reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
No to faktycznie skoro lecisz na wakacje to nie będziesz miała czasu na myślenie o teście. Po powrocie zrobisz i będziesz miała może mila niespodzianke [emoji4]oby tak było. Udanego urlopu, nie bój się lotu to fajna przygoda. A dokąd lecicie? My jeździmy do Polski do rodziny 12h [emoji24] a do moich rodziców wcale nie jeździmy bezpośrednio bo do noch mamy pewnie z 18h
lecimy do Holandii w zasadzie prawie przy granicy z Belgia. w planach mamy zwiedzic Amsterdam, Delft i Hagę a najwieksza atrakcja dla mlodej jest park rozrywki Efteling. bylismy tam juz kiedys ale byla malutka wiele atrakcji ja ominelo... a teraz moze zaliczyc wszystkie roller coastery;p sama bym pojezdzila ale jesli sie zagniezdzac bede to boje sie ryzykowac:(
najpierw odwiedzam mamę a potem siostrę M.

reklama
Hej kochane. Jutro mam mieć wykonany rezonans magnetyczny z kontrastem. Cholernie się boję, że być może jestem uczulona na któryś związek z kontrastu. Któraś z Was miała kiedykolwiek podawany kontrast dożylnie? Jak się po tym czułyście?

nie mialam ale w rodzinie mieli i mowili ze paskudne uczucie daje kontrast po podaniu.. w przelyku coś jak pożar. ale pewnie kazdy inaczej odczuwa.

ja jestem np uczulona na jakis skladnik w zelu uzywanym do usg,ktg.

nie mialam ale w rodzinie mieli i mowili ze paskudne uczucie daje kontrast po podaniu.. w przelyku coś jak pożar. ale pewnie kazdy inaczej odczuwa.

ja jestem np uczulona na jakis skladnik w zelu uzywanym do usg,ktg.
Ja właśnie teraz przeczytałam, jakie są zalecenia względem przygotowania do rezonansu z kontrastem i lekarz neurolog nic mi o tym nie powiedział! Przede wszystkim powinni mi najpierw zrobić badanie krwi pod kątem kreatyniny... No nic, zobaczę o mi powiedzą jutro w pracowni.

@Dagaa11 przepraszam że tak prosto z mostu. Polecasz w pierwszych tygodniach magne b6 nawet bez konsultacji z lekarzem? Widze sie z nim dopiero w piątek. Ile tego lykac? Garsciami ? [emoji3] bede mega wdzięczna za porade.

@Dagaa11 przepraszam że tak prosto z mostu. Polecasz w pierwszych tygodniach magne b6 nawet bez konsultacji z lekarzem? Widze sie z nim dopiero w piątek. Ile tego lykac? Garsciami ? [emoji3] bede mega wdzięczna za porade.
Bardziej polecam.Maglek b6, tez zarejestrowany jako lek, wystarczą 2 tabletki dziennie, a magne bierze się do 8 tabketek na dobę :)

Mamy lekarza na sali? Daga?????
nie pamietam czy wypowiadalas sie o acard 75.. mi polecil go gin ale wciaz się waham..

Mamy lekarza na sali? Daga?????
nie pamietam czy wypowiadalas sie o acard 75.. mi polecil go gin ale wciaz się waham..
Do lekarza mi daleko, jestem farmaceutka :)
Ostatnio coś tam i nim pisałam, a co chcesz konkretnie wiedziec? Sama brałam acard, ale dopiero jak zaszłam w ciąże.

reklama
Do lekarza mi daleko, jestem farmaceutka :)
Ostatnio coś tam i nim pisałam, a co chcesz konkretnie wiedziec? Sama brałam acard, ale dopiero jak zaszłam w ciąże.
lekarz mi powiedzial ze on dobry jest do profilakyki, ze ma wplyw na sluz szyjkowy no i ogolnie moze ulatwic starania ale nie wiem w jaki sposob?
i jakie polecilabys witaminy planujace ciaze? ja biorę femibion 0 ale sama z siebie bez zadnej konsultacji.. ale chyba po nich czesto mi sie jakos w glowie kreci i w uszach piszczy.. jestes w stanie cos polecic dobrego?

farmaceuta czesto lepszy od lekarza. ja lubie isc do apteki i zdac sie na farmaceute z moja dolegliwoscia.

Do góry