reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No rozumiem, u mnie ciąża była z prawego i wydaje mi się ze na usg tez zawsze patrzą na mój prawy, bo tam mam chyba najładniejszy pęcherzyk :sorry2: ja ogólnie nie miałam problemów z pęknięciem zawsze było, a w ciąże zajsc nie mogłam prawie 2 lata ;/ Korbelak za wizytę 180, z cytologia mi wziął 260zl.
U Magdziorz płaciłam 150 za 1wsza wizytę a potem już tylko 50 zł. No różnica jest, ale z drugiej strony sobie myśle, jak ma być dobrze, to pieniądze nie grają roli. Ale zobaczymy
No to korbelak tyle co barska...ja bym na Twoim miejscu została u niego. O niej o o nim słyszałam dobre opinie ale myślę.nad zmiana na.niego..ona też jedyne co.mi kazała zrobić z.wyników to glukoze.z krwi tarczyce i prolaktyne. Myślałam że mnie skieruje na hormony tym bardziej że jej mówiłam że zaczęły mi rosnąć czarne.silne włoski tu i ówdzie:( a ona że to nic złego

reklama
Przykro mi :( :*
Właśnie do Korbelaka chciałam się zapisać hehe...powiem Ci tak Barska też uważa że jedno poronienie to jeszcze nic takiego..:/ i że każdemu się może zdarzyć;/ ja do niej chodzę dopiero 2 miesiąc. Dobre w.niej jest to że jak zobaczyła że.pecherzyk nie pęka to mac jeszcze.jeden cykl chce sprawdzić bo fizjologiczne kobieta może mieć do 2-3 cykli bezowulacyjnych w roku a potem.chce od razu działać z pregnylem. Ale dużo zależy od jej humoru...np tak jak.mówiłam lewy jajnik od razu uważa za gorszy bo na każdym.usg jest ciężko do odnalezienia i mówiła że będzie się skupiać na prawym jajniki....dziwi mnie to troszkę....a możesz mi napisać ile korbelak bierze za.wizytę? Barska 180 ale.jak już się do niej chodzi to zależy jak jej podpasuje...raz 50 bierze ode mnie za monitoring raz 100 innym razem 150 a przecież ciągle bada to samo
Ja ogólnie na początku chciałam do samego Rzepki ale on ma takie kolejki... :szok: to wybrałam Korbelaka. Tylko jest jeden minus :/ do Magdziorz mogłam dzwonić o każdej porze dnia i nocy a do niego to niestety przez sekretarkę :/ bynajmniej miałam taka sytuacje jak 2 raz wysłał mnie do szpitala to nie gadał ze mna osobiście przez tel. tylko ta babka

No to korbelak tyle co barska...ja bym na Twoim miejscu została u niego. O niej o o nim słyszałam dobre opinie ale myślę.nad zmiana na.niego..ona też jedyne co.mi kazała zrobić z.wyników to glukoze.z krwi tarczyce i prolaktyne. Myślałam że mnie skieruje na hormony tym bardziej że jej mówiłam że zaczęły mi rosnąć czarne.silne włoski tu i ówdzie:( a ona że to nic złego
Eeeh z tymi lekarzami. Dla nich to kolejne (poronienie) a dla nas kobiet, pragnących dzieci to wielka strata...

Dziewczyny prosze o rade. W tym miesuacy po @ chce powtórzyć badanie na przeciwciała tarczycowe, zrobic dodatkowo homocysteine, progesteron, prolaktyne.
Stad moje pytanie... badanie na jaka witaminę jeszcze dołożyć ? B12, D?
One maja duzy wpływ na ciąże? Jeśli bede robić homocysteine to robić odrazu na kwas foliowy?
Zrobic tez na AMH??

Są jakieś konkretne dni kiedy robić te badania? (Jeśli chodzi o prolaktyne i progesteron to wiem) a reszta?

Masz rację...No to już sama.nie wiem...może po prostu każdy z nich ma jakaś wadę.która nam pacjentkom zawsze będzie przeszkadzać....ja postanowiłam że będę chodzić do jaraczewakiego na NFZ od września a to dlatego.że.Barska wyjeżdża.we.wrześniu na urlop a ja nie chce stracić.kolejnego cyklu..
Chce się sama przekonać czy rzeczywiście mam.cykle bezowulacyjne. I odebrałam właśnie paczkę ziolek:p będę pila od bodajże wtorku i zobaczymy co z.tego wyjdzie....to tylko ziola nie powinny zaszkodzić ..albo zadzilaja pozytywnie :) albo po prostu znów dostanę okres. Wtedy już będziemy działać tylko z pregnylem

Witamina D jest taka droga??

Załączniki

• AE0E3F02-451F-4E89-BE72-5233B08FD9B8.jpeg
    AE0E3F02-451F-4E89-BE72-5233B08FD9B8.jpeg
    490,9 KB · Wyświetleń: 67
Masz rację...No to już sama.nie wiem...może po prostu każdy z nich ma jakaś wadę.która nam pacjentkom zawsze będzie przeszkadzać....ja postanowiłam że będę chodzić do jaraczewakiego na NFZ od września a to dlatego.że.Barska wyjeżdża.we.wrześniu na urlop a ja nie chce stracić.kolejnego cyklu..
Chce się sama przekonać czy rzeczywiście mam.cykle bezowulacyjne. I odebrałam właśnie paczkę ziolek:p będę pila od bodajże wtorku i zobaczymy co z.tego wyjdzie....to tylko ziola nie powinny zaszkodzić ..albo zadzilaja pozytywnie :) albo po prostu znów dostanę okres. Wtedy już będziemy działać tylko z pregnylem
A ten Jaraczewski w szpitalu tez ma dyżury? Bo chyba on mnie raz badał z innym coś na G nazwisko (afera z nim była) ale jak dla mnie spoko lekarze

Tak poza tym zapisałam się na wizytę do dentysty, do ginekologa no i póki co endokrynologa na październik. (Wszystko prywatnie) Trochę czekania, ale chce mieć czyste sumienie ze zrobiłam wszystko przed kolejna ciąża :) trochę popłynę finansowo, ale przynajmniej bede spac spokojnie, później tylko kontrole, może leki, starania i czekanie ;)

reklama
Do góry