc jeśli chodzi o badania to jesteśmy ze wszystkimi na bieżąco... choćby dlatego że nasza praca wymaga od nas bardzo szczegółowych badań. I przynajmniej moja druga połówka nie ma wymówki [emoji39]
U mnie tylko morfologia i mocz raz na 3 lata w pracy więc nic szczególnego ;)

reklama
Tak w ogóle co do objawów to u mnie z dnia na dzień coraz bardziej senna, piersi się robią jakieś takie pełne i bolą, mam okropne gazy i czasem mnie tak ćmi jak na @. Chciałabym już zasnąć i szybciutko obudzić się rano. :D

Do góry