reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
I właśnie o to chodzi, przelejesz swoją miłość maciezynską na małą i zajdziesz nawet nie będziesz wiedziała kiedy. Jak ja kiedy psa kupiłam ;)
Mam nadzieję. :)
Ja też [emoji14] tylko wazę 55 a zawsze moja waga była 45 i za cholerę nie mogę zrzucić, a chociaż 6 bym chciała :mad:
Ja przed ciążą ważyłam tak 39-42kg dokładnie miesiąc przed zajściem w ciążę, dwa dni przed operacją czyli w 10tc ważyłam 57kg... Boję się, że jak zajde w ciąże to znowu tak szybko utyje... Teraz tak ważę średnio 52-53kg.

reklama
Wciąż przyjmujesz progesteron? Jak masz to dawkowane? Ja od 16-26 dc. Ostatnio wyszło tak, ze zgodnie z testem miałam owulacje 16dc i progesteron tez zaczęłam brać 16dc. Czy to bezpieczne??
Progesteron powinno się brać po owulacji. Najlepszy wtedy jest monitoring, bo masz pewność. Ja zawsze opóźniam wzięcie dupka jeśli wiem że owulacja jest później. Tez najczęściej mam owulacje w 16 dc i dupka biorę dwa dni później w 18 dc. Są różne opinie na ten temat. Jedni twierdzą, że blokuje owu, inni że nie. Ja zaszłam kiedy właśnie przestawiłam sobie progesteron na 18 dc, bo ginekolog uparcie kazała od 14 dc. A może to zbieg okoliczności.

Ja też [emoji14] tylko wazę 55 a zawsze moja waga była 45 i za cholerę nie mogę zrzucić, a chociaż 6 bym chciała :mad:
To tak jak ja ☹. Po synu nie mogłam zrzucić tych 7 kg. Nie wiem czemu tak jest...chyba metabolizm spowolnil

xrot3e3khrx43f8f.png

To ja bym wzięła te 6:) bo też mam 153 i niecałe 45kg teraz. I to też mi chyba utrudnia zajście:(

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
Chętnie oddam, musimy się umówić na transfer:D
Mam nadzieję. :)

Ja przed ciążą ważyłam tak 39-42kg dokładnie miesiąc przed zajściem w ciążę, dwa dni przed operacją czyli w 10tc ważyłam 57kg... Boję się, że jak zajde w ciąże to znowu tak szybko utyje... Teraz tak ważę średnio 52-53kg.
Ja na przełomie podstawówki i liceum ważyłam 35 a potem poznałam męża i jego babci obiadki mnie utuczyly :D

To tak jak ja ☹. Po synu nie mogłam zrzucić tych 7 kg. Nie wiem czemu tak jest...chyba metabolizm spowolnil

xrot3e3khrx43f8f.png
U mnie to nie matabolizm tylko babci obiadki, a że dobrze wychowana to nie umiałam odmówić i jadłam ile na talerzu miałam :p Wcześniej mogłam do kibelka chodzić raz na tydzień, bo tak było. I nie tyłam. Wiek robi swoje niestety.

To fakt, ale nie miałam czasu nigdzie dalej pojechać i zrobiłam w swojej przychodni. A tam ciągły PRL ;)
To pomysl co mój facet ze mną ma od 16 cykli :D
Czasem sobie myślę że już bym wolała przeżyć poronienie niż ta niewiedza czy w ogóle mogę zajść w ciążę :(

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie chciałabyś... Uwierz mi... :(

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj jest równo tydzień od kiedy odstawiłam utrogestan. Rano trochę bolało podbrzusze-@ wciąż nie ma, na ulotce jest napisane ze okres powinien przyjsc do 12 dni[emoji52] mam nadzieje, ze przyjdzie jutro albo wcale. Czy któraś miała podobnie,biorąc progesteron?

Ja wczoraj wzięłam ostatni progesteron i teraz czekam na okres. Tydzień to już mi się wydaję, że powinien lada chwila przyjść, może dlatego bolał Cię brzuch.

@kari21 jest mi bardzo bardzo przykro :(

Ja jestem z was wszystkich najnizsza :D 150cm, normalnie waze zawsze 46kg, ale po ostatnim zabiegu i pobycie w szpitalu spadla mi waga do 42. Troche za malo. Za to moj mąż ma 185cm prawie, jestesmy jak flip i flap :D

reklama
Przykro mi.
Nie wiem czy to mogłoby coś pomóc, ale mam koleżankę, która w ciąży była 6 razy - urodziła 2 zdrowe córeczki, a 4 razy poroniła i zawsze chłopca... Lekarz jej powiedział, że nie jest w stanie utrzymać ciąży z męskim płodem. Nie wiem czy miała jakieś badania, bo juz dłuższy czas nie mam z nią kontaktu.

Coś w tym jest. Podobno niektórzy mężczyźni mają na tyle silne plemniki danej płci że nie ma szans na drugą. A jak już się trafi to właśnie poronienie. Znajomy mojego narzeczonego jest z takiej rodziny jest ich 3-chłopaków zdrowych i w ogóle a były jeszcze dwie dziewczynki i nie dotrwały .

Do góry