reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
U mnie chyba dziś 20 dc (musiałabym sprawdzić bo ten cykl odpuściłam) i dziwnie mrowi mnie podbrzusze i o dziwo nie bolą mnie piersi a zawsze po owu już bolały ale to może być przez bromocorn.. .. Oczywiście przytulasy były nawet około dni płodnych.... A po dniach płodnych dostałam nową ofertę pracy a jak okaże się że jestem w ciąży to nie wiem co robić :szok: w obecnej pracy jeszcze nie złożyłam wypowiedzenia bo dopiero we wtorek dowiem się kiedy będę mogła rozpocząć tam pracę a wtedy napewno będzie za wcześnie na test żeby wiedzieć co robić..... Ehh teraz będę myśleć co robić.... Choć wypowiedzenie złożę i tak za tydzień w piątek to będzie 25 dc to może wtedy coś by wyszło na teście .... :oo:

Kupilam 3 testy dla zaspokojenia ciekawości i spodziewalam sie lepszych kresek ale wyczytalam że czesto jest tak ze stezenie hcg jest wyzsze we krwi a w moczu slabsze i testy potrafia wychodzic blade.

Nova test czułość 25mlu:

Check & go (nie znam czułosci):

Pink test czulosc 25mlu:

To jeszcze jest bardzo wczesna ciążą i myślę że te testy moga takie wychodzić.
Ty naprawdę nie masz chyba na co tracić pieniędzy [emoji23] daj spokój z testami robisz betę więc te testy to tylko strata kasy [emoji4]

U mnie chyba dziś 20 dc (musiałabym sprawdzić bo ten cykl odpuściłam) i dziwnie mrowi mnie podbrzusze i o dziwo nie bolą mnie piersi a zawsze po owu już bolały ale to może być przez bromocorn.. .. Oczywiście przytulasy były nawet około dni płodnych.... A po dniach płodnych dostałam nową ofertę pracy a jak okaże się że jestem w ciąży to nie wiem co robić :szok: w obecnej pracy jeszcze nie złożyłam wypowiedzenia bo dopiero we wtorek dowiem się kiedy będę mogła rozpocząć tam pracę a wtedy napewno będzie za wcześnie na test żeby wiedzieć co robić..... Ehh teraz będę myśleć co robić.... Choć wypowiedzenie złożę i tak za tydzień w piątek to będzie 25 dc to może wtedy coś by wyszło na teście .... :oo:
Beta by ci wyszła myślę więc daruj sobie testy, przy tak ważnej decyzji lepiej nie ryzykować, ja jak składałam wypowiedzenie to pomimo, że test już powinien spokojnie wyjść poszłam na betę żeby wykluczyć ciążę

Ja teraz też nie wiem co robić...Chcę dostać pensję gdzie byłam na l4 na czas tzn jeszcze od pracodawcy, do poniedziałku mam zwolnienie i czas ciągłych zwolnień to 30 dni. Pani doktor powiedziała mi, że nie może mi za bardzo przedłużyć zwolnienia bez podkładki jakim byłby wynik badania, a na angiografie jestem zarejestrowana na grudzień na CITO, to i tak wcześnie bo bez Cito miałabym na lutego. I teraz tak, jak da mi zwolnienie dalej to wypłaca mi już ZUS ale może też cofnąć zasiłek. Do pracy nie wrócę choćbym chciała, bo po 1 kierownik nawet sam kazał już ciągnąć zwolnienie do końca umowy a po drugie teraz nie mam tam dojazdu... I czy jak nie będę miała l4 to czy mnie nie zwolni dyscyplinarnie jak nie przyjdę do pracy tych 10 ostatnich dni...
Będziesz miała dyscyplinarne zwolnienie jeśli nie pojawisz się w pracy i nie będzie to nieobecność usprawiedliwiona więc albo zwolnienie albo ewentualnie możesz pogadać o jakimś urlopie nawet bezpłatnym...

Będziesz miała dyscyplinarne zwolnienie jeśli nie pojawisz się w pracy i nie będzie to nieobecność usprawiedliwiona więc albo zwolnienie albo ewentualnie możesz pogadać o jakimś urlopie nawet bezpłatnym...
No właśnie nie chcę zwolnienia bo o pieniądzach mogę zapomnieć. Albo wypowiedzenie złożę... Bo o jakimkolwiek dogadaniu się z tym kierownikiem nawet o bezpłatny urlop nie ma opcji, z tym człowiekiem żadna rozmowa nie ma sensu.

reklama
Do góry