reklama
Makrela
Początkująca w BB
dzieki za info, w takim razie cofam sie do poprzednich Waszych postow, milegoJuż poruszałyśmy taki temat :-) każdy radzi inaczej, co ginekolog to inna opinia. My starania w cyklu zaczynamy tydzień przed owulacją co drugi dzień, potem w dniu owulacji i 2 dni po.
Ostatnio czytałam że brak współżycia pogarsza nasienie, a znowu zbyt częste powoduje, że plemniki są nierozwinięte bo produkcja nowych trwa 72h. (3dni)
Bądz tu mądry, a jeszcze trzeba trafić na owulację!
aga6
Fanka BB :)
My jakos co drugi dzien mniej więcej ale czasem codziennie, czasem co trzy.. nic na siłę. Ochota też musi być żeby czerpać z tego przyjemnosc :-)dzieki za info, w takim razie cofam sie do poprzednich Waszych postow, milego
Makrela
Początkująca w BB
Jak milo, ze tak mloda osoba tak dojrzale i obiektywnie pisze nt. maciezynstwa. Przewaznie kobiety rodzace mlodo nie rozumieja tych ktore rodza powiedzmy po 30, i odwrotnie...a tu takie milego zaskoczenie. Milego dniaWidzę, że piszecie o wieku " idealnym " na zostanie matką, o stabilizacji finansowej itp.
Ja urodziłam córkę rok po skończeniu szkoły a w ciążę zaszłam miesiąc po odebraniu wyników matury. Chociaż starania trwały 2 lata
Osobiście nie miałam na co czekać, rodzina była dla mnie zawsze na pierwszym miejscu pragnęłam mieć dziecko a kiedy padło podejrzenie że dzieci mogę nigdy nie mieć to nie było na co czekać
Udało się i na to jedno dziecko nas stać. Narzeczony ma stałą pracę, mamy mieszkanie własne. Jest dobrze, córce na pewno niczego nie brakuje i brakować nie będzie. Ale chciałabym spróbować postarać się o jeszcze jedno i tu wiem że jeśli do pracy nie wrócę możemy zapomnieć o kolejnym dziecku.
Wracając do tego wieku. Mam skończone liceum, maturę, prawo jazdy, spełnione wszystkie inne marzenia, od września wracam do szkoły.
Dla małej i dla malucha o którego będziemy się starać.
Jak dla mnie jedna będzie gotowa i psychicznie i finansowo na dziecko mając 20 lat a inna dopiero mając 30-40
encirclede
Pochwalisz sie? Moze mnie natchniesz:d
Kochana postanowiliśmy odpuścić tradycyjny rosół jako pierwsze danie. Postawimy od razu ziemniaki a do nich będzie drób, mielone, schabowe, zrazy i de volaille od wyboru do koloru ale tyle mięsa ze względu na to że potem przyda się jako coś na ciepło do wódki.
Z ciepłych dań będzie jeszcze bigos z kiszonej kapusty, flaczki ( dużo gości lubi więc myślę, że lepsza alternatywa jak ten rosół ) i gołąbki.
Co do zimnych przekąsek będzie ryba po grecku, ryba którą kiedyś mój dziadek sobie wymyślił więc jego imieniem nazywana a'la bolek czyli nic innego jak ryba w farszu z cebuli, odrobiny octu i przecieru pomidorowego nie wymyślne a na prawdę dobre będzie jeszcze sałatka gyros i myślimy o jeszcze jakiejś jednej. Będą jajka z majonezem ale też jajka z farszem takim pieczarkowym, śledzie do wódki, zrobimy w domowym sosie śmietanowym i zwykłe z cebulką.
