reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej kochane. Jutro mam mieć wykonany rezonans magnetyczny z kontrastem. Cholernie się boję, że być może jestem uczulona na któryś związek z kontrastu. Któraś z Was miała kiedykolwiek podawany kontrast dożylnie? Jak się po tym czułyście?
Kochana ja mialam calkiem niedawno robiony rezonans z kontrastem wlasnie i po nim czulam sie oprocz tego ze jak porzadnie nawalona to bardzo dobrze.To uczucie totalnego zwisa trwalo dosc dlugo bo prawie do wieczora a rezonans mialam o 9 ale poza tym nie mialam kompletnie zadnych innych objawow.Na drugi dzien czulam sie juz zupelnie normalnie
Maz troche sie martwil bo nikt mu nie powiedzial ze zaraz po badaniu bede taka hmmm nie wiem jak to nazwac...nijaka, na drugi dzien mowil ze mialam takiego zwisa na wszystko ze nawet jakby bomba atomowa wybuchla pod blokiem nie zrobiloby to na mnie wrazenia.

Ostatnia edycja:
reklama
lecimy do Holandii w zasadzie prawie przy granicy z Belgia. w planach mamy zwiedzic Amsterdam, Delft i Hagę a najwieksza atrakcja dla mlodej jest park rozrywki Efteling. bylismy tam juz kiedys ale byla malutka wiele atrakcji ja ominelo... a teraz moze zaliczyc wszystkie roller coastery;p sama bym pojezdzila ale jesli sie zagniezdzac bede to boje sie ryzykowac:(
najpierw odwiedzam mamę a potem siostrę M.
Ja na twoim miejscu korzystałabym z atrakcji, a nie stresowała się czy będzie się zagnieżdżać zarodek czy nie, jeśli będzie miał się zagnieździć i będzie silny to się zagnieździ spokojnie [emoji4] myślisz, że jak ktoś się stara o dziecko to każdy tak usilnie myśli czy może doszło do zagnieżdżenia czy już test wykonać itd, moja kumpela, która się starała pół roku robiła dopiero test bodajże jak się okres spóźniał 3-4 dni więc trzeba wszystko brać z przymrużeniem oka :) kuzynka moja pod koniec października u mojej mamy na imieninach tyle wypiła, że za głowę się złapałam, a na Wszystkich świętych mówiła mi, że w ciąży jest [emoji4] urodziła zdrowego synka w czerwcu ;) oczywiście zrobisz jak uważasz, ale myślę, że jak tfu tfu okres byś dostała to byś się nieźle zdenerwowała, że nie wykorzystałas wakacji na 100% [emoji4]

Ja właśnie teraz przeczytałam, jakie są zalecenia względem przygotowania do rezonansu z kontrastem i lekarz neurolog nic mi o tym nie powiedział! Przede wszystkim powinni mi najpierw zrobić badanie krwi pod kątem kreatyniny... No nic, zobaczę o mi powiedzą jutro w pracowni.
Moja mama miała podawany kontrast i wiem, że czuła się słabo i badanie kreatyniny również robiła

Mamy lekarza na sali? Daga?????
nie pamietam czy wypowiadalas sie o acard 75.. mi polecil go gin ale wciaz się waham..
Koleżanka brała na etapie starań, pozwala lepiej zagnieździć się też zarodkowi przez większy przepływ krwi, narzekała na bardzo obfite miesiączki, raz nawet musiała wyjść z pracy bo wszystko co miała przeleciało :/ później nauczona doświadczeniem jak dostawała @ odstawiała Acard i po @ znowu zaczynała go brać ;)

lekarz mi powiedzial ze on dobry jest do profilakyki, ze ma wplyw na sluz szyjkowy no i ogolnie moze ulatwic starania ale nie wiem w jaki sposob?
i jakie polecilabys witaminy planujace ciaze? ja biorę femibion 0 ale sama z siebie bez zadnej konsultacji.. ale chyba po nich czesto mi sie jakos w glowie kreci i w uszach piszczy.. jestes w stanie cos polecic dobrego?

farmaceuta czesto lepszy od lekarza. ja lubie isc do apteki i zdac sie na farmaceute z moja dolegliwoscia.
Lepszy w składzie jest Prenatal Uno, Pregna Start, ja zdecydowałam się na Prenatal Uno bo ma dodatkowo cholinę i przede wszystkim można go brać do końca pierwszego trymestru więc jak się dowiem o ciąży nie muszę zmieniać witamin [emoji4]

reklama
Ja na twoim miejscu korzystałabym z atrakcji, a nie stresowała się czy będzie się zagnieżdżać zarodek czy nie, jeśli będzie miał się zagnieździć i będzie silny to się zagnieździ spokojnie [emoji4] myślisz, że jak ktoś się stara o dziecko to każdy tak usilnie myśli czy może doszło do zagnieżdżenia czy już test wykonać itd, moja kumpela, która się starała pół roku robiła dopiero test bodajże jak się okres spóźniał 3-4 dni więc trzeba wszystko brać z przymrużeniem oka :) kuzynka moja pod koniec października u mojej mamy na imieninach tyle wypiła, że za głowę się złapałam, a na Wszystkich świętych mówiła mi, że w ciąży jest [emoji4] urodziła zdrowego synka w czerwcu ;) oczywiście zrobisz jak uważasz, ale myślę, że jak tfu tfu okres byś dostała to byś się nieźle zdenerwowała, że nie wykorzystałas wakacji na 100% [emoji4]
Nie jestem taka jak inni. Jestem niecierpliwa strasznie:( nic nie poradzę ze tak juz mam.
Dzis spadek temp. To chyba nie zwiastuje dobrze.

Do góry