reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze, chociaż wiecie, po poronieniu w świadomości dwie krechy to zdecydowanie początek dłuuuugiej drogi ;).
Staram się jednak myśleć pozytywnie, bo samo udręka nic mi nie da i tak będzie co ma być.

Pytałyście o dc. Dzisiaj jest 36 dc stąd takie krechy mocne. Zresztą dla mnie kosmos, bo wyszły od razu, jak tylko test się nasączył o_O. Widocznie cykl miał być planowo 27 dniowy, jak wynika z wykresu temperatury.

@Ann_ tak :), termin wychodzi na kwiecień i baaardzo bym chciała móc za czas jakiś dołączyć do kwietniówek, a na razie zostaję z Wami :).
Tu zawsze jesteś mile widziana, zaglądaj do nas [emoji11]
No właśnie, każda z nas ma trochę inaczej i w sumie takie doradzanie żeby zwlekać z lekarzem jest trochę nie na miejscu bo nie wiemy kogo mamy po drugiej stronie. :) Wiadomo nie zobaczymy od razu dzidziusia ale chociaż lekarz ogólnie zobaczy czy wszystko ok, doradzi co dalej z dotychczasowymi lekami itp. :)
Tu sie zgadza, ze kazda ma inna historię. Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam, nawet o becie. Poszłam zaraz po pozytywnym teście, ginka tylko ginekologiczne mnie zbadala. Powiedziała że możliwe że ciąża, ale muszę iść zbadać krew. Więc ja nawet nie wiedziałam o tym nic a nic. Q drugiej ciąży czekałam do 7tc z pierwsza wizyta i 2 dni przed wizytą zaczęłam krwawic. Do dnia wizyty było już po ciąży. Potem kazał mi przyjść szybciej w kolejnej ciąży, ale nie zalecił leków. I urodziłam drugie dziecko z trzeciej ciąży. Przy 4 ciąży (miesiąc temu) znowu czekałam z wizyta do 7tc (bo nie przypuszczałam, że 2 raz spotka mnie poronienie, nawet mi to przez myśl nie przeszlo) i znowu usłyszałam od ginekologa dlaczego tak pozno przychodze.
A u mnie po rozciągliwym śluzie z popołudnia już ani śladu. Teraz znów mleczy kremowy, szyjka wysoko i twarda.
U mnie dziś już tylko lepki, nieplodny. Szyjka wysoko. Więc już tylko czekamy
Trzymajcie kciuki jutro. Idę na bete. bede 72h po pierwszej wiec przyrost musi byc 114%.
Będzie ładna na pewno. Czekam na wyniki [emoji5]

Kochane którym się udało w ostatnim czasie zobaczyć dwie kreski.
Jeśli zostały Wam jakieś resztki testów owulacyjnych, to zróbcie jeden i sprawdzimy czy mit o dodatnich testach owu w ciąży jest prawdziwy [emoji4][emoji4]
Co Wy na to ?

U mnie to wyglądało tak. Ten na dole to test owu. W życiu takiej kreski nie miałam
IMG_3042.JPG

Załączniki

• IMG_3042.JPG
    IMG_3042.JPG
    220,6 KB · Wyświetleń: 396
Oglądam królowe życia i kazdy kolejny odcinek niszczy mnie bardziej. uwielbiam ten program a jednoczesnie tak strasznie mnie irytuje. nie wiem czemu ja to patrzę w ogóle :p
Ojjjj ja też lubie ten program! Nie wien czemu.moze dlatego ze jest taki "prawdziwy"..Puste te niektóre lale..choć ja uwielbiam patrzeć na Rafalka i Gabriela..bozeee usmieje się zawsze przy ich wątkach :-p

Zniknelam:p Dzis 5dc i jeszcze minimalnie krwawie. Za niedlugo przyjemny czas sie u mnie zacznie. W tym cyklu postanowilam byc spokojna i nie bede robic testow owu bo juz tyle nie udanych prob ze szkoda mi juz kasy na nie. Moze jak odpuszcze to sie uda i zostane mama majowa. Jesli by byl udany strzal w tym cyklu to termin porodu bym miala 18maj.

reklama
Do góry