Być może do tego coś jeszcze wymyślimy
Makrela
Początkująca w BB
nazwiska takich lekarzy powinny byc upubliczniane.....Moja koleżanka też raz trafiła na lekarza takiego że ręce opadają, Poronila w 12 tc i powiedział jej ( bez żadnych badań bez niczego) że już dzieci mieć nie będzie że zostało jej tylko spróbować z innym partnerem albo zaadoptowac:/ a zmieniła natychmiast lekarza i po pół roku była w ciąży i wszystko bylo dobrze no tylko musiała się oszczędzać
Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
encirclede
Ogólnie muszę wam się pochwalić, jutro jadę na rozmowę o pracę. Jak się uda to trafiła mi się super praca jedna zmiana 7-15
I moim zadaniem byłoby zajmowanie się papierkowymi sprawami, archiwizacja itp.
Coś w rodzaju takiej asystentki.
Oby się udało to rozwiąże wiele naszych problemów i wiele spraw ułatwi no a do tego jak się sprawdzę i zostanę na stałe to kto wie czy nie szybciej zaczniemy starania o rodzeństwo !!
I moim zadaniem byłoby zajmowanie się papierkowymi sprawami, archiwizacja itp.
Coś w rodzaju takiej asystentki.
Oby się udało to rozwiąże wiele naszych problemów i wiele spraw ułatwi no a do tego jak się sprawdzę i zostanę na stałe to kto wie czy nie szybciej zaczniemy starania o rodzeństwo !!
aga6
Łojej na bogato :dKochana postanowiliśmy odpuścić tradycyjny rosół jako pierwsze danie. Postawimy od razu ziemniaki a do nich będzie drób, mielone, schabowe, zrazy i de volaille od wyboru do koloru ale tyle mięsa ze względu na to że potem przyda się jako coś na ciepło do wódki.
Z ciepłych dań będzie jeszcze bigos z kiszonej kapusty, flaczki ( dużo gości lubi więc myślę, że lepsza alternatywa jak ten rosół ) i gołąbki.
Co do zimnych przekąsek będzie ryba po grecku, ryba którą kiedyś mój dziadek sobie wymyślił więc jego imieniem nazywana a'la bolek czyli nic innego jak ryba w farszu z cebuli, odrobiny octu i przecieru pomidorowego nie wymyślne a na prawdę dobre będzie jeszcze sałatka gyros i myślimy o jeszcze jakiejś jednej. Będą jajka z majonezem ale też jajka z farszem takim pieczarkowym, śledzie do wódki, zrobimy w domowym sosie śmietanowym i zwykłe z cebulką.
Być może do tego coś jeszcze wymyślimy
My na dwie tury rozkladamy bo małe mieszkanie mamy i sie nie zmiescimy..
Dla rodzicow i dziadkow bedzie chyba strogonow (nie wiem jak sie pisze) z bułką i ze dwie sałatki na przekąski no i ciasta, tort, kawa, herbata a na drugą część "młodzieżową" albo fasolka po bretonsku(co myslicie?) Lub zupa gulaszowa, tez jakues salatki no i tort i ciasta i grzanki z rukolą, pomidorem i mozzarellą i chipsy/paluszki i moze jakies owoce
encirclede
@aga6 oo no ta fasolka dobry pomysł
U nas będą 3-rodzaje ciasta + albo 2 małe torty albo jeden wspólny
Tylko wiadomo jak to z ciastami wszystkie raczej pójdą na rozdanie po imprezie niż na imprezie
My mamy kupione nowe mieszkanie i mamy duży pokój więc możemy robić imprezę w domu a nie lokalu
A nie możemy na dwa podzielić roczku bo uparliśmy się że na roczek bierzemy ślub
U nas będą 3-rodzaje ciasta + albo 2 małe torty albo jeden wspólny
Tylko wiadomo jak to z ciastami wszystkie raczej pójdą na rozdanie po imprezie niż na imprezie
My mamy kupione nowe mieszkanie i mamy duży pokój więc możemy robić imprezę w domu a nie lokalu
A nie możemy na dwa podzielić roczku bo uparliśmy się że na roczek bierzemy ślub
reklama
U
użytkownik JOn
Gość
Trzymaaaaam mooooocno!Jutro zrobie. Trzymajcie kciuki [emoji173]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom