reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
uuuuu pychotka! a my z mloda jutro juz wylatujemy na urlop i nie chcemy naczyn brudzic bo ledwo cala zmywarke wypralam... zamowilysmy pizze i kebaba;p raz swieto moze byc.
trzymajcie za nas kciuki.
to nasz dziewiczy lot samolotem. obym sie odnalazla na lotnisku i wylądowała szczesliwie.
ale wole samolot niz 10godz jazdy autem.

Udanego urlopu!

Ja uwielbiam latać samolotem - mogłabym latać ciągle ;)
A w piątek na noc czeka mnie ok. 11 godzin w samochodzie, czego nie znoszę ;p ale postanowiliśmy skoczyć na Chorwację na kilka dni korzystając z tego, źe mam jeszcze 9 dni starego urlopu, który muszę teraz wybrać ;p

reklama
Udanego urlopu!

Ja uwielbiam latać samolotem - mogłabym latać ciągle ;)
A w piątek na noc czeka mnie ok. 11 godzin w samochodzie, czego nie znoszę ;p ale postanowiliśmy skoczyć na Chorwację na kilka dni korzystając z tego, źe mam jeszcze 9 dni starego urlopu, który muszę teraz wybrać ;p
Bawcie się równie dobrze :)

lekarz mi powiedzial ze on dobry jest do profilakyki, ze ma wplyw na sluz szyjkowy no i ogolnie moze ulatwic starania ale nie wiem w jaki sposob?
i jakie polecilabys witaminy planujace ciaze? ja biorę femibion 0 ale sama z siebie bez zadnej konsultacji.. ale chyba po nich czesto mi sie jakos w glowie kreci i w uszach piszczy.. jestes w stanie cos polecic dobrego?

farmaceuta czesto lepszy od lekarza. ja lubie isc do apteki i zdac sie na farmaceute z moja dolegliwoscia.
Co do wplywu acardu ba śluz sie nie wypowiem-bo nie mam pojecia w jaki sposob moze tak działać. Wiem natomiast, ze kwas acetylosalicylowy w takiej profilaktycznej dawce 75mg zmniejsza prawdopodobienstwo wystąpienia mikrozakrzeoów, co czesto utrudnia imolantacje zarodka. Korzystnie wplywa tez na ukrwienie macicy :) czesto jest przepisywany profilaktycznie po poronienuy (tak jak u mnie). W takiej zawce nie zaszkodzi, a moze akurat pomoże :) tylko trzeba uwazac, bo u mnie np powodowal lekkie plamienia, ake to juz bedac w ciazy.

Ja starając sie brałam Femibion 1. Hmm patrzac na skład nie wiem co mogloby powodować piszczenie w uszach po Femibionie, mysle ze to nie przez stosowanie tego suolementu. Femibiob jest to tyle fajny, ze ma metylowaną forme kwasu foliowego- łatwiej przyswajalną :)

Dziekuje za odpowiedz. wszystko rozszyfrowalam bez problemu. po powrocie z urlopu kupie sobie i zaczne zazywac. mam nadzieje ze 2 kreski beda w tym cyklu bo podlamie sie.

Hej kochane. Jutro mam mieć wykonany rezonans magnetyczny z kontrastem. Cholernie się boję, że być może jestem uczulona na któryś związek z kontrastu. Któraś z Was miała kiedykolwiek podawany kontrast dożylnie? Jak się po tym czułyście?
Mój kolega dostał uczulenia, bardzo źle się nagle poczuł, ale kazali mu natychmiast dużo pić - w 2h przelał przez siebie 6l wody żeby wysikać kontrast, trochę go głowa bolała i to w zasadzie tyle :)

Mój kolega dostał uczulenia, bardzo źle się nagle poczuł, ale kazali mu natychmiast dużo pić - w 2h przelał przez siebie 6l wody żeby wysikać kontrast, trochę go głowa bolała i to w zasadzie tyle :)
A ja właśnie doczytałam skierowanie i mam mieć angiografię z zastosowaniem rezonansu magnetycznego z kontrastem...

Co do wplywu acardu ba śluz sie nie wypowiem-bo nie mam pojecia w jaki sposob moze tak działać. Wiem natomiast, ze kwas acetylosalicylowy w takiej profilaktycznej dawce 75mg zmniejsza prawdopodobienstwo wystąpienia mikrozakrzeoów, co czesto utrudnia imolantacje zarodka. Korzystnie wplywa tez na ukrwienie macicy :) czesto jest przepisywany profilaktycznie po poronienuy (tak jak u mnie). W takiej zawce nie zaszkodzi, a moze akurat pomoże :) tylko trzeba uwazac, bo u mnie np powodowal lekkie plamienia, ake to juz bedac w ciazy.

Ja starając sie brałam Femibion 1. Hmm patrzac na skład nie wiem co mogloby powodować piszczenie w uszach po Femibionie, mysle ze to nie przez stosowanie tego suolementu. Femibiob jest to tyle fajny, ze ma metylowaną forme kwasu foliowego- łatwiej przyswajalną :)
A lepszy femibion czy prenatal ? :) nie brałam żadnego z nich, ale ze względu na to, ze ma metylowana formę bardziej mnie to przekonuje niż zwykły kwas :)

reklama
Do góry