Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A to jakbyś chciała zabieg na samo usunięcie zrostow to takJakbym chciała zabieg wyciecia . Że niby za to się płaci. Przy następnej cesarce właśnie mi tłumaczył że powycinaja wszytko ale że znowu mogą się zrobić jak ktoś ma skłonności do zrostów.
No właśnie mi chodzi o sam zabieg.A to jakbyś chciała zabieg na samo usunięcie zrostow to tak
Niestety nfz tego nie refunduje.Pytałam koleżanki która miała taki sam problem i że płaciła w klinice za powycinanie zrostów. Dla mnie to chore bo mi to przeszkadza w normalnym życiu i jak za to można płacić?
Czyli zostaje następna cesarka i powycinane zrostow. Płaci się tyle kasy na NFZ a jak sie chodzi ciągle z bólami to refundacji nie ma.Niestety nfz tego nie refunduje.
Powoduje to dyskomfort ale nie ma zagrożenia zdrowia przez zrosty.
Laseczki te które są po cesarkach , macie zrosty? Ja w cięciu po cesarce mam same kulki które bola szczególne jak okres się kończy. Jakby mi ktoś rozżarzonym nożem wbijał w to miejsce. Lekarz mi mówił że trzeba je usunąć albo podczas następnej cesarki albo operacyjnie tylko niby muszę sama zapłacić za taki zabieg ... :/
To Cię załatwili ja jestem 4,5 tygodnia po drugiej cesarce i cieniutkie cięcie zostało. Wiadomo że jeszcze zarozowiona kreska, ale jeszcze chwila i zrobi się cienka biała ledwo widoczna jak po pierwszym ccJa cesarke miałam rok temu a blizną wygląda jakby mnie wczoraj ciel...bliznowca mam odstajacego bardzo i strasznie szeroko mnie pocieli , moja blizną to 18 cm... I też lekarz mój mówi że przy cesarce następnej wytną wszystko więc o dzidziusia starania są
Ja mam nie równa sama wgłębienia w niektórych miejscach czerwona i parząca. A po cesarce jest 7 latTo Cię załatwili ja jestem 4,5 tygodnia po drugiej cesarce i cieniutkie cięcie zostało. Wiadomo że jeszcze zarozowiona kreska, ale jeszcze chwila i zrobi się cienka biała ledwo widoczna jak po pierwszym cc
To Cię załatwili ja jestem 4,5 tygodnia po drugiej cesarce i cieniutkie cięcie zostało. Wiadomo że jeszcze zarozowiona kreska, ale jeszcze chwila i zrobi się cienka biała ledwo widoczna jak po pierwszym cc