reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
to bym poszla na wizyte tydzien pozniej niz planujesz wtedy zamiast pecherzyka masz juz szanse zobaczyc zarodek.
Ale to tez zalezy od lekarza jeden po ujrzeniu pecherzyka powie by przyjsc za tydzien... a moj az za 4 tyg;p i dlatego jade do luxmedu w poniedzialek. bede juz 7+1 wiec mam nadzieje ze juz wszystko bedzie widoczne. Bardzo sie zastanawiam jakim sprzetem tam dysponują. U ginekologa tam jeszcze nie bylam a zamawiajac wizyte wybralam sobie specjaliste i temmat wizyty: prowadzenie ciąży :p

@Migdalove kochana to juz dzis!!!!
wasz wwielki magiczny dzien :) pozostałe życzenia wysle o 14.30 :)

Nie wiem jak to jest przy prowadzeniu ciąży ale jak wcześniej chodziłam do luxmedu to na usg trzeba było się umawiać na osobna wizytę, oczywiście osobnik płatna. A jak nie wybierało się wizyty z usg to tylko zwykłe badanie ginekologiczne.

To tym bardziej bym go pozbawila władzy. Jeśli dziecko nie ma z nim żadnej więzi
Wiem ze musze sie za to zabrac niedługo [emoji849] ale chyba jeszcze nie w tym roku bo wiadomo jak sady działają [emoji57] ja zloze wniosek tu gdzie teraz mieszkamy a sie okaze ze rozprawa dopiero za kilka miesięcy a my w tym czasie juz sie przeprowadzimy bo na początku roku planujemy [emoji57]
Pewnie zrobie to jak bedziemy już po przeprowadzce [emoji57]

Ja już po wizycie, w Luxmedzie właśnie. Jestem w lekkim szoku - zapytała o datę om, założyła mi kartę ciąży (a to 4 tydzień dopiero!), zapytała czy tutaj chcę prowadzić ciążę - powiedziałam że jeszcze nie wiem. I zleciła duphaston 2x1 i podstawowe badania jak morfologia, mocz, glukoza, grupa krwi, hiv, toxo. I powiedziała żebym na kolejną wizytę poszła koło 10 września bo już powinno być serduszko

No i super. [emoji846] Chociaż mi kartę ciąży założył dopiero jak było serduszko [emoji846] jak widać kazdy lekarz na swoje zasady

juz karta ciazy? wow. a powiedz mi jak zlecila w luxmed to są bezpłatne? bo nigdy nie robilam tam badan.
Właśnie też się zdziwiłam... Powiedzieli w recepcji że karta ciąży jest jednocześnie skierowaniem na wszystkie badania jakie są zalecone w poszczególnych tygodniach, badania są bezpłatne :) będę prowadzić ciążę w Medicover, ale jakbym zdecydowała że potrzebuję jakichś badań na własną rękę to w sumie tamta karta ciąży się przyda [emoji14] znalazłam termin do mojej lekarki na 3 września, więc pójdę do niej :D

Nie wiem jak to jest przy prowadzeniu ciąży ale jak wcześniej chodziłam do luxmedu to na usg trzeba było się umawiać na osobna wizytę, oczywiście osobnik płatna. A jak nie wybierało się wizyty z usg to tylko zwykłe badanie ginekologiczne.
prowadzenie ciazy.. jak ona mi stwierdzi ciaze bez usg? ja nie place mam tam abonament z firmy M.
teraz sie zastanawiam co robic. co mam wybrac.. bo zawsze moge anulowac wizyte i ustawic nowa z usg.

@Zmijka25 przyzywam Cie. Jak ustawialas wizyte ze mialas usg?

Załączniki

• 04009742e3d8dd4656ec9d4cb2e1b615.png
    04009742e3d8dd4656ec9d4cb2e1b615.png
    3,3 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
prowadzenie ciazy.. jak ona mi stwierdzi ciaze bez usg? ja nie place mam tam abonament z firmy M.
teraz sie zastanawiam co robic. co mam wybrac.. bo zawsze moge anulowac wizyte i ustawic nowa z usg.

@Zmijka25 przyzywam Cie. Jak ustawialas wizyte ze mialas usg?

Mailinka wlanie pytam jak jest przy prowadzeniu ciąży bo normlanie na wizytę z usg trzeba się oddzielnie umawiać. Przy prowadzeniu ciąży może być inaczej. Nie wiem, może zadzwoń [emoji846]

Mailinka wlanie pytam jak jest przy prowadzeniu ciąży bo normlanie na wizytę z usg trzeba się oddzielnie umawiać. Przy prowadzeniu ciąży może być inaczej. Nie wiem, może zadzwoń [emoji846]
jestem wkurzona teraz. pojade 50km w jedna str i sie niczego nie dowiem...
a terminow na usg nie ma w ogole ani ciazowe ani 4d.... transvaginalne w grudniu dopiero a takie mi niepotrzebne w grudniu.

reklama
Do góry