reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja trzymałam tak nogi po każdym stosunku, to już był taki standardzik, już nawet mąż przestał się z tego śmiać, bo się przyzwyczaił :D w tym udanym cyklu też tak było :)

@ilonaz u mnie również udany cykl po CLO i ovitrelle :) ogólnie problemy z tą insulina są bardzo popularne i tak naprawdę to wymaga jednego krótkiego badania,żeby móc coś podkręcić i może się udać od razu :) A ja jutro zaczynam 17tc i już mnie maluch codziennie traktuje kopniaczkami :) fantastyczne uczucie. Trzymam kciuki za Twoją betę i dalsze tygodnie/miesiące :)
Ja nawet kupiłam zastrzyk Ovitrelle, kazał mi lekarz jak zobaczył na usg w 12 dniu cyklu, mówił, że za mało rosną pęcherzyki, a jak przyjechałam 15dc z ovitrelle, to mnie poinformował, że wczoraj, czyli 14dc miałam owulację i pęcherzyk samoistnie pękł i żebym schowała zastrzyk do lodówki (jak nie załapię w tym cyklu to znowu zrobimy stymulację) No i cóż, nie będzie kolejnej co mnie bardzo cieszy :)

reklama
Ja nawet kupiłam zastrzyk Ovitrelle, kazał mi lekarz jak zobaczył na usg w 12 dniu cyklu, mówił, że za mało rosną pęcherzyki, a jak przyjechałam 15dc z ovitrelle, to mnie poinformował, że wczoraj, czyli 14dc miałam owulację i pęcherzyk samoistnie pękł i żebym schowała zastrzyk do lodówki (jak nie załapię w tym cyklu to znowu zrobimy stymulację) No i cóż, nie będzie kolejnej co mnie bardzo cieszy :)
No to pięknie:)) super,że się tak stało. Mi niby pięknie pedały pęcherzyki, owulacja nieraz potwierdzona na monitoringu,ale jednak coś musiało być na rzeczy,skoro akurat zastrzyk pomógł:)

No to pięknie:)) super,że się tak stało. Mi niby pięknie pedały pęcherzyki, owulacja nieraz potwierdzona na monitoringu,ale jednak coś musiało być na rzeczy,skoro akurat zastrzyk pomógł:)
Masz rację, coś mi lekarz tłumaczył, że czasem ładnie pękają ale trzeba jeszcze wspomóc HCG. Mi dodatkowo od razu dzień po owulacji kazał przyjmować Duphaston (na podtrzymanie ciąży). Może i to pomogło :)

Czesc dziewczyny.
Melduje, że u mnie diety dzień 3. Stwierdziłam, że nie ma co brnąć i czekać z dietą do „po ciąży”, jak można już zdrowe nawyki teraz wprowadzać. Choć cały czas wydaje mi się, że żyje od posiłku do posiłku [emoji23] bo jem co 3h. Zanim przyzwyczaję się do tego trybu, pewnie z tydzień minie [emoji848] wczoraj myślałam, że bez słodkiego oszaleje! Ale wytrzymałam.

Niekoniecznie musi Ci często wstawać :D Maja w sobotę kończy 6tyg. Wcześniej karmienia wyglądały tak 22-1-4-6.
A dziś w nocy 21-1.30-6 :) ale fakt syn 4 lata wcześniej budził się co 1-2h :/
Mój Hubert dopiero gdy miał 4lata zaczął przesypiać całe noce a taktowanie pobudki. Gdy był niemowlakiem to jak w zegarku co 2,5h [emoji23]

Mój Hubert dopiero gdy miał 4lata zaczął przesypiać całe noce a taktowanie pobudki. Gdy był niemowlakiem to jak w zegarku co 2,5h [emoji23]
O jej no to nieźle [emoji57] moj szybko zaczął przesypiac cale noce w sumie od ponad 2lat (teraz ma 4) zasypia sam i spi cala noc u siebie w pokoju [emoji846]
Jakos ostatnio jestem przerazona co to bedzie jak trzeba bedzie do takiego maluszka znow wstawać, jednak juz sie troche do tej wygody przyzwyczaiłam[emoji57]

reklama
Do góry