reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Oglądam tv a syn skacze po pokoju [emoji5]. Za chwilkę idziemy do łóżka. Ten pierwszy trymestr mnie wykańcza. Zazdroszczę tym co już są w drugim.

xrot3e3khrx43f8f.png
Sama sobie zazdroszczę, że już skończyłam pierwszy trymestr. Minie Ci Kochana szybciutko!

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Mój lekarz też to mówił... Ale gdy tak podsumowałam jego słowa i przestałam my ufać to wyszło na to że wcale się ponad rok nie staram i nie mam się czym przejmować. Mianowicie kazał mi brać luteinę od 15 dc do 27 dc zawsze! Bez sprawdzania poziomu progesteronu we krwi! Bez monitoringu! Dopiero gdy go docisnelam to mi powiedział że zbyt wczesne przyjęcie luteiny blokuje owulacje! OMG! Więc przez ile cykli owulacje mi tym działaniem zablokował?? Teraz od dwóch cykli chodzę na monitoring i okazuje się że raz wypada 13 dc a raz 16!! Więc czy w moim wypadku można powiedzieć że staram się od ponad pół roku i jestem bezpłodna? Chyba nie.... Ostatnio myślę że staram się od 2 cykli a nie 16 cykli....

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Co lekarz to inna teoria i teraz któremu zaufać?
Ja na swoim przykładzie wiem,że NIC nie badałam, W OGÓLE nie myślałam o ciąży, chociaż ❤️ się bez zabezpieczenia więc myśl „a może zajde” była - na takim totalnym luzie właśnie nam się udało. Przez nieswiadomość poroniłam,ale wiem chociaż że „mogę”
Ciężko wyluzować ale warto wsłuchać się w swoje ciało... bo każdy lekarz uważa inaczej...

@Mamulkakubusia wróci apetyt wróci :D gwarantuje Ci to :D mnie od mięsa odrzuciło, a wczoraj jak w sklepie kiełbasę wiejską zobaczyłam to mało co jej oczami przez tą ladę nie zjadłam [emoji23][emoji23]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Ja w ciazy mdlalam jak czulam zapach ryb :d do sklepu sama nie chodzilam bo udalo mi sie zemdlec dwa razy :p
A miesa w I trym w ogole nie jadlam a pozniej mialam faze na pieczone ;p

Ja w ciazy mdlalam jak czulam zapach ryb :d do sklepu sama nie chodzilam bo udalo mi sie zemdlec dwa razy [emoji14]
A miesa w I trym w ogole nie jadlam a pozniej mialam faze na pieczone ;p
To ja w obu właśnie ciążach fakt faktem nie zemdlałam ale czarno przed oczami, jakbym zaraz zemdleć miała. I właśnie z obu mnie odrzuciło od mięsa w pierwszym trymestrze. a potem wszystko wraca i mieszam smaki [emoji23]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

To ja w obu właśnie ciążach fakt faktem nie zemdlałam ale czarno przed oczami, jakbym zaraz zemdleć miała. I właśnie z obu mnie odrzuciło od mięsa w pierwszym trymestrze. a potem wszystko wraca i mieszam smaki [emoji23]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
No pozniej tez robilam mieszanki wybuchowe :d i mialam tez smaka na cytrusy wszelkie.
I u mnie przez to niejedzenie miesa (ogolnie w I trym schudlam.. 7kg) nabawilam sie anemii.. jadlam wlasciwie tylko z przymusu raczej owoce i warzywa. Ale pozniej minelo ;d i jadlam wszystko

Hej Dziewczyny:))) podczytuje Was już troszkę ;) postanowiłam dołączyć :) zwłaszcza po postach dziewczyn w podobnym wieku do mojego i o rodzinnej presji...
Flor87, 31 lat, 0dzieci, 5 cykl starań

cześć dziewczyny, u mnie 19dc, znowu od jakich kilku dni dziwnie ciągnie mnie podbrzusze, czasami zakuje, czy to może być jakiś objaw odstawienia tabletek czy to jakiś symptom czegoś?

Ciekawy temat, nie wiedziałam o czymś takim. Dla staraczek z długim stażem. To jest alternatywą dla invitro.
To nie jest alternatywa dla in vitro. Naprotechnologia nie pomoże gdy np masz niedrozne jajowody czy za słabe plemniki.
Dla mnie Naprotechnologia to po prostu nazwa powszechnego kalendarzyka. Według mnie nie jest metodą leczenia nieplodnosci bo niby jak? Może być metodą wspierająca ale na pewno nie dominującą

reklama
Hej dziewczyny, wrocilam;) tamten cien.. nie wiem czym był, chyba wadliwy test to bo jak onaczej to wytumaczyć? Kreska ewidentnie byla, a wczoraj dostalam @. Pocieszakace jest to, jak pieknie skrocil mi sie cykl. Z 35 dni do 29 :)
@Migdalove zmienisz mi w tabelce dane? 5 cykl staran zaczynamy i kolejna @ 29.03.
W tym cyklu wracamy do gry, moj moj sprawny po zabiegu :) urolog dal mu dodatkowo skierowanie na badania nasienia, tak zapobiegawczo ;) w tym cyklu nie robie testow owu, zobaczymy, moze wiekszy spontan zaskoczy :)

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry