A np nie masz problemów z anemia?Kasia rzuciło mi się kiedyś w oczy ze gin przepisał ci kwas foliowy 15 mg czemu go brałaś ? Ja w ciąży dostałam 5 mg żeby podobno lepiej krew przepływała do dziecka, ale nie wiem do końca czy to dobry pomysł, nie mam obciążonego wywiadu genetycznego więc nie wiem po co ta dawka, teraz biorę Prenatal ale wiem, że jak uda się z ciążą to znowu będzie kazał brać ten 5 mg bo tak i trochę mam mętlik w głowie :/
reklama
paulina1994
Fanka BB :)
Mam tak samo [emoji23] jeszcze ten stres czy aby napewno okres dostanę bo w moim przypadku przy zmienię pracy lepiej żebym teraz w ciąży nie była, ale mam nadzieję, że za miesiąc wracam do Was ze staraniami [emoji16][emoji16][emoji16] a tab anty nie chciałam brać na te 3 miesiące bo szkoda żeby jeszcze bardziej ten cykl się rozregulowałTak jest .
Ja to się cieszę też przede wszystkim na początek i nie mogę doczekać w końcu normalnego serduszkowania, takiego do końca że tak powiem. Bo jednak póki się jeszcze wstrzymywalismy, czyli od maja, to jednak bylo tylko <3 przerywane, a już się stęskniłam za takim normalnym ... taka mała różnica a ile radochy .
martoosia04
Ja muszę jechać kupić buty dla starszego do szkoły.
paulina1994
Nie, odrazu na pierwszej wizycie po tym jak lekarz stwierdził, że ciąża jest młodsza niż termin OM dostałam Acard, Luteinę, kwas foliowy 5 mg twierdził, że pomaga to w lepszym przepływie krwi do dzieckaA np nie masz problemów z anemia?
D
Deleted member 182168
Gość
U nas dziś póki co dosyć leniwie. Taka sobie pogoda dziś jeszcze. Mam jednaj ambitny plan odwiedzić jedna z moich przyszłych szwagierek na jej mieszkaniu, bo już od tygodni zaprasza i jakoś nigdy nie było kiedy
To miłych odwiedzin ja dziś na mecz lecę tylko słaba pogoda
Dziewczyny czy możliwy jest śluz plodny przez 8 dni?? Owulacja potwierdzona testami była 3 dni temu a śluz był przed owulacja i teraz też jest, różnica tylko taka że w dzień owulacji on był przezroczysty i się ciągnął a teraz jest lekko żółty ale również jest rozciagliwy. I nie wiem sama... Dziś mam 22dc a moje cykle są z tych dłuższych.
Acard na pewno bo rozrzedza krew, luteina to naturalny progesteron. Więc też przepisywany na podtrzymanie ciąży najwidoczniej kwas foliowy w większej dawce też potrzebny. Chociaż pod tym kątem nie znam dokładnego jego działania.Nie, odrazu na pierwszej wizycie po tym jak lekarz stwierdził, że ciąża jest młodsza niż termin OM dostałam Acard, Luteinę, kwas foliowy 5 mg twierdził, że pomaga to w lepszym przepływie krwi do dziecka
paulina1994
No właśnie do tego kwasu nie jestem przekonana do tak dużych dawek, ale lekarza podważać nie będęAcard na pewno bo rozrzedza krew, luteina to naturalny progesteron. Więc też przepisywany na podtrzymanie ciąży najwidoczniej kwas foliowy w większej dawce też potrzebny. Chociaż pod tym kątem nie znam dokładnego jego działania.
kasiula222
Brałam chwilkę ten kwas ale jak zbadałam poziom we krwi to była masakra i inny gin kazał odstawić i był w szoku że taka dawkę mi dał kwasu . A kierował się tym że mam dziecko z wada genetyczną. Ale obecnie biorę wersję metylowana i teraz poziom jest ok syntetycznego nie biorę wcale . A żeby krew lepiej przepływała to raczej acard . Ja mam mutacje genu niby najłagodniejsza ale zlecił mi gin od pozytywnego testu heparynę.Ja bym na twoim miejscu jeśli bierzesz ten kwas zbdaala poziom kwasu i homocysteiny . A lepiej brać formę. Metylowana przyswaja się lepiejKasia rzuciło mi się kiedyś w oczy ze gin przepisał ci kwas foliowy 15 mg czemu go brałaś ? Ja w ciąży dostałam 5 mg żeby podobno lepiej krew przepływała do dziecka, ale nie wiem do końca czy to dobry pomysł, nie mam obciążonego wywiadu genetycznego więc nie wiem po co ta dawka, teraz biorę Prenatal ale wiem, że jak uda się z ciążą to znowu będzie kazał brać ten 5 mg bo tak i trochę mam mętlik w głowie :/
reklama
kasiula222
KatiNails widzę że jesteś z moich rejonów do kogo chodziłaś do gina?Acard na pewno bo rozrzedza krew, luteina to naturalny progesteron. Więc też przepisywany na podtrzymanie ciąży najwidoczniej kwas foliowy w większej dawce też potrzebny. Chociaż pod tym kątem nie znam dokładnego jego działania.