reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Zobaczymy ja szczerze powiedziawszy wolałabym jeszcze w ciąży nie być bo dopiero pracę zaczęłam :/ jakoś super specjalnie się nie zabezpieczamy, ale wolałabym poczekać aż dostanę dłuższą umowę...
Ale to nigdy nie jest tak jak chcemy ;) jakoś to będzie nawet jeśli ;)
Szczerze mówiąc ja bym na to nie patrzyła bo i tak predzej czy puzniej pójdziesz na zwolnienie ...a na początku ciąży nie musisz się przyznawac ...by jeszcze dostać jakas umowę .

reklama
A normalnie jak miałaś ? Kurcze tydzień różnicy to sporo według mnie, ale fakt miałam w tym msc trochę stresu zmiana pracy, nowe otoczenie więc może i przez to takie zawahania...
Ja miałam roznie owulacje,co cykl.to inaczej. Najwczesniej w 16dc, najpozniej w 25dc. Wszystki pptwierdzone monitoringiem. Kazdy cykl moze byc innyz wiec to ze masz w tym miesiacu owu tydzien pozniej...no coz, moze tak byc. Inaczej byloby za pieknie i za łatwo ;)

@IrenaX wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Życzę Ci tego abyś ujrzała jak najszybciej 2 kreseczki i żeby cała ciąża przebiegała bez problemów:tak:

@Migdalove nawet nie wiesz jak zaciskam kciuki ✊✊✊
To bardzo miłe! <3 Dzisiaj już przed spaniem mało będę piła to może i krecha będzie ciemniejsza rano. ;) Ale strasznie się boję, że to wszystko pryśnie jak mydlana bańka i stuknie 25cs.

Wiecie co... Nie myślałam, że tak szybko zacznę się martwić, że coś jest nie tak [emoji852]️ w lipcu zaczęliśmy się starać i do teraz nic. Niby wiem, że to nie jest tak od razu a jednak nakręciłam się totalnie, że coś jest nie w porządku. Mam nadzieję ogromną, że ten cykl będzie udany i że ujrzę wkrótce dwie kreski na teście [emoji846] bo każdy kolejny nieudany miesiąc będzie dla mnie strasznie dołujący [emoji26] Pozdrawiam wszystkie staraczki i Panie które już ujrzały wymarzony wynik na teście [emoji846]
Ja o pierworodnego starałam się rok prawie, teraz zaszłam w ciążę po pół roku- to naprawde rzadko się zsarza tak od razu.Lekarz mi powiedział po plronieniu w szpitalu jedną ważna rzecz,która wbrew pozorom postawiła mnie na nogi. Ciaza to cud,rodzice widzą dwie kreski i mają w głowie piekne dziecko a nasz organizm jest mądrzejszy.wybiera najlepsze momenty a nie przetrwa to które jest słabe. Trzymam kciuki za kreski w odpowiednim momencie co do testów to na tu widzę za każdym razem więc czekam na potwierdzone info że się udało u nnie wyszła delikatna krecha której mąż niebwidzial już kilka dni później zapłodnieniu także szok

Ja miałam roznie owulacje,co cykl.to inaczej. Najwczesniej w 16dc, najpozniej w 25dc. Wszystki pptwierdzone monitoringiem. Kazdy cykl moze byc innyz wiec to ze masz w tym miesiacu owu tydzien pozniej...no coz, moze tak byc. Inaczej byloby za pieknie i za łatwo ;)
Pocieszyłas mnie ;) myślałam, że już konkretnie coś ze mną nie tak [emoji14]

Ja o pierworodnego starałam się rok prawie, teraz zaszłam w ciążę po pół roku- to naprawde rzadko się zsarza tak od razu.Lekarz mi powiedział po plronieniu w szpitalu jedną ważna rzecz,która wbrew pozorom postawiła mnie na nogi. Ciaza to cud,rodzice widzą dwie kreski i mają w głowie piekne dziecko a nasz organizm jest mądrzejszy.wybiera najlepsze momenty a nie przetrwa to które jest słabe. Trzymam kciuki za kreski w odpowiednim momencie co do testów to na tu widzę za każdym razem więc czekam na potwierdzone info że się udało u nnie wyszła delikatna krecha której mąż niebwidzial już kilka dni później zapłodnieniu także szok
To prawda, dzieci to cud [emoji5] i po wszystkich słowach otuchy, wiem że i w końcu nam się uda! Dzięki dziewczyny [emoji6] Pozdrawiam weekendowo [emoji6]

No to tym bardziej nie powinnaś się tym przejmować tylko działać .

Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app
No tak, ale nie przedłuża ja będę np na początku ciąży, a pracodawca ma obowiązek przedłużyć po 12 tc a zostać bez kasy 2 lata nie mogę sobie pozwolić aż tyle mój mąż nie zarabia żebym mogła siedzieć w domu :/

reklama
To prawda, dzieci to cud [emoji5] i po wszystkich słowach otuchy, wiem że i w końcu nam się uda! Dzięki dziewczyny [emoji6] Pozdrawiam weekendowo [emoji6]
Ja bym teraz przed już takimi prawdziwymi staraniami chciała zrobić podstawowe badania morfologia, mocz, badania hormonalne, wizyta u gina i dopiero powrócić do starań na poważnie ;) i tego mojego męża chociaz na podstawowa morfologię namowie bo ostatni raz to chyba z 10 lat temu robił :/

Do góry