reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
A u mnie dzisiaj takie objawy - ciągle chce mi się spać (to bez zmian) do tego brzuch już tak nie boli jak na @, czuje dziwny taki delikatny dyskomfort i rano tak pulsacyjnie ciągnął mnie jajnik prawy a ostatnio ciągnął tylko lewy, a i mam oooogrom śluzu takiego bezbarwnego. Jeszcze 4 dni... Jak tutaj sobie głowę zająć w domu? xD Na niczym na pewno się nie skupię np na książce czy filmie i dlatego tak mi się ten ostatni tydzień cyklu mega dłuży...

A u mnie dzisiaj takie objawy - ciągle chce mi się spać (to bez zmian) do tego brzuch już tak nie boli jak na @, czuje dziwny taki delikatny dyskomfort i rano tak pulsacyjnie ciągnął mnie jajnik prawy a ostatnio ciągnął tylko lewy, a i mam oooogrom śluzu takiego bezbarwnego. Jeszcze 4 dni... Jak tutaj sobie głowę zająć w domu? xD Na niczym na pewno się nie skupię np na książce czy filmie i dlatego tak mi się ten ostatni tydzień cyklu mega dłuży...

To wszystko brzmi optymistycznie ;)

Zycze Ci z calego serca zeby sie udalo.
Szczerze? Wolalabym najpierw sprawdzic co sie dzieje w moim organizmie ze ostatnio takie cyrki sie dzieja.. a ciaza pptem...tym bardziej ze mam przypuszczenia ze cos jest nie tak skoro dwa ostatnie cykle najprawdopodobniej zaskoczylo ale ciążę biochemiczne...
Zresztą mielismy teraz uwazac a wyszlo jak wyszlo [emoji6]
1x w 14dc jak dla mnie może być całkiem wystarczający. :)
Eee tam w takie cuda nie wierze [emoji14] jak 5 czy wiecej razy w czasie plodnych nie działało to i raz tym bardziej nie [emoji6] w dodatku do ow jeszcze kilka dni wiec raczej nie [emoji6]

Ekspertki moje kochane!!! mam pytanie.
jestem juz zalamana bo historia sie powtarza za kazdym l4.
moja firma zatrudnia ponizej 21 pracownikow i ciagle uzeram sie zusem. kazde l4 po wykorzystaniu 33dni wyplaca zus.
13 lipca bylam na zwolnieniu do 21 i od 22 do 31. Moja firma twerdzi ze wyslala zwolnienia do ksiegowego bo biuro ksiegowe jest w Poznaniu. Dzwonilam do ksiegowego 1 sierpnia bo w Zus-ie nadal nie bylo moich dokumentow i ksiegowy potwierdzil ze nie wyplynelo do niego zadne zwolnienie lekarskie. dodam tylko ze w moim tel wszystkie rozmowy sa nagrywane. Zadzwonil ksiegowy 3 sierpnia ze zwolnienia doszly, wypisze co musi i wysyla.
Dzwonie do Zus-u nadal nic nie maja. Dzis uderzylam zas do ksiegowego ktory uwaga podal mi date wyslania zwolnien 25 lipca... ups się pan lekko wkopal bo wczesniej twierdzil ze 3 sierpnia je dopiero dostal. Dzwonie dzis do Zus i mowie znow jak sprawa wyglada ze niby 25 lipca byly wyslane.. z Poznania do Gorzowa Wlkp. poczta 3tyg nie idzie. Pan uprzejmie poinformowal ze nie maja zadnych dokumentow w formie papierowej ani elektronicznej. Firma wyplacila mi ynagrodzenie za czas przed zwolnieniem... minal miesiac i nadal nie mam kasy. Co ja moge zrobic? moge gdzies to zglosic? przeciez tak byc nie moze. ja mam obowiazek druk ZLA dostarczyc w ciagu 7 dni... pracodawca i ksiegowy nie sa ograniczeni czasowo ale maja zrobic to jak najszybciej.. w moim wypadku minal ponad miesiac.. czy to mozna uznac za termin jak najszybciej?

Szczerze? Wolalabym najpierw sprawdzic co sie dzieje w moim organizmie ze ostatnio takie cyrki sie dzieja.. a ciaza pptem...tym bardziej ze mam przypuszczenia ze cos jest nie tak skoro dwa ostatnie cykle najprawdopodobniej zaskoczylo ale ciążę biochemiczne...
Zresztą mielismy teraz uwazac a wyszlo jak wyszlo [emoji6]Eee tam w takie cuda nie wierze [emoji14] jak 5 czy wiecej razy w czasie plodnych nie działało to i raz tym bardziej nie [emoji6] w dodatku do ow jeszcze kilka dni wiec raczej nie [emoji6]

Wiec najpierw sprawdź czy wszystko dobrze. Ale tu Cie zaskocze, bo u mnie wczesniej wiele razy i nic, a w lipcu tylko raz i jest :) tylko fakt mialam pewnosc, ze jest owulacja. Te ciaze biochemiczne to beta wychodzi i co jeszcze jak to sie objawia itp ?

Wiec najpierw sprawdź czy wszystko dobrze. Ale tu Cie zaskocze, bo u mnie wczesniej wiele razy i nic, a w lipcu tylko raz i jest :) tylko fakt mialam pewnosc, ze jest owulacja. Te ciaze biochemiczne to beta wychodzi i co jeszcze jak to sie objawia itp ?
nie znam sie i nigdy na szczescie mnie nie dotyczylo ale obstawiam ze spada beta hcg

Ja przeszłam biochemiczną, jeśli robisz testy to test bedzie pozytywny, beta również, ale tak w terminie okresu przychodzi nie taki zwykły okres a bardzo silne krwawienie z mega bólami, beta powinna po tym spadać i testy również powinny robić się negatywne.

reklama
Drożność to również jedno ze standardowych badań ktore z tego co widzialam dziewczyny w wiekszosci wykonuja juz przed uplynieciem roku staran.
Ja obecnie zawiesilam starania a staralismy sie 11cs i co z tego ze jestem mloda jak prawie rok nie wychodziło.. ? Teraz w poniedziałek ide do gina bo zaczelo cos sie dziac z moim cyklem i pojawilo sie krwawienie w srodku cyklu.. moze nadzerka, moze polip, miesniak, a moze zwykle zaburzenia hormonalne ale nie zamierzam czekac z leczeniem jesli to jakas blahostka wszystko blokowala (ale do staran narazie nie wracamy..no chyba ze 1x[emoji173] w 14dc zdziala cuda jakies haha )
Kamila ja tak, z wtedy jeszcze nie mężem, splodzilam pierwszego syna. Wprawdzie były stosunki wcześniej, ale z prezerwatywa. I raz bez w 14dc i to wystarczyło [emoji1]

Do góry