reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
U mnie dwojka dzieci mialy uczulenie na mleko krowie a ja ich piersia karmilam to wiec i ja musialam byc na takiej diecie.wszedzie pchaja dodatki mleczne np serwatke.musialam czytac wszystkie etykiety.Dam ci nadzieje ze dzieci z tej alergii wyrosly po ukonczeniu roku juz nie mialy.dzis maja 9 i 13 lat i po alergii sladu nie widac.Dodam ze nie licze na to ze jak Marika sie urodzi ze bedzie inaczej . Dolacze z dieta bez mleka i nabialu do ciebie.
To Aleks miał 14 miesięcy i wróciliśmy do nabiału :) bo też to z nim przerabialam :)

reklama
Dziewczyny jak byłyście w ciąży to też nie smakowało wam mięso mielone? Bo ostatnio jadłam i właśnie jakby było za ciężkie dla mnie i mdłe bez smaku [emoji45]nie wiem jak będę jadła moje kochane spaghetti.
Ja cala ciaze nie moglam patrzec na mieso, zadne ! [emoji23] jak w domu gotowali czy smazyli czy chociażby kroili od razu wychodzilam bo tak mi smierdzialo [emoji23] blleeee

To ja Tez miesozerca [emoji23] i uwierz ledwo urodziłam, w szpitalu na obiad pulpety. łykałam jak bociek żaby [emoji23]
Oj... ja też nie mogłam patrzeć na mięso w pierwszym trymestrze. Od czasu do czasu tylko. Do tej pory niewiele rzeczy mi smakuje, a jak sobie pomyślę o jajkach pod jakąkolwiek postacią to aż mnie telepie, gdzie przed ciążą jadłam jajka na śniadanie 3-4 razy w tygodniiu :(

Oj... ja też nie mogłam patrzeć na mięso w pierwszym trymestrze. Od czasu do czasu tylko. Do tej pory niewiele rzeczy mi smakuje, a jak sobie pomyślę o jajkach pod jakąkolwiek postacią to aż mnie telepie, gdzie przed ciążą jadłam jajka na śniadanie 3-4 razy w tygodniiu :(
To może dlatego, że przed ciążą tyle jadłaś. Ja tak mam z serkiem wiejskim na przykład,a wcześniej pochłaniałam codziennie do pracy standardowo. :))

To może dlatego, że przed ciążą tyle jadłaś. Ja tak mam z serkiem wiejskim na przykład,a wcześniej pochłaniałam codziennie do pracy standardowo. :))
Tak to właśnie działa na tej zasadzie że organizm odrzuca to co ma pod dostatkiem, a upomina się o to co mu brakuje. Ja nienawidzę sera białego w kostce. A w obu ciążach w pierwszym trymestrze jak zygalam dalej niż widziałam to tylko ser biały posolony mi wchodził.

Witajcie dziewczyny ja chyba zwariuję albo już mi odbija całkowicie 8-)
Wczoraj dostałam @ przynajmniej tak myślałam, normalnie tak jak zawsze zaczyna się u mnie od plamienia. Niestety dzisiaj nadal plamienie, brzuch boli, krzyż boli ale nie jest to @ jak zawsze u mnie. Zrobiłam test ciążowy oczywiście negatywny. Sama już nie wiem co o tym myśleć :(
Mi się czasami też rozkręcała parę dni :/

nie. ja w ciaze zaszlam w cyklu w ktorym mialam wlasnie ten skąpy okres ale to nie moglo byc przed.
To ja miałam idenycznie. W ogóle ten ciążowy cykl był dziwny. @ prawie nie było tak jak u Ciebie, 2 dni plamienia i 2 dni delikatne krwawienie, owu 3 dni wcześniej niż zwykle i o dziwo praktycznie bez płodnego śluzu, gdzie mnie zawsze zalewało więc spisałam ten cykl na straty...kompletnie, a tu taka niespodzianka, w swoje urodziny 31.05 zobaczyłam 2 kreski, a 1 czerwca beta pozytywna :) :)

reklama
To ja miałam idenycznie. W ogóle ten ciążowy cykl był dziwny. @ prawie nie było tak jak u Ciebie, 2 dni plamienia i 2 dni delikatne krwawienie, owu 3 dni wcześniej niż zwykle i o dziwo praktycznie bez płodnego śluzu, gdzie mnie zawsze zalewało więc spisałam ten cykl na straty...kompletnie, a tu taka niespodzianka, w swoje urodziny 31.05 zobaczyłam 2 kreski, a 1 czerwca beta pozytywna :) :)
czyli odmiennosc potrafi byc owocna i zaskoczyc. ja tez sie nie spodziewalam i takie sytuacje uwielbiam najbardziej. Niespodziewajki :*

Do góry