reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Już poruszałyśmy taki temat :-) każdy radzi inaczej, co ginekolog to inna opinia. My starania w cyklu zaczynamy tydzień przed owulacją co drugi dzień, potem w dniu owulacji i 2 dni po.
Ostatnio czytałam że brak współżycia pogarsza nasienie, a znowu zbyt częste powoduje, że plemniki są nierozwinięte bo produkcja nowych trwa 72h. (3dni)
Bądz tu mądry, a jeszcze trzeba trafić na owulację!
dzieki za info, w takim razie cofam sie do poprzednich Waszych postow, milego :)

Widzę, że piszecie o wieku " idealnym " na zostanie matką, o stabilizacji finansowej itp.

Ja urodziłam córkę rok po skończeniu szkoły a w ciążę zaszłam miesiąc po odebraniu wyników matury. Chociaż starania trwały 2 lata :)
Osobiście nie miałam na co czekać, rodzina była dla mnie zawsze na pierwszym miejscu pragnęłam mieć dziecko a kiedy padło podejrzenie że dzieci mogę nigdy nie mieć to nie było na co czekać :)
Udało się i na to jedno dziecko nas stać. Narzeczony ma stałą pracę, mamy mieszkanie własne. Jest dobrze, córce na pewno niczego nie brakuje i brakować nie będzie. Ale chciałabym spróbować postarać się o jeszcze jedno i tu wiem że jeśli do pracy nie wrócę możemy zapomnieć o kolejnym dziecku.
Wracając do tego wieku. Mam skończone liceum, maturę, prawo jazdy, spełnione wszystkie inne marzenia, od września wracam do szkoły.
Dla małej i dla malucha o którego będziemy się starać.

Jak dla mnie jedna będzie gotowa i psychicznie i finansowo na dziecko mając 20 lat a inna dopiero mając 30-40 :)
Jak milo, ze tak mloda osoba tak dojrzale i obiektywnie pisze nt. maciezynstwa. Przewaznie kobiety rodzace mlodo nie rozumieja tych ktore rodza powiedzmy po 30, i odwrotnie...a tu takie milego zaskoczenie. Milego dnia :)

Pochwalisz sie? Moze mnie natchniesz:d

Kochana postanowiliśmy odpuścić tradycyjny rosół jako pierwsze danie. Postawimy od razu ziemniaki a do nich będzie drób, mielone, schabowe, zrazy i de volaille od wyboru do koloru ale tyle mięsa ze względu na to że potem przyda się jako coś na ciepło do wódki.
Z ciepłych dań będzie jeszcze bigos z kiszonej kapusty, flaczki ( dużo gości lubi więc myślę, że lepsza alternatywa jak ten rosół ) i gołąbki.
Co do zimnych przekąsek będzie ryba po grecku, ryba którą kiedyś mój dziadek sobie wymyślił więc jego imieniem nazywana a'la bolek czyli nic innego jak ryba w farszu z cebuli, odrobiny octu i przecieru pomidorowego nie wymyślne a na prawdę dobre :) będzie jeszcze sałatka gyros i myślimy o jeszcze jakiejś jednej. Będą jajka z majonezem ale też jajka z farszem takim pieczarkowym, śledzie do wódki, zrobimy w domowym sosie śmietanowym i zwykłe z cebulką.
Być może do tego coś jeszcze wymyślimy :)

Moja koleżanka też raz trafiła na lekarza takiego że ręce opadają, Poronila w 12 tc i powiedział jej ( bez żadnych badań bez niczego) że już dzieci mieć nie będzie że zostało jej tylko spróbować z innym partnerem albo zaadoptowac:/ a zmieniła natychmiast lekarza i po pół roku była w ciąży i wszystko bylo dobrze no tylko musiała się oszczędzać:)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
nazwiska takich lekarzy powinny byc upubliczniane.....

Ogólnie muszę wam się pochwalić, jutro jadę na rozmowę o pracę. Jak się uda to trafiła mi się super praca jedna zmiana 7-15
I moim zadaniem byłoby zajmowanie się papierkowymi sprawami, archiwizacja itp.
Coś w rodzaju takiej asystentki.
Oby się udało to rozwiąże wiele naszych problemów i wiele spraw ułatwi no a do tego jak się sprawdzę i zostanę na stałe to kto wie czy nie szybciej zaczniemy starania o rodzeństwo !! :)

Kochana postanowiliśmy odpuścić tradycyjny rosół jako pierwsze danie. Postawimy od razu ziemniaki a do nich będzie drób, mielone, schabowe, zrazy i de volaille od wyboru do koloru ale tyle mięsa ze względu na to że potem przyda się jako coś na ciepło do wódki.
Z ciepłych dań będzie jeszcze bigos z kiszonej kapusty, flaczki ( dużo gości lubi więc myślę, że lepsza alternatywa jak ten rosół ) i gołąbki.
Co do zimnych przekąsek będzie ryba po grecku, ryba którą kiedyś mój dziadek sobie wymyślił więc jego imieniem nazywana a'la bolek czyli nic innego jak ryba w farszu z cebuli, odrobiny octu i przecieru pomidorowego nie wymyślne a na prawdę dobre :) będzie jeszcze sałatka gyros i myślimy o jeszcze jakiejś jednej. Będą jajka z majonezem ale też jajka z farszem takim pieczarkowym, śledzie do wódki, zrobimy w domowym sosie śmietanowym i zwykłe z cebulką.
Być może do tego coś jeszcze wymyślimy :)
Łojej na bogato :d
My na dwie tury rozkladamy bo małe mieszkanie mamy i sie nie zmiescimy..

Dla rodzicow i dziadkow bedzie chyba strogonow (nie wiem jak sie pisze) z bułką i ze dwie sałatki na przekąski no i ciasta, tort, kawa, herbata a na drugą część "młodzieżową" albo fasolka po bretonsku(co myslicie?) Lub zupa gulaszowa, tez jakues salatki no i tort i ciasta i grzanki z rukolą, pomidorem i mozzarellą i chipsy/paluszki i moze jakies owoce

@aga6 oo no ta fasolka dobry pomysł :)

U nas będą 3-rodzaje ciasta + albo 2 małe torty albo jeden wspólny :)
Tylko wiadomo jak to z ciastami wszystkie raczej pójdą na rozdanie po imprezie niż na imprezie :)
My mamy kupione nowe mieszkanie i mamy duży pokój więc możemy robić imprezę w domu a nie lokalu :)
A nie możemy na dwa podzielić roczku bo uparliśmy się że na roczek bierzemy ślub :)

reklama
Do góry