reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Brałam chwilkę ten kwas ale jak zbadałam poziom we krwi to była masakra i inny gin kazał odstawić i był w szoku że taka dawkę mi dał kwasu . A kierował się tym że mam dziecko z wada genetyczną. Ale obecnie biorę wersję metylowana i teraz poziom jest ok syntetycznego nie biorę wcale . A żeby krew lepiej przepływała to raczej acard . Ja mam mutacje genu niby najłagodniejsza ale zlecił mi gin od pozytywnego testu heparynę.Ja bym na twoim miejscu jeśli bierzesz ten kwas zbdaala poziom kwasu i homocysteiny . A lepiej brać formę. Metylowana przyswaja się lepiej
Ja narazie biorę Prenatal tam mam zmetylowaną formę, a 5 mg brałam tylko w ciąży ale wiem, że kobietom po poronieniu też ten 5 mg przepisuje więc tak czy tak będzie kazał mi go brać, lekarza raczej nie zmienię bo to jedyny, który daje heparyne właśnie po jednym poronieniu i jest ogólnie polecanym ginekologiem
A jeżeli chodzi o wadę genetyczna nie wiem jaką ma twoje dziecko, ale rzeczywiście przy rozszczepie czy innej wadzie u rodzeństwa dawaja wysoka dawkę kwasu foliowego już przed ciążą

reklama
Ja narazie biorę Prenatal tam mam zmetylowaną formę, a 5 mg brałam tylko w ciąży ale wiem, że kobietom po poronieniu też ten 5 mg przepisuje więc tak czy tak będzie kazał mi go brać, lekarza raczej nie zmienię bo to jedyny, który daje heparyne właśnie po jednym poronieniu i jest ogólnie polecanym ginekologiem
Bo każdy lekarz inaczej leczy ..Więc może warto zrobić poziom kwasu i homocysteiny

KatiNails widzę że jesteś z moich rejonów gdzie chodziła do gina?
Dr Sokołowski :) obie ciąże mi prowadził :), pierwsza jeszcze jako rezydent, ale przerabiajac wcześniej jeszcze innych ginekologow to on najlepszy :) więc dlatego zostałam przy nim po ciąży z synem, przed tą ciąża i w tej ciąży. Jak zaczęliamt się starać poszłam do Niego powiedziałam że się staramy i przepisał badania kontrolne :) poszłam końcem października a początkiem grudnia już wiedziałam że jestem w ciąży :) teraz we wrześniu idę na kontrolę popołogowa. Z tym że on od lipca już tylko prywatnie przyjmuje. Podobno w Łańcucie przyjmuje na nfz i prywatnie też.

reklama
Dzień dobry w 1dc.
emoji177.png

O dziwo dość @ punktualna w tym cyklu. No to wrzesień nasz
emoji1307.png
Szkoda ze 1dc ale znowu za chwilke bedzie przyjemna czesc staranek:)
No to wyczekałyśmy równo tą @. Również witam się w 1 dc :p.
A wy juz zaczynacie starania od tego cyklu?
Hej dziewczyny jakie plany na dziś
Ja dzis laba bo tesciowa na obiad nas zaprosila:) Jeszcze w 3 w lozku lezymy a syn baje Tom i Jery oglada. Dzis zamierzam skonczyc ksiazke czytac. A Ty jakie plany?

Do góry