reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Stosowała któraś kiedyś? Jakieś opinie?
IMG_20180911_210321.jpg
IMG_20180911_193855.jpg

Załączniki

• IMG_20180911_210321.jpg
    IMG_20180911_210321.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 299
  • IMG_20180911_193855.jpg
    IMG_20180911_193855.jpg
    57,8 KB · Wyświetleń: 295
reklama
Ja po owulacji w udanym cyklu miałam śluz taki wodnisty, a już w okolicy terminu @ zrobił się taki biały wręcz gęsty krem, to było w okolicy pozytywnego testu w 12dpo. I jest go ciągle więcej do teraz.

Powiedzcie mi jak to jest z tym progesteronem? Pisalyscie kiedyś, że w trakcie ciąży nie ma sensu robić bo zmienia się bardzo często. Któraś zna sie dokładnie na tym progesteronie i mi wyjasni?
Mi bynajmniej tak powiedziało 2 lekarzy, ze nie ma sensu badac bo się zmienia i ze są szerokie widełki - ale z drugiej strony u mnie byl przy tez niższej granicy :/ brałam dupka, ale coś i tak poszło nie tak. Nie wiem dokładnie jak to jest w koncu

Kumpela brała ;) nie narzekała ;) po karmieniu przerzuciła się na zwykłe dwuskładnikowe ;) jedyne co to narzekała, że lekarz mówił, że trzeba brać punktualnie, przy dwuskładnikowych pamiętam, że nie stosowałam się tak idealnie do tego czasu brałam wieczorem czasami była to 21 a czasami 23 ;)
To pod tym kątem mam budzik nastawiony. Ja nie chcę krwawien. I brać będę tylko przez rok. Bo przez rok kategorycznie nie można mi w ciąże zajść. A potem odpuszczam i będzie co ma być. Teraz w ciąży nie byłam poki tego nie chcieliśmy mimo że się niezabezpieczaliamy. Ale teraz nie chce ryzykować. Ani swojego bezpieczeństwa, ani zajścia w ciąże i potem nie daj boże przymusu jej przerwania bo będzie za duże ryzyko czy coś. Bo tego bym sobie nigdy nie wybaczyla.

reklama
To pod tym kątem mam budzik nastawiony. Ja nie chcę krwawien. I brać będę tylko przez rok. Bo przez rok kategorycznie nie można mi w ciąże zajść. A potem odpuszczam i będzie co ma być. Teraz w ciąży nie byłam poki tego nie chcieliśmy mimo że się niezabezpieczaliamy. Ale teraz nie chce ryzykować. Ani swojego bezpieczeństwa, ani zajścia w ciąże i potem nie daj boże przymusu jej przerwania bo będzie za duże ryzyko czy coś. Bo tego bym sobie nigdy nie wybaczyla.
Ja brałam na początku tab, później krótko po ślubie odstawiłam i tak od trzech lat się nie zabezpieczamy, w ciąży byłam jednej planowanej, ale w tym miesiącu jak nigdy mieliśmy taką awaryjną sytuację :o dobrze, że sporo przed owu bo teraz raczej nie jest na to odpowiedni czas, więc jak przez ten rok nie możesz zajść w ciążę to tab są dobrym wyjściem, ja jak już będę wiedziała, że w ciąży być nie chce to też wrócę do tab ;)

Do góry