reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
U mnie 16 dc i staranka w pełni ;) ale mało mam śluzu plodnego wogole u mnie z tym sluzem to jakieś cyrki.. . Pojawia się tylko przez dwa dni i tylko raz dziennie przy jednej wizycie w toalecie....

reklama
A co to za wada? Bo wiem że dokładna ocena serca jest dopiero na trzecich prenatalnych, wtedy wykrywa ją wady których nie było wcześniej, może dlatego lekarze na pierwszych nie widzieli
Robilam wszystkie badania, w ||| trymestrze też i nawet wtedy lekarz nie widzial nic niepokojacego dopiero po porodzie neonatolog stwierdzila jakies szmery nad serduszkiem i pierwszy kardiolog uwazal ze z wiekiem samo zniknie dopiero obecny stwierdził ze samo nie zniknie, narazie obserwacja co kilka miesiecy, a wada to zastawkowe zwężenie lewego ujscia tętniczego...
U mnie 16 dc i staranka w pełni ;) ale mało mam śluzu plodnego wogole u mnie z tym sluzem to jakieś cyrki.. . Pojawia się tylko przez dwa dni i tylko raz dziennie przy jednej wizycie w toalecie....
U mnie 13 dc i tez działania musza byc tak do 17/18 codziennie [emoji28]

Robilam wszystkie badania, w ||| trymestrze też i nawet wtedy lekarz nie widzial nic niepokojacego dopiero po porodzie neonatolog stwierdzila jakies szmery nad serduszkiem i pierwszy kardiolog uwazal ze z wiekiem samo zniknie dopiero obecny stwierdził ze samo nie zniknie, narazie obserwacja co kilka miesiecy, a wada to zastawkowe zwężenie lewego ujscia tętniczego...U mnie 13 dc i tez działania musza byc tak do 17/18 codziennie [emoji28]
Hmm no to rzeczywiście dziwne że nikt tego nie zauważył wcześniej....

I chciałam was zapytać. Bo są tu też mamusie i kobietki w ciąży.
Dziewczyny bo już czytałam, ale jak wygląda badanie prenatalne? Chce was zapytać. Czy naprawdę jest tak dokładne? Trochę się boję bo 27 mam wizytę [emoji17] i mam milion myśli i obaw
Prenatalne to dokładne badania USG. Każde prenatalne, w zależności od tego którego trymestru jest, ma określone czego parametry mają być sprawdzone.
Na prenatalne warto iść do ginekologa który ma certyfikat do wykonywania tych badań. Na internecie znajduje się ogólnoświatowa lista lekarzy z certyfikatem FMF. Warto przed pójściem na te badania sprawdzić listę i zapisac się do jednego z lekarzy z listy.

Bardzo mi przykro i całym sercem jestem z tobą. Ja też czekam i albo będzie dobrze albo...... nawet ne chce myśleć.

Bardzo Ci dziękuję! Trzymam kciuki za ładny przyrost bety na jutrzejszym badaniu! Widzę, że u Ciebie właśnie dość niski progesteron. Może spróbuj poprosić lekarza o receptę przez tel, żeby nie czekać do piątku?

Dziewczyny dziś mnie coś zastanowiło zauważyłam dziwny śluz którego po owulacji nigdy nie miałam. Wygląda jak płodny ale bardziej wodnisty i trochę biały. Za 11 dni okres.
Ja w tym cyklu w owu śluz nie płodny, a dziś 3 dni po owulacji przeroczysty, rozciągliwy, w tamtym miesiącu PMS nie ziemski, a teraz nic zero objawów :/ nie wiem może to cykl bezowulacyjny u mnie kto wie :/

Teraz się zastanawiam czym spowodowany był ten ból piersi. Któraś tak może miała? Mnie bolały od 13dc do 19dc i to dość intensywnie. Chyba że teraz tylko rano nie bolą a później znowu zaczną. Albo... Przestały boleć bo zaczęłam brać duphaston. Sama już nie wiem czy się martwić czy nie.
Ja tak miałam w ubiegłym cyklu gdzieś na tydzień przed @ wszystkie objawy PMS ustały, a w tym cyklu w ogóle 0 jakichkolwiek objawów PMS

A robisz je u gina z certyfikatem ?

Ja powiem tyle, u nas mimo badan prenatalnych u lekarza z certyfikatem, i pozostalych dokladnych badan podczas wizyt, mimo ze w sumie podczas calej ciąży 3 lekarzy badalo młodego zaden nie wykryl wady serduszka, wyszlo to dopiero po porodzie.
A jaka to wada serduszka była ? Był operowany ?

reklama
Do góry