reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No to faktycznie skoro lecisz na wakacje to nie będziesz miała czasu na myślenie o teście. Po powrocie zrobisz i będziesz miała może mila niespodzianke [emoji4]oby tak było. Udanego urlopu, nie bój się lotu to fajna przygoda. A dokąd lecicie? My jeździmy do Polski do rodziny 12h [emoji24] a do moich rodziców wcale nie jeździmy bezpośrednio bo do noch mamy pewnie z 18h
lecimy do Holandii w zasadzie prawie przy granicy z Belgia. w planach mamy zwiedzic Amsterdam, Delft i Hagę a najwieksza atrakcja dla mlodej jest park rozrywki Efteling. bylismy tam juz kiedys ale byla malutka wiele atrakcji ja ominelo... a teraz moze zaliczyc wszystkie roller coastery;p sama bym pojezdzila ale jesli sie zagniezdzac bede to boje sie ryzykowac:(
najpierw odwiedzam mamę a potem siostrę M.

reklama
Hej kochane. Jutro mam mieć wykonany rezonans magnetyczny z kontrastem. Cholernie się boję, że być może jestem uczulona na któryś związek z kontrastu. Któraś z Was miała kiedykolwiek podawany kontrast dożylnie? Jak się po tym czułyście?

nie mialam ale w rodzinie mieli i mowili ze paskudne uczucie daje kontrast po podaniu.. w przelyku coś jak pożar. ale pewnie kazdy inaczej odczuwa.

ja jestem np uczulona na jakis skladnik w zelu uzywanym do usg,ktg.

nie mialam ale w rodzinie mieli i mowili ze paskudne uczucie daje kontrast po podaniu.. w przelyku coś jak pożar. ale pewnie kazdy inaczej odczuwa.

ja jestem np uczulona na jakis skladnik w zelu uzywanym do usg,ktg.
Ja właśnie teraz przeczytałam, jakie są zalecenia względem przygotowania do rezonansu z kontrastem i lekarz neurolog nic mi o tym nie powiedział! Przede wszystkim powinni mi najpierw zrobić badanie krwi pod kątem kreatyniny... No nic, zobaczę o mi powiedzą jutro w pracowni.

@Dagaa11 przepraszam że tak prosto z mostu. Polecasz w pierwszych tygodniach magne b6 nawet bez konsultacji z lekarzem? Widze sie z nim dopiero w piątek. Ile tego lykac? Garsciami ? [emoji3] bede mega wdzięczna za porade.

@Dagaa11 przepraszam że tak prosto z mostu. Polecasz w pierwszych tygodniach magne b6 nawet bez konsultacji z lekarzem? Widze sie z nim dopiero w piątek. Ile tego lykac? Garsciami ? [emoji3] bede mega wdzięczna za porade.
Bardziej polecam.Maglek b6, tez zarejestrowany jako lek, wystarczą 2 tabletki dziennie, a magne bierze się do 8 tabketek na dobę :)

Mamy lekarza na sali? Daga?????
nie pamietam czy wypowiadalas sie o acard 75.. mi polecil go gin ale wciaz się waham..

Mamy lekarza na sali? Daga?????
nie pamietam czy wypowiadalas sie o acard 75.. mi polecil go gin ale wciaz się waham..
Do lekarza mi daleko, jestem farmaceutka :)
Ostatnio coś tam i nim pisałam, a co chcesz konkretnie wiedziec? Sama brałam acard, ale dopiero jak zaszłam w ciąże.

reklama
Do lekarza mi daleko, jestem farmaceutka :)
Ostatnio coś tam i nim pisałam, a co chcesz konkretnie wiedziec? Sama brałam acard, ale dopiero jak zaszłam w ciąże.
lekarz mi powiedzial ze on dobry jest do profilakyki, ze ma wplyw na sluz szyjkowy no i ogolnie moze ulatwic starania ale nie wiem w jaki sposob?
i jakie polecilabys witaminy planujace ciaze? ja biorę femibion 0 ale sama z siebie bez zadnej konsultacji.. ale chyba po nich czesto mi sie jakos w glowie kreci i w uszach piszczy.. jestes w stanie cos polecic dobrego?

farmaceuta czesto lepszy od lekarza. ja lubie isc do apteki i zdac sie na farmaceute z moja dolegliwoscia.

Do góry