reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze, chociaż wiecie, po poronieniu w świadomości dwie krechy to zdecydowanie początek dłuuuugiej drogi ;).
Staram się jednak myśleć pozytywnie, bo samo udręka nic mi nie da i tak będzie co ma być.

Pytałyście o dc. Dzisiaj jest 36 dc stąd takie krechy mocne. Zresztą dla mnie kosmos, bo wyszły od razu, jak tylko test się nasączył o_O. Widocznie cykl miał być planowo 27 dniowy, jak wynika z wykresu temperatury.

@Ann_ tak :), termin wychodzi na kwiecień i baaardzo bym chciała móc za czas jakiś dołączyć do kwietniówek, a na razie zostaję z Wami :).
Tu zawsze jesteś mile widziana, zaglądaj do nas [emoji11]
No właśnie, każda z nas ma trochę inaczej i w sumie takie doradzanie żeby zwlekać z lekarzem jest trochę nie na miejscu bo nie wiemy kogo mamy po drugiej stronie. :) Wiadomo nie zobaczymy od razu dzidziusia ale chociaż lekarz ogólnie zobaczy czy wszystko ok, doradzi co dalej z dotychczasowymi lekami itp. :)
Tu sie zgadza, ze kazda ma inna historię. Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam, nawet o becie. Poszłam zaraz po pozytywnym teście, ginka tylko ginekologiczne mnie zbadala. Powiedziała że możliwe że ciąża, ale muszę iść zbadać krew. Więc ja nawet nie wiedziałam o tym nic a nic. Q drugiej ciąży czekałam do 7tc z pierwsza wizyta i 2 dni przed wizytą zaczęłam krwawic. Do dnia wizyty było już po ciąży. Potem kazał mi przyjść szybciej w kolejnej ciąży, ale nie zalecił leków. I urodziłam drugie dziecko z trzeciej ciąży. Przy 4 ciąży (miesiąc temu) znowu czekałam z wizyta do 7tc (bo nie przypuszczałam, że 2 raz spotka mnie poronienie, nawet mi to przez myśl nie przeszlo) i znowu usłyszałam od ginekologa dlaczego tak pozno przychodze.
A u mnie po rozciągliwym śluzie z popołudnia już ani śladu. Teraz znów mleczy kremowy, szyjka wysoko i twarda.
U mnie dziś już tylko lepki, nieplodny. Szyjka wysoko. Więc już tylko czekamy
Trzymajcie kciuki jutro. Idę na bete. bede 72h po pierwszej wiec przyrost musi byc 114%.
Będzie ładna na pewno. Czekam na wyniki [emoji5]

Kochane którym się udało w ostatnim czasie zobaczyć dwie kreski.
Jeśli zostały Wam jakieś resztki testów owulacyjnych, to zróbcie jeden i sprawdzimy czy mit o dodatnich testach owu w ciąży jest prawdziwy [emoji4][emoji4]
Co Wy na to ?

U mnie to wyglądało tak. Ten na dole to test owu. W życiu takiej kreski nie miałam
IMG_3042.JPG

Załączniki

• IMG_3042.JPG
    IMG_3042.JPG
    220,6 KB · Wyświetleń: 404
Oglądam królowe życia i kazdy kolejny odcinek niszczy mnie bardziej. uwielbiam ten program a jednoczesnie tak strasznie mnie irytuje. nie wiem czemu ja to patrzę w ogóle :p
Ojjjj ja też lubie ten program! Nie wien czemu.moze dlatego ze jest taki "prawdziwy"..Puste te niektóre lale..choć ja uwielbiam patrzeć na Rafalka i Gabriela..bozeee usmieje się zawsze przy ich wątkach :-p

Zniknelam:p Dzis 5dc i jeszcze minimalnie krwawie. Za niedlugo przyjemny czas sie u mnie zacznie. W tym cyklu postanowilam byc spokojna i nie bede robic testow owu bo juz tyle nie udanych prob ze szkoda mi juz kasy na nie. Moze jak odpuszcze to sie uda i zostane mama majowa. Jesli by byl udany strzal w tym cyklu to termin porodu bym miala 18maj.

reklama
Do góry