reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie jestem taka jak inni. Jestem niecierpliwa strasznie:( nic nie poradzę ze tak juz mam.
Dzis spadek temp. To chyba nie zwiastuje dobrze.
Ale ja cię doskonale rozumiem ! Uwierz ! Też przed pierwszą ciążą 3 miesiące nie tknelam alko, po poronieniu po owulacji nie brałam gorących kąpieli itp rzeczy, a szczerze tak jak już kiedyś tu pisałam zaszłam w ciążę w miesiącu kiedy miałam nawał roboty, przy życiu podtrzymywała mnie kawa, a po tym szczęśliwym stosunku, jak tylko skończyliśmy poszłam się odrazu umyć bo chciałam iść spać bo do dupy się czułam, nóg do góry nie trzymałam, leżeć z tym nie leżałam więc reguły nie ma jak będziesz miała być w ciąży i będzie miało być dobrze to będzie ;)

reklama
A lepszy femibion czy prenatal ? :) nie brałam żadnego z nich, ale ze względu na to, ze ma metylowana formę bardziej mnie to przekonuje niż zwykły kwas :)
To zalezy. Jesli chodzi o starania i pietwszy trymestr ciąży, to obojetnie- moze byc femibion, chyba nawet jest tańszy.
Jesli chodzi o 2i3 trymestr to zdecydowanie polecam prenatal duo, bo ma wysoką dawke DHA 600mg, ktore są wazne dla prawidlowego rozwoju mózgu dziecka, a feminion 2 zaledwie 200mg.
Podsumowując-przy staraniach i w 1 trym obojetnie czy femibion czy prenatal, oba maja metylowany kwas foliowy.
W 2i3 trymestrze prebanatal lub inny z wysoką dawką DHA :)

A lepszy femibion czy prenatal ? :) nie brałam żadnego z nich, ale ze względu na to, ze ma metylowana formę bardziej mnie to przekonuje niż zwykły kwas :)
Skład Femibion 0

porcja dzienna (1 tabletka) zawiera: foliany 800µg (400%)*, w tym: kwas foliowy 400µg, L-metylofolian wapnia (ekwiwalent kwasu foliowego) 416µg; witamina B2 1,4mg (100%)*; witamina B6 1,4mg (100%)*; witamina B12 2,5µg (100%)*; witamina D3 20µg (400%)*; witamina E 2,4mg (20%)*; jod 150µg (100%)*.

Prenatal Uno poniżej na zdjęciu [emoji4]
1533623839005.jpg

Załączniki

• 1533623839005.jpg
    1533623839005.jpg
    722,6 KB · Wyświetleń: 316
Ale ja cię doskonale rozumiem ! Uwierz ! Też przed pierwszą ciążą 3 miesiące nie tknelam alko, po poronieniu po owulacji nie brałam gorących kąpieli itp rzeczy, a szczerze tak jak już kiedyś tu pisałam zaszłam w ciążę w miesiącu kiedy miałam nawał roboty, przy życiu podtrzymywała mnie kawa, a po tym szczęśliwym stosunku, jak tylko skończyliśmy poszłam się odrazu umyć bo chciałam iść spać bo do dupy się czułam, nóg do góry nie trzymałam, leżeć z tym nie leżałam więc reguły nie ma jak będziesz miała być w ciąży i będzie miało być dobrze to będzie ;)
to prawda.
dokopalam sie informacji takiej:
Oto wyniki:
– 11% wykresów wskazujących owulację lecz nie zakończonych ciążą wskazywało spadek,
– 23% wykresów wskazujących owulację i zakończonych ciążą wskazywało spadek.
– W wykresach ciążowych pokazujących spadek przeważał on pomiędzy 7 a 8 dniem po owulacji.

wiec jest dla mnie nadzieja dzis 7dpo;p

to prawda.
dokopalam sie informacji takiej:
Oto wyniki:
– 11% wykresów wskazujących owulację lecz nie zakończonych ciążą wskazywało spadek,
– 23% wykresów wskazujących owulację i zakończonych ciążą wskazywało spadek.
– W wykresach ciążowych pokazujących spadek przeważał on pomiędzy 7 a 8 dniem po owulacji.

wiec jest dla mnie nadzieja dzis 7dpo;p
Będzie dobrze zobaczysz ! [emoji9] Czekamy na twoje dwie kreski [emoji4]

Ja na twoim miejscu korzystałabym z atrakcji, a nie stresowała się czy będzie się zagnieżdżać zarodek czy nie, jeśli będzie miał się zagnieździć i będzie silny to się zagnieździ spokojnie [emoji4] myślisz, że jak ktoś się stara o dziecko to każdy tak usilnie myśli czy może doszło do zagnieżdżenia czy już test wykonać itd, moja kumpela, która się starała pół roku robiła dopiero test bodajże jak się okres spóźniał 3-4 dni więc trzeba wszystko brać z przymrużeniem oka :) kuzynka moja pod koniec października u mojej mamy na imieninach tyle wypiła, że za głowę się złapałam, a na Wszystkich świętych mówiła mi, że w ciąży jest [emoji4] urodziła zdrowego synka w czerwcu ;) oczywiście zrobisz jak uważasz, ale myślę, że jak tfu tfu okres byś dostała to byś się nieźle zdenerwowała, że nie wykorzystałas wakacji na 100% [emoji4]

Dokładnie. My pojechaliśmy na narty jak nie wiedziałam (nie podejrzewałam, że uda się w 1 cs), a i tak się zagnieździło ;p a biorąc pod uwagę, że o ciąży wiedziałam już w 24dc to akurat na ten czas pewnie co byliśmy na nartach przypadło... jak już byłam w ciąży to też byliśmy na nartach i też nie miało to na nic wpływu.
Teraz zapytałam lekarza o wyjazd na Chorwację to mi powiedział, że jak najbardziej trzeba korzystać jak jest wszystko w porządku i dobrze się czuję, bo najgorsze co można zrobić to położyć się bez przyczyny w oczekiwaniu na kilka miesięcy i myśleć ;p
Dzisiaj zaczynam 27 tc i póki jest mi dane korzystam ;) i zamierzam jak najdłużej ;) i pracować i wyjeżdżać ;) bylebym nie musiała z jakiegoś powodu siedzieć w domu, bo tego nie przeżyję ;p

Dokładnie. My pojechaliśmy na narty jak nie wiedziałam (nie podejrzewałam, że uda się w 1 cs), a i tak się zagnieździło ;p a biorąc pod uwagę, że o ciąży wiedziałam już w 24dc to akurat na ten czas pewnie co byliśmy na nartach przypadło... jak już byłam w ciąży to też byliśmy na nartach i też nie miało to na nic wpływu.
Teraz zapytałam lekarza o wyjazd na Chorwację to mi powiedział, że jak najbardziej trzeba korzystać jak jest wszystko w porządku i dobrze się czuję, bo najgorsze co można zrobić to położyć się bez przyczyny w oczekiwaniu na kilka miesięcy i myśleć ;p
Dzisiaj zaczynam 27 tc i póki jest mi dane korzystam ;) i zamierzam jak najdłużej ;) i pracować i wyjeżdżać ;) bylebym nie musiała z jakiegoś powodu siedzieć w domu, bo tego nie przeżyję ;p
Dokładnie, jeśli nic się nie dzieje to głupota by było siedzieć w domu, myśleć, czekać na każdy wynik badania online i odświeżać milion razy stronę czy aby nie dodali, ja w pierwszej ciąży poszłam odrazu na L4 jaką ja byłam głupia siedziałam tylko 3 miesiące w domu (poroniłam) a myślałam, że oszaleje teraz nie zamierzam tego błędu popełniać raz jeszcze...
Około 30 tc pewnie z L4 bym już skorzystała bo też bym chciała wszystko przygotować dla maleństwa i odpocząć ale wcześniej nie ma co siedzieć w domu jeśli nie ma takiej konieczności..

@Maliina z jednej strony cię rozumiem, bo rozumiem ta chęć bycia mamą. Ja w cyklach stymulowanych też byłam pewna, że w ciąży jestem i nawet do autobusu nie podbiegałam, bo to wstrząsy ;) nie mówiąc już o podniesieniu czegoś cięższego;) ale po 3 takich cyklach poczułam, że jeszcze jeden taki i popadnę w paranoję ;) Teraz żyję normalnie i praktycznie w ogóle nie zastanawiam sie czy jestem, czy nie jestem w ciąży. Tak jak dziewczyny pisały jak się będzie miało zagnieździć to się zagnieździ. Także korzystaj z wakacji i baw się dobrze, a ja trzymam kciuki żebyś po urlopie ujrzała upragnione 2 kreseczki:tak:

reklama
Byłam na weekend nad morzem troszkę oderwać się od domu, pracy i starań. Jak wracaliśmy już do domku w niedziele to byliśmy świadkami wypadku motocyklowego. Kobieta mocno ucierpiała. ja wzywałam pogotowie mój M ogarniał ruch. Kobietę zabrał helikopter, powiem Wam że nie mogę przestać o tym myśleć...
Bardzo chciałabym wiedzieć co z nią, nie ma żadnych informacji w necie poza zwykłymi notatkami o wypadku...
My jak wracaliśmy w sobotę mijaliśmy na autostradzie wypadek, samochód po dachowaniu. Godzinę później w radiu usłyszałam że tym samochodem jechała kobieta w ciąży i zginęła na miejscu :( też długo nie mógł się otrząsnąć... [emoji22]

Do góry