reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Zobaczymy ja szczerze powiedziawszy wolałabym jeszcze w ciąży nie być bo dopiero pracę zaczęłam :/ jakoś super specjalnie się nie zabezpieczamy, ale wolałabym poczekać aż dostanę dłuższą umowę...
Ale to nigdy nie jest tak jak chcemy ;) jakoś to będzie nawet jeśli ;)
Szczerze mówiąc ja bym na to nie patrzyła bo i tak predzej czy puzniej pójdziesz na zwolnienie ...a na początku ciąży nie musisz się przyznawac ...by jeszcze dostać jakas umowę .

reklama
A normalnie jak miałaś ? Kurcze tydzień różnicy to sporo według mnie, ale fakt miałam w tym msc trochę stresu zmiana pracy, nowe otoczenie więc może i przez to takie zawahania...
Ja miałam roznie owulacje,co cykl.to inaczej. Najwczesniej w 16dc, najpozniej w 25dc. Wszystki pptwierdzone monitoringiem. Kazdy cykl moze byc innyz wiec to ze masz w tym miesiacu owu tydzien pozniej...no coz, moze tak byc. Inaczej byloby za pieknie i za łatwo ;)

@IrenaX wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Życzę Ci tego abyś ujrzała jak najszybciej 2 kreseczki i żeby cała ciąża przebiegała bez problemów:tak:

@Migdalove nawet nie wiesz jak zaciskam kciuki ✊✊✊
To bardzo miłe! <3 Dzisiaj już przed spaniem mało będę piła to może i krecha będzie ciemniejsza rano. ;) Ale strasznie się boję, że to wszystko pryśnie jak mydlana bańka i stuknie 25cs.

Wiecie co... Nie myślałam, że tak szybko zacznę się martwić, że coś jest nie tak [emoji852]️ w lipcu zaczęliśmy się starać i do teraz nic. Niby wiem, że to nie jest tak od razu a jednak nakręciłam się totalnie, że coś jest nie w porządku. Mam nadzieję ogromną, że ten cykl będzie udany i że ujrzę wkrótce dwie kreski na teście [emoji846] bo każdy kolejny nieudany miesiąc będzie dla mnie strasznie dołujący [emoji26] Pozdrawiam wszystkie staraczki i Panie które już ujrzały wymarzony wynik na teście [emoji846]
Ja o pierworodnego starałam się rok prawie, teraz zaszłam w ciążę po pół roku- to naprawde rzadko się zsarza tak od razu.Lekarz mi powiedział po plronieniu w szpitalu jedną ważna rzecz,która wbrew pozorom postawiła mnie na nogi. Ciaza to cud,rodzice widzą dwie kreski i mają w głowie piekne dziecko a nasz organizm jest mądrzejszy.wybiera najlepsze momenty a nie przetrwa to które jest słabe. Trzymam kciuki za kreski w odpowiednim momencie co do testów to na tu widzę za każdym razem więc czekam na potwierdzone info że się udało u nnie wyszła delikatna krecha której mąż niebwidzial już kilka dni później zapłodnieniu także szok

Ja miałam roznie owulacje,co cykl.to inaczej. Najwczesniej w 16dc, najpozniej w 25dc. Wszystki pptwierdzone monitoringiem. Kazdy cykl moze byc innyz wiec to ze masz w tym miesiacu owu tydzien pozniej...no coz, moze tak byc. Inaczej byloby za pieknie i za łatwo ;)
Pocieszyłas mnie ;) myślałam, że już konkretnie coś ze mną nie tak [emoji14]

Ja o pierworodnego starałam się rok prawie, teraz zaszłam w ciążę po pół roku- to naprawde rzadko się zsarza tak od razu.Lekarz mi powiedział po plronieniu w szpitalu jedną ważna rzecz,która wbrew pozorom postawiła mnie na nogi. Ciaza to cud,rodzice widzą dwie kreski i mają w głowie piekne dziecko a nasz organizm jest mądrzejszy.wybiera najlepsze momenty a nie przetrwa to które jest słabe. Trzymam kciuki za kreski w odpowiednim momencie co do testów to na tu widzę za każdym razem więc czekam na potwierdzone info że się udało u nnie wyszła delikatna krecha której mąż niebwidzial już kilka dni później zapłodnieniu także szok
To prawda, dzieci to cud [emoji5] i po wszystkich słowach otuchy, wiem że i w końcu nam się uda! Dzięki dziewczyny [emoji6] Pozdrawiam weekendowo [emoji6]

No to tym bardziej nie powinnaś się tym przejmować tylko działać .

Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app
No tak, ale nie przedłuża ja będę np na początku ciąży, a pracodawca ma obowiązek przedłużyć po 12 tc a zostać bez kasy 2 lata nie mogę sobie pozwolić aż tyle mój mąż nie zarabia żebym mogła siedzieć w domu :/

reklama
To prawda, dzieci to cud [emoji5] i po wszystkich słowach otuchy, wiem że i w końcu nam się uda! Dzięki dziewczyny [emoji6] Pozdrawiam weekendowo [emoji6]
Ja bym teraz przed już takimi prawdziwymi staraniami chciała zrobić podstawowe badania morfologia, mocz, badania hormonalne, wizyta u gina i dopiero powrócić do starań na poważnie ;) i tego mojego męża chociaz na podstawowa morfologię namowie bo ostatni raz to chyba z 10 lat temu robił :/

Do góry