reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja kiedyś jak dostałam skierowanie do kardiologa na CITO to zaproponowali mi termin za 8 miesięcy. Koniec końców poszłam prywatnie... i jak sobie pomyśle, ze 30% z pensji idzie ja ZUS i podatki to mnie szlak trafia bo ja z państwowej służby zdrowia korzystam jedynie w zakresie rodzinnego raz na pol roku jak do tej pory albo i rzadziej...
Ja też bym poszła najchętniej prywatnie ale na ten moment nie mogę sobie pozwolić bo u nas to koszt 870zł...

reklama
Zrobilam ten test facelle i jakis cien jest. Ale na cieniach przejechalam sie wiele razy. Wiec jesli cos ma byc na rzeczy to po powrocie powinno byc juz znacznie bardziej widoczne i wtedy uwierzę.
Trzymam w kciuki :) chociaż ja po ostatnim to chyba cienia nie do końca wierzę. Z całego serca życzę żeby ciemniala ta druga kreska.

Trzymam kciuki [emoji110] oby kreska ciemniala [emoji6][emoji110] testuj ponownie dopiero w dniu spodziewanej @ [emoji6]
Zrobilam ten test facelle i jakis cien jest. Ale na cieniach przejechalam sie wiele razy. Wiec jesli cos ma byc na rzeczy to po powrocie powinno byc juz znacznie bardziej widoczne i wtedy uwierzę.
Ja sama juz w takie cienie nie wierze bo dwa cykle pod rząd miałam podobne a @ przychodzila po kiku dniach wiec u mnie takie cienie raczej oznaczaly biochemiczne..

Trzymam kciuki [emoji110] oby kreska ciemniala [emoji6][emoji110] testuj ponownie dopiero w dniu spodziewanej @ [emoji6]
Ja sama juz w takie cienie nie wierze bo dwa cykle pod rząd miałam podobne a @ przychodzila po kiku dniach wiec u mnie takie cienie raczej oznaczaly biochemiczne..
No tak znam to skads. Ja w 1cs nie mialam cb bo badalam bete i proga. A w 2cs nie badalam wiec nie wiem.. Ale raczej te plamienia i skąpy okres nie pasuja.. Czytalam ze przy cb jest dosc mocne krwawienie ze skrzepami ale opóźnienia mialam w @3-4 dni. Poprostu pech i testy lipne. Po powrocie kupie w DOZ strumieniowy i one jeszcze mnie nie zawiodly.

No tak znam to skads. Ja w 1cs nie mialam cb bo badalam bete i proga. A w 2cs nie badalam wiec nie wiem.. Ale raczej te plamienia i skąpy okres nie pasuja.. Czytalam ze przy cb jest dosc mocne krwawienie ze skrzepami ale opóźnienia mialam w @3-4 dni. Poprostu pech i testy lipne. Po powrocie kupie w DOZ strumieniowy i one jeszcze mnie nie zawiodly.
No to u Ciebie to pewnie lipny test byl wtedy[emoji6] oby tym razem kreska ciemniala jak trzeba [emoji110]

U mnie krwawienie po tych cieniach bylo takie jak zawsze czyli obfite (choć teraz @ tak obfita byla tylko dwa dni- co mi sie nigdy nie zdarzalo- no i plamienia do 8dc.)... wiec obstawiam ze to byla biochem... dwa razy.. pod rząd..ehh.. no nic zyje dalej, mam juz jednego szkraba i musi mi wystarczyć [emoji4]

No to u Ciebie to pewnie lipny test byl wtedy[emoji6] oby tym razem kreska ciemniala jak trzeba [emoji110]

U mnie krwawienie po tych cieniach bylo takie jak zawsze czyli obfite (choć teraz @ tak obfita byla tylko dwa dni- co mi sie nigdy nie zdarzalo- no i plamienia do 8dc.)... wiec obstawiam ze to byla biochem... dwa razy.. pod rząd..ehh.. no nic zyje dalej, mam juz jednego szkraba i musi mi wystarczyć [emoji4]
A ja właśnie w 1 cs mialam okropna @ takie silne krwawienie 2 dni ze skrzepami.. A w 2cs jakbym jej prawie nie miala.. A teraz w 3cs mam nadzieje ze jej miec wcale nie bede.

Ostatnio wspominałyście o sprzedaży rzeczy dziecięcych, ja też postanowiłam sprzedać jedną rzecz. Karuzelę SKIP HOP, nie jest mi potrzebna a jak już się kiedyś uda to kupię taką jaka mi wtedy będzie się podobać.

Ostatnio wspominałyście o sprzedaży rzeczy dziecięcych, ja też postanowiłam sprzedać jedną rzecz. Karuzelę SKIP HOP, nie jest mi potrzebna a jak już się kiedyś uda to kupię taką jaka mi wtedy będzie się podobać.
Ja sie dzisiaj zmobilizowalam do przejrzenia tych wszystkich malych ubranek i wystawilam na sprzedaż [emoji57]

reklama
Ja od razu sprzedawalam jak chłopaki wyrastali to na bieżąco szło na sprzedaż. Nie chciałam trzymać tego w domu. Nie planowałam więcej dzieci. Ale teraz, jak widać to co innego. Po młodszym mam jeszcze wózek nawet 3w1, a po starszym łóżeczko (turystyczne). Wiec na początek jestesmy ustawieni. Nie kupowałabym nowego wózka nawet jakby to była dziewczynka. Co tam ze wózek szaro-błękitny [emoji23] gondola jak nowa to po co wydawać bez sensu pieniądze.

Do góry