reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Też płaciłam za wszystkie badania chodząc prywatnie do gina w ciąży. I dużo badań mi zlecał jak wymazy itp. Nawet na HIV .gdy się zapytałam po co na HIV to mi odpowiedział że jak będę rodzić i mnie zaraża będę mogła posądzić szpital. A może też to miało drugie dno że jakby wyszło pozytywnie wiedzą jak się zająć taka osoba .

HIV to standard, też będę robić za tydzień. Mi się wydaje, że to o dziecko chodzi, bo jest wysokie ryzyko zarażenia i pewnie są jakieś procedury postępowania w czasie ciąży i po urodzeniu dziecka.

To może od lekarza zależy. Chodząc prywatnie miałam badań dużo a siostra na NFZ i jak się dopytywałam to badań miała połowę mniej.
Chyba od lekarza, mamy w grudniowkach dziewczyne, ktora w zadnej ciazy nie miala krzywej robionej.
Ale to nie zmienia faktu, ze kazda ciezarna powinna miec wykonane badanie na obecnosc hiv, chociazby dla wlasnego bezpieczenstwa.

Chyba od lekarza, mamy w grudniowkach dziewczyne, ktora w zadnej ciazy nie miala krzywej robionej.
Ale to nie zmienia faktu, ze kazda ciezarna powinna miec wykonane badanie na obecnosc hiv, chociazby dla wlasnego bezpieczenstwa.
Zgadzam się . Kolezanka chodziła do takiego lekarza że zlecil jej tylko badanie krwi na początku ciąży i tyle . Jak przyszło do porodu chcieli jej badania w szpitalu itp a ona nic nie miała na szybko jej wszytko robili. Ona była młoda i nic na temat badań nie wiedziała. Ten lekarz już był w podeszłym wieku i przyjmował kobiety bo chciał dorobić do emerytury.

reklama
O a mogę zapytać czemu miałaś sprawę w sądzie ? Jeżeli umowa wygasa po 12 tyg to z automatu muszą przedłużyć prawda ? [emoji4]
no zwolnili bo zrobili fikcyjną likwidacje firmy, nastapiła zmiana właściciela, wszystkich przenieśli a mi dali wypowiedzenie, ksiegowa powiedziała ze nie beda za mnie płacic składek a umowa powinna trwać do (wtedy) 2015 roku a ja zaszłam w 2012

Do góry