reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Wiem dziewczyny, że Temat był już Wałkowany wiele razy i często to pisałyście, ale nie zwracałam na to za dużej uwagi, bo bezpośrednio mnie to nie dotyczyło, a naprawdę przejęłam się trochę tymi moimi badaniami i tymi dziwnymi testami, które tak wiecznie wychodzą i pozytywne, otóż powiedzcie mi kiedy mam robić następujące badania czy w jakimś konkretnym dniu cyklu czy mogę np. teraz i z marszu do laboratorium nie na czczo i oddać krew.

- FSH
- LH
- prolaktyna
- estradiol progesteron
Progesteron warto zbadać w 21-22dc
Wszystkie inne hormony z tej listy w 2-4dc

reklama
Wiem dziewczyny, że Temat był już Wałkowany wiele razy i często to pisałyście, ale nie zwracałam na to za dużej uwagi, bo bezpośrednio mnie to nie dotyczyło, a naprawdę przejęłam się trochę tymi moimi badaniami i tymi dziwnymi testami, które tak wiecznie wychodzą i pozytywne, otóż powiedzcie mi kiedy mam robić następujące badania czy w jakimś konkretnym dniu cyklu czy mogę np. teraz i z marszu do laboratorium nie na czczo i oddać krew.

- FSH
- LH
- prolaktyna
- estradiol progesteron
Progesteron 7dpo
Prolaktyna obojetnie w ktorym dc tylko trzeba byc naczczo, dzien wczesniej zero seksu, stresu [emoji6]
A reszta nie pamietam [emoji848]

2 z tego co pamiętam to był stan zapalny. 3 i wyżej trzeba się bać. Będzie dobrze pojedziesz i się dowiesz co i jak :*
Niby wiem, że dwójka, to jeszcze nie koniec świata, ale jednak jak recepcjonistka mówi, że pani doktor mówiła, żeby przyjechać jak najszybciej, to już ciut się człowiek denerwuje i wyobraża sobie bój wie co.

Ja wlasnie tez sie obudzilam, ale nie moglam zasnac do 3 w nocy :( w nocy zlapala mnie biegunka, a jak juz zasypialam czulam jak jajniki pracuja, bo kuły [emoji56]

Wiktorka a ponoc ten test Nifty też się myli czasem ...? Też myślałam go zrobić ..
Nie ma testow ktore maja 100% skutecznosci, ale te maja podobno 99% to troszke wiecej niz papa.
Oni pobieraja krew i z tej krwi sa w stanie, w jakis magiczny dla mnie sposob, wyselekcjonowac DNA dziecka. Natomiast test papa to zwykla statystyka. Z corka robilam papa, ale teraz zwazywszy na trudne poczatki. 2 razy lekarze stwierdzili ciaze obumarłą i przed łyzeczkowaniem pojawilo sie serduszko. Zdecydowalam, że dla świetego spokoju zrobie to badanie mimo, ze usg prenatalne wychodzilo wzorowo.

Nie ma testow ktore maja 100% skutecznosci, ale te maja podobno 99% to troszke wiecej niz papa.
Oni pobieraja krew i z tej krwi sa w stanie, w jakis magiczny dla mnie sposob, wyselekcjonowac DNA dziecka. Natomiast test papa to zwykla statystyka. Z corka robilam papa, ale teraz zwazywszy na trudne poczatki. 2 razy lekarze stwierdzili ciaze obumarłą i przed łyzeczkowaniem pojawilo sie serduszko. Zdecydowalam, że dla świetego spokoju zrobie to badanie mimo, ze usg prenatalne wychodzilo wzorowo.
W papa to ja właśnie wogule nie wierzę ... Bo to statystyki ...a mi na pewno źle wyjdzie bo mam dziecko z wada genetyczna . To w którym tyg pojawiło się serduszko?

reklama
Do góry