reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dlatego ja bym nie mówiła nic o ciąży takim ludziom [emoji4] jak już powiedziałaś to trudno, ale napewno bym nie drążyła tematu, a jak by coś pytali to tylko bym odpowiadała że jest ok i niech spadają na drzewo [emoji4]
Mogliśmy nic nie mówić [emoji17] Ja nawet nic im nie mówię. Nie pytają nawet. Co i jak, jak się czuje. Teraz tylko wiedzą, że w czwartek idę na usg więc będzie pewnie wypisywanie i wypytywanie. Ale nie mam zamiaru mówić cokolwiek. To moja ciąża i moja sprawa. Skoro się tak zachowują to mogą liczyć na cmokniecie mnie w d... [emoji23]

Pięknie napisane [emoji173]️ Bardzo bym chciała być już mama [emoji173]️ Chciałabym tulić swojego maluszka, patrzeć jak się rozwija, dzieci są takie mądre i szczere- nie udają nikogo, kochają bezgranicznie [emoji173]️ Eeeh kiedy będzie mi to dane przeżyć...
Kochana ja z całego całego serduszka życzę Ci, żebyś doświadczyła tego cudownego stanu. Jesteś dobrą ciepłą i kochaną osóbką. Bynajmniej tak Cię odbieram. Zasługujesz na to. I doświadczysz tego, zobaczysz [emoji9] Mocno trzymam kciuki

Mogliśmy nic nie mówić [emoji17] Ja nawet nic im nie mówię. Nie pytają nawet. Co i jak, jak się czuje. Teraz tylko wiedzą, że w czwartek idę na usg więc będzie pewnie wypisywanie i wypytywanie. Ale nie mam zamiaru mówić cokolwiek. To moja ciąża i moja sprawa. Skoro się tak zachowują to mogą liczyć na cmokniecie mnie w d... [emoji23]
I bardzo dobrze [emoji4]

Dziewczyny mam pytanie o badania w ciąży wiem, że nie wszystkie może rodzinny wypisać, ale te podstawowe owszem i zastanawiam się czy np musi wypisać mi skierowanie na te podstawowe jeśli go o to proszę czy może się zasłaniać, że raz w roku i koniec...
Koleżanka w ciąży ma tak w porządku rodzinnego, że co miesiąc bez problemu na to co moze wypisuje skierowanie, a do gina chodzi prywatnie...

Dziewczyny mam pytanie o badania w ciąży wiem, że nie wszystkie może rodzinny wypisać, ale te podstawowe owszem i zastanawiam się czy np musi wypisać mi skierowanie na te podstawowe jeśli go o to proszę czy może się zasłaniać, że raz w roku i koniec...
Koleżanka w ciąży ma tak w porządku rodzinnego, że co miesiąc bez problemu na to co moze wypisuje skierowanie, a do gina chodzi prywatnie...

Rozmawiałyśmy dużo na ten temat na marcówkach i raczej rzadko się tak udaje. Ktoś gdzieś słyszał, ktoś miał koleżankę, ale i tak wszystkie, które chodzimy do gina prywatnie, płacimy za wszystkie badania.

Dziewczyny ja tak nie lubię badań, że już myślę, że jutro muszę jechać je zrobić :( jeszcze to CRP nigdy w życiu nikt tego mi nie zlecał :/

Rozmawiałyśmy dużo na ten temat na marcówkach i raczej rzadko się tak udaje. Ktoś gdzieś słyszał, ktoś miał koleżankę, ale i tak wszystkie, które chodzimy do gina prywatnie, płacimy za wszystkie badania.
Też płaciłam za wszystkie badania chodząc prywatnie do gina w ciąży. I dużo badań mi zlecał jak wymazy itp. Nawet na HIV .gdy się zapytałam po co na HIV to mi odpowiedział że jak będę rodzić i mnie zaraża będę mogła posądzić szpital. A może też to miało drugie dno że jakby wyszło pozytywnie wiedzą jak się zająć taka osoba .

reklama
Też płaciłam za wszystkie badania chodząc prywatnie do gina w ciąży. I dużo badań mi zlecał jak wymazy itp. Nawet na HIV .gdy się zapytałam po co na HIV to mi odpowiedział że jak będę rodzić i mnie zaraża będę mogła posądzić szpital. A może też to miało drugie dno że jakby wyszło pozytywnie wiedzą jak się zająć taka osoba .
Od jakiegoś czasu kazda ciezarna zostaje skierowana na badanie w kierunki HIV, to juz standard.

Do góry