Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wit B2, ja biorę na początku 3x po 3 tabl dziennie, a potem zapobiegawczo tak jak w ulotce.Ja też polecam wiesiołek i siemię lniane. Natomiast mam problem ostatnio z pękającymi kącikami ust. Pewnie jakiś niedobór witamin, ale jakich jak biorę cała tablicę Mendelejewa :-)???
magnez i B6, Wit.D, kwas foliowy, Wit.C
To czego mi brakuje?
O to nie wiedziałam, ze wydłuża drugą fazę. Zrobię sobie przerwę w takim razie.Ja jedną pełna łyżkę zalewałam 3/4 szklanki wody i gotowałam tak 5-10 minut,ale się zrobiły "glutki", chwilę odczekuje aż przestygnie i wypijam. Może być trochę nieprzyjemne, te glutki tak się ciągną, ale czego się nie robi... I piłam cały cykl,ale później zaczęłam tylko do owulacji pić,bo ponoć właśnie wydłuża druga faze cyklu,jak Wit C
Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom
Ale dla ciąży to dobrze że wydłuża fazę lutealną, jeśli jest za krótka to mniejsze szanse na zagnieżdżenie.O to nie wiedziałam, ze wydłuża drugą fazę. Zrobię sobie przerwę w takim razie.
Ja od dwóch miesięcy zrobiłam się straszenie placzliwa i łatwo się wzruszam. Wczoraj też płakałam oglądając Planetę Singli [emoji4] ale u mnie to kwestia odstawienia anty i zwiększoną dawkę letroxu więc hormony wariują [emoji4]Ja Wam powiem że albo jestem rzeczywiście w ciąży ale sobie dobrze ją uroilam bo mam wszystkie mozliwe objawy , bolące piersi ,żyłki mocniej widoczne , co jakiś czas lekkie pobolewanie brzucha a wczoraj popłakałam się na filmie planeta singli [emoji14] . Z testem wstrzymuje się do poniedziałku, trzymajcie kciuki
Ja dzisiaj mam wychodne z koleżanką na zakupy i do kina a mąż ma warte z synem miłego weekendu
To jak ja brałam anty dopiero była huśtawka emocjonalna... Wszyscy mieli mnie dość dookoła.Ja od dwóch miesięcy zrobiłam się straszenie placzliwa i łatwo się wzruszam. Wczoraj też płakałam oglądając Planetę Singli [emoji4] ale u mnie to kwestia odstawienia anty i zwiększoną dawkę letroxu więc hormony wariują [emoji4]
Jesli mozna to prosze.Piszcie o siemieniu i wiesiołku. Tak na śluz super. W mojej książce do npru jest lista leków, wpływających na śluz. Chcecie? Moge zdjęcie podesłać
A ja w środę dowiedziałam się od mojej ginekolog na mój problem z nadprodukcją, że magnez bardzo osusza i zmniejsza produkcję